При тези резултати Борисов не вижда как ще има правителство

"Реформаторите се представиха зле, с ДПС няма как да работим"
Обновена: 5 окт 2014 21:22 | 5 окт 2014 20:16, Екип на Dnes.bg
235
При тези резултати Борисов не вижда как ще има правителство
Бойко Борисов Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че след резултатите от днешните избори едва ли ще има правителство. Той беше категоричен, че резултатът на Реформаторския блок е слаб и кабинет между ГЕРБ и Реформаторите не би бил стабилен. Борисов съобщи, че утре свиква Изпълнителната комисия на партията, за да вземе решение дали и с кого да се водят преговори.

"20 и няколко депутати на Реформаторите и с нашите 90 няма как да има стабилно правителство", каза лидерът на ГЕРБ. "Да са победили на изборите, щях да им ръкопляскам", коментира Борисов претенциите на Реформаторите той да не е премиер.  В същото време лидерът на ГЕРБ отчете, че РБ не могат да си изберат лидер и че дори няма с кой да се водят преговори.

Още по темата
Борисов пресметна, че с 90 депутати, колкото дават на ГЕРБ екзит половете,“няма как да правим и правителство на малцинството“.

Реформаторите са много малки и заедно с тях не можем да управляваме. С ДПС няма как да работим заедно, отсече още Борисов и допълни: „Поздравявам ги със съжаление с добрия резултат“. С Бареков няма как, с малките не стигат гласовете, изчисли още той.

Попитан готов ли е на широка коалиция, Борисов каза, че останалите партии са заявили, че не искат да преговарят с ГЕРБ. На кого да протегна ръка, на този, който не я иска, попита той.

Според лидера на ГЕРБ най-тежкият сценарий е нови избори преди Коледа. Според него БСП и ДПС няма да направят кабинет, защото състоянието на страната е тежко.

Лидерът на ГЕРБ отчете ниската избирателна активност и я обясни със смъртта на 15-те жертви в Горни Лом. „За съжаление, далеч не мисля, че този инцидент беше случаен“, коментира бившият премиер.

Борисов призова лидерите на партии „да преспят“ с резултатите си и да си направят трезвата оценка какво значи да са получили 5-6-7 % и да имат големи претенции.

Той апелира още „ако им е мила държавата, да загърбят личното отношение“.

Готов съм да поема всички рискове за управлението на държавата, защото ние сме най-подготвени, отсече той. По думите му нормално е победителят да излъчи премиера и да носи отговорност.

„Умолявам лидерите на партиите да не правят прибързани изказвания, да изчакаме няколко дни, да видим истинските резултати и в едни консултации да се потърси начин да се излезе от кризата“, предложи той.

Готов съм да си заложа главата и заедно с другите да измъкна България от кризата, декларира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкритикува БСП за ниските резултати. „Проблемът в България е лявото, за съжаление, левицата беше изместена от крайнопопулистки леви партии“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Според него резултатът на БСП е показал, че не Станишев е бил проблемът на партията.

Пресконференцията завърши шеговито, като Борисов допусна, че в самостоятелен кабинет на ГЕРБ Цветан Цветанов може отново да е министър, но с друг ресор, защото не го искат за вътрешен министър. Възможността да отговаря за транспорта, както предложиха репортери, развесели и Цветанов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова обаче не била в готовия кабинет на ГЕРБ, обяви лидерът на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двупартийно правителство няма да има.Ако ББ искаше да има такова, 2009 след изборите ЕНП в България (герб + синя коалиция) имаха 131 депутата - желязно мнозинство !Това Бащицата отказа този вариант и 3 г управлява с отломки на атака и рзс ( за всеобща почуда в цяла Европа).Резултата го знаем - миналата година февруари.Сега какво ще направи ?Следното.Опит за цепене на РБ и с част от техните хора плюс части от националистите .Кукловодите вече смятат таблицата.АБВ и те ще сложат едно рамо!
85
0
 
1
 
! Отговори
g. j. cezar преди 9 години
ne se strahuvaite, samo vyarvaite.Rosko vi napravi 2 slujebni elegantni, ta i treti, chetvarti, peti moje da vi skroi.
84
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен60% са прости михлузи дето не искат да си развалят неделната ракийка.По правило негласувалите се броят за победителя. От един месец се говори, че ГЕРБ води, ако не го искаха да се бяха вдигнали и да гласуват за друг.
83
2
 
3
 
! Отговори
зла преди 9 години
Оглозгаха всичко, не е само пари да нема, а сега Ъъъъ .... Кво праим? Решението е трудно, а и от никде помощ щот прецакаха и послидните си възможности! Пирът на "политиците" продължи доста дълго, около 25-т год. кат сегиз от махморлукът ги цепи и дупетата ги болят!
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименКато знаем демогравската структура на България, ще да е някаква много немощна революция в паузите между турските сериали.
81
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ СА БГ ИЗБОРИТЕ.. МИСЛЯ, ЧЕ АКО НЕ ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ ЗА НАРОДА ЩЕ ИМА РЕВОЛЮЦИЯ И МНОГО УБИТИ... НА НАРОДА ИМ ПИСНА ВЕЧЕ......
80
2
 
7
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Стига сте се вайкали. Тая карикатура няма да събере за кабинет и ще върне мандата на другите. Вече го гледахме това, сега пак ще го гледаме.
79
5
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Най-умната глава в българската политика е д-р Борисов, по такт и политически усет никой от останалите не може да му стъпи на малкия пръст. И сега продължава да го доказва, докато другите предъвкват клишета.
78
3
 
4
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Другари червени ***, какъв Борисов ви гони. Не виждате ли , че сте трета политическа сила. ДПС ви го турна сух , а вие още си го карате предизборно. Жалки и прости хора.
77
2
 
10
 
! Отговори
Gog преди 9 години
Олеле, тези резултати не изглежда да чертаят нищо добро за Бг.Хора като Симеонов, ***, каракачана, пръмова и калфин, че и ненормалника от Атака.И всички тези *** да се борят за оглозгания вече кокал на властта. Не ми харесва това.Дано зимата да е мека и без войни, че иначе тежко ни.
76
2
 
3
 
! Отговори
:) преди 9 години
Има една приказка: който си плаща, играе хорото..Честито! Време е или за вътрешна война или за напускане на мафиотската държава, която е в преврат от американците, от няколко години, благодарение на мафиота по горе. Кой, каквото иска да ми приказва, изборите си бяха предрешени въз основа на медиите, които нон стоп тръбяха: видиш ли на герб с колко процента..точно толкова и получиха. Някой ще ми каже, че имало СЕРИОЗНИ НАРОДНИ ИЗБОРИ? Аре, да *** да се гръмне. Само война ще оправи положението.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
веднъж сме имали свинар,после бойко,сега пак бойко...народ май няма а само ***!!!!!
74
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ае къв му е проблема на тиквата целия свят да гласува за ГЕРБ ЛИ ?
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може днес ББ да говори едно, но на сутринта ще пее съвсем друга песен, гаранция.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е важно тази вечер Реал Мадрид да бие та Бочко малко да се успокои!Защото Бочко много обича да бие! Утре като му се обадят Жозеф Дол и Анджито Меркел други песни ще запее!За него вече е важно как ще излезе от политиката - с чест, като действа за националните интереси или с камъни, като си гледа личния интерес и този на бандата си ГЕРБ!
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦИРК ГЕРБ продължава!Добре дошли в ГЕРБОЦИРКУНИСТАН!Ще стае преврат и ще има ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА
70
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Лъчо мозъка е отзад мислех че е изчезнал
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако някой е зае ГЕРБ плащаше протестите!Та хайде да е се лъжем!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе нали протестите бяха платени а вас цяла България ви обича:)
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мирише ми на БОСТАН,БОСТАНННННН