Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"

Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска, отсече той
142
Местан определи 10-те искания на Сидеров като "див популизъм"
Лютви Местан. Снимка: БТА, архив

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените вчера от партия "Атака" десет искания.

Те бяха поставени като условие от лидера на националистите Волен Сидеров за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска", заяви Местан пред журналисти в Баку, цитиран от БТА. Председателят на ДПС е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан.

По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език. Сидеров заяви, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

„Атака“ иска да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти, да се признае геноцидът над българите в Османската империя, да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници.

Националистите настояват за декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес.

Сидеров иска още да се премахне плоският данък, да се развалят договорите с ЕРП-ата и договорите за концесия на злато.

Останалите две искания на партията са поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв. и поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
14
 
! Отговори
леля Пена преди 10 години
Братя българи! Само активността ни при избори може да махне тези намазани пехливани от упралението.Да направим така,че те да зависят от нас,а не ние от тях !!!!!
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако АТАКА не свали турската власт СЕГА, то да считат, че са част от ДПС и да не чакат вот от нас българите!Борисов направи сделка с управляващите да не го съдят. Сирийската вълна пак тръгна да ни залива и никой не я спира, а спорят за глупости и умишлено не слагат оградата. Стоенето на АТАКА е безпредметно и безрезултатно в този пагубен за България парламент! ВОЛЕНЕ РАЗВАЛИ ИМ СЕДЯНКАТА, ЗАЩОТО И НИЕ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПАТРИОТИ ЩЕ ТЕ ПРЕЗРЕМ, ИБРИК ТАКЪВ!
32
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Болен Шизеров както винаги се "активира" 3 месеца преди избори.... привлича на своя страна *** и носталгиците по "развития социализъм" и сплотява електората на ДПС, а сетете се за кой работи реално...
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимениронията е как в една държава е възможно да се създаде впечатление в очите на слепите как най-големият предател на България , всъщност го играе националист .... съжалявам обаче има толкова *** в тая държава че всички които сме вътре ще си теглим защото си го заслужаваме
30
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко жалък театър ни се разиграва пред очите , жалкото е колко хора ще повярват на всичкия фарс и на всичките "дайли" епизоди , на коит оставаме свидетели ....Този *** работи за ДПС те си го създадоха те си му плащат ДПС печели дори и от националистите какво като викаш за Волен срещу ДПС , той си е на договор при тях и пак твоя глас отива при БСП-ДПС кръга ...така турко-комунистите ще те цакат цял живот , а ти стой и си мисли че има някакво действие...и потъвай в мангалщината!
29
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е последното управление на ДПС, 15 години стигат!
28
8
 
11
 
! Отговори
цезар преди 10 години
Кои са против 10 те искания на Атака? - Тези които исканията могат да ги засегнат и да им бръкнат отзад.
27
5
 
22
 
! Отговори
журналист преди 10 години
Другарю Станишев, Местан, Доган, Сидеров, Орешарски, Йовчев ЗАЩО е това чудо. Нали страхът изчезна и победихте престъпността. Ами то стана в пъти по лошо от управлението на ГЕРБ. Всеки ден убийства, въоръжени грабежи , кражби и то денонощно. Полицията за сега само пази властта , а прокуратурата и ДАНС дават пресконференция как са хванали една деловодителка в ДАТО , че давала информация кой се подслушва. Ами за това веднага се уволнява директора на службата. Срам и позор. Прав беше Ц.Цветанов като каза, че МВР умишлено се марганилизира.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давай Волене, напусни ***, свинете не се разбират от дума!
25
1
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 10 години
Ей Меси, нали дпс никога не ги било страх от избори и "винаги сте готови" (за по-младите така отговаряха пионерчетата на дружинната)? Щом сте винаги готови махайте се от парламента , навеждайте се и разтваряйте урните!!!
24
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой беше този Волен? Кои са тези Атака? Ааааа, сетих се, тия дето на следващите избори ще хванат 1%... Дааа има нужда този да си напомпа малко рейтинга. Защо обаче винаги го прави с празни обещания и празни приказки... До лятото болене, я камилата, я камилара, нееее, греша, до лятото ще са минали изборите и тия дето излъга преди година, все някой може пак да се излъже. Малко вероятно, но опитваш твоите хитрини, ти кучееее
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Веруюто на Бялата Златка е : "Никой не може да ви даде , това което аз мога да ви обещая !"
22
9
 
6
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Всъщност, се съобщава, че Лютви Местан с нещо не е съгласен, а исканията на "Атака" не са публикувани никъде, поне аз не ги намерих. Това, с "преразказването" сме го гледали много пъти. Изводът - "медиите" (разбирай СОБСТВЕНИЦИТЕ им) не искат хората да разберат точно какво иска "Атака".Колкото до размера на пенсиите, ако се спре дори само ограбването на добиваното злато, като се възстанови мажоритарния дял на държавата (гражданите) в тези дружества, ще има сериозен приход в бюджета.
21
2
 
14
 
! Отговори
Castor преди 10 години
Тези двамцата са "страхотна" комбина. Добре работят заедно!
20
2
 
14
 
! Отговори
bobo преди 10 години
опааа,още един ***!!! Дивак вика на дивак,че е популист!!! Мистане,говори по-простичко,че твоя електорат няма да може да те разбере бе!!! Предлагам бюлетините да се печатат на турски език!!! Смях нали,голям смях!!!
19
3
 
10
 
! Отговори
CS преди 10 години
И все на изток ходят нашите управници. Защото никой на запад няма да ги брои.
18
4
 
16
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Лудият отново е в цикъл. Трябва да прекара няколко нощи в спалнята на Дуган, за да се успокои. Тия десет искания са доста закъсняли, да си слага феса и да си ходи в Турция при неговите хора.Платените му тролчета още не са се активирали, сигурно чакат опорни точки.
17
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Майка Турция веднага да помири двете си деца - Атака и ДПС.
16
5
 
15
 
! Отговори
волен продажен боклу преди 10 години
Цирк Балкански. Куклата Сидер Ага показва какво е научил от тате Местан Бей. Със сигурност след завръщането от Баку Пинокио Сидер ще получи похвала от бащицата!
15
1
 
4
 
! Отговори
защо питаш? преди 10 години
До НФБ 14Нали знаеш, отговорът отдавна е известен - НЕ!