Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"

Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска, отсече той
142
Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Те бяха поставени като условие от лидера на националистите Волен Сидеров за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска", заяви Местан пред журналисти в Баку, цитиран от БТА. Председателят на ДПС е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език. Сидеров заяви, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

„Атака“ иска да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници.

Националистите настояват за декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес.

Сидеров иска още да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и договорите за концесия на злато.

Останалите две искания на партията са поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
До АнонименИМА ЛИ ЦЕНЗУРА И КОГА СЕ ПРИЛАГА...
13
1
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 10 години
КАКВО СТАНА С ЛЕЛЯТА НА ЕДИН ЗАМ ГЛАВЕН ПРОКУРОР БОРИС СЕРАФОВ..ИМА ЛИ ДДС ИЗМАМИ ИЛИ ПАК ГИ ПРИКРИВАМЕ..ЗАКОНА ВАЖИ ЛИ И ЗА РОДНИНИТЕ НА ПОЛИТИЦИ ..СЪДИИ ....ПОЛИЦАИ..
12
6
 
19
 
! Отговори
Hitler преди 10 години
Питат Сайдеров добре тези точки до когат трябва да се разгледат в парламента ,а той не можем да поставим срок - бързо само да е. Т.е. след това бързо щели да се оттеглят от парламента. Е ако това бързо се проточи 2 -3 години. нищо...Защо изобщо коментираме този бозайник не мога да разбера
11
4
 
15
 
! Отговори
. преди 10 години
АЙде , айде циркове ... нали ако напусне Сидероглу , Минетян Ага ще трябва да стяга дисагите и верно към Анадола , защото не виждам къде другаде той може да бъде политик след поредния провал на олигархократичната БКП и антиконституционната , пълна с агенти на ДС защитаващи турците (???) ...уж и оня грозния дето се прави на премиер. Сидероглу разбира се само пуска кьорфишеци , парите още не са свършили , няма да разтурваме задругата на ограбването.
10
1
 
17
 
! Отговори
zidarov преди 10 години
Ko? НЕ - Избори тогава
9
2
 
20
 
! Отговори
Сиси преди 10 години
Този с плоската глава иска дране с ха но ножче и вън от България,да си ходи в Анадола,да го УВАЖАВАТ всеки ден.
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НФБИма такива фирми. Това, че ти нямаш ценз за там си е твой проблем.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан е предател. Слушайте предателите. Още повече,че има талант на майленски джамбазин. От *** добро не чакайте. Щом обича турския,дедите му ако бяха много умни щяха да са отишли в турция. Не искам *** да управляват БЪЛГАРИЯ.
6
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров няма да се махне от този парламент, защото няма да види друг отвътре. На всички е ясно, че това са само думички без значение. ЖАЛНА НИ МАЙКА БЪЛГАСКА!
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"Местан Бей е случител на Дявола. От 10 искания 3-4 не разбирам.Едно:"да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници."мисля че не може да се направи.Останалите са напълно желателни, за да не се продължи потурчването на българите.ПП: И до Баку ли ти стигна Османската Империя, Местан ? Айде мести се натам, че тук ни е писнало от такива.
4
1
 
25
 
! Отговори
ico преди 10 години
спрете да ни занимавате с тия - ясни са ни - единственото което ги интересува е да осребрят участието си във властта, сами не вяртват на това което говорят
3
2
 
37
 
! Отговори
Пъзел преди 10 години
Наяде се гнидата Местан и почна да се надува, хич не му побира главата, че ако Волен Ага напусне, следващия е той заедно със съсела :)
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пу!
1
6
 
31
 
! Отговори
Минувач преди 10 години
Нека плюенето да започне сега...