Никой не е доволен от работата на МВР, аз също!

Нужна е цялостна реформа, призна министър Румяна Бъчварова
145
Никой не е доволен от работата на МВР, аз също!
Снимка: БТА

Никой не е доволен от работата на МВР, и аз не съм доволна, призна откровено ресорният министър Румяна Бъчварова по време на блиц контрола в парламента, в който все пак участва, въпреки че по-рано председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че тя ще бъде в Лондон и няма да отговаря на въпроси на депутати.

За сметка на това пък премиерът Бойко Борисов не се появи в парламента, както изисква правилникът на Народното събрание, според който всяка първа сряда на месеца има блиц контрол към министър-председателя и заместниците му.

Още по темата

Според Бъчварова предложението за орязването на социалните придобивки на униформените е лично на финансовия министър Владислав Горанов и не е било предварително съгласувано с МВР, но разговори в тази посока са водени и с нея преди около месец. Въпреки това обаче МВР шефът отсече, че реформата в подчиненото й ведомство е безалтернативна.

"Моята отговорност е да не допусна натрупването на допълнителен дълг и да формирам системата, така че да работи в интерес на всички. Дошло е време, в което трябва да мислим с разсъдъка си и с отговорност за годините напред", настоя тя.

Бъчварова обяви, че признава правото на финансовия министър да има свои предложения как да оптимизира държавния бюджет по отношение на едно или друго министерство. "Нужно е да се реформира МВР при цялото ми уважение заради условията, при които работят, защото миналата година е приет един бюджет, който не позволява да си купят нито химикалки, нито тонери и тези хора продължават да работят, въпреки това", коментира тя и нападна БСП заради законовите поправки в Закона за МВР, които прие по време на управлението си.

"200 милиона са дълг от вашето правителство заради това популистко решение на БСП за тези социални придобивки, които сега трябва да им ги орязваме. Реформата е безалтернативна в МВР, моето желание е, че тя трябва да стане сигурна и смислена и да не накърнява привилегии в МВР", коментира Бъчварова.

По другата актуална тема, тази за бежанския поток, тя отчете спад на мигрантите напоследък.
Според Бъчварова намаляването на броят им се дължи на сезона, както и на разговорите на българската страна за общи мерки с другите държави в Европа.

"Основната ни задача в момента е да ограничим и неутрализираме действащите трафикантски мрежи и да легализираме всеки, който преминава, така че да бъде регистриран, проверен и да получи, ако иска, бежански статус. Процесът е много добре организиран и работи добре", похвали се МВР шефът. Тя добави, че се провеждат и спецакции на територията на страната, чиято цел е да спре разпространението на нелегални мигранти.

Оказа се обаче че в момента има пренаселване на центровете, където мигрантите чакат да получат статут и незапълване на капацитета на тези на Държавната агенция за бежанците.

"Заради това полагаме усилия да реорганизираме разпределението им. В момента имаме готовност да се справим и в по- тежки ситуации", каза още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
10
 
! Отговори
До П.Петров преди 8 години
"Колко и кои са уволнените( не преместените на по-висока длъжност) след аферата с джебчиите във Варна, унищожаването на улики и вземането на подкупи ?Колко са уволнените, чието нехайство и прикриване на престъпното поведение на охраната в Гранд Мол Варна доведе до убийство на психически болен човек от охранителите на мола?Кой е отговорен и защо?"Добри въпроси, особено за случаят в Игнатиево. Тази история е толкова пропита с подкупи и полицейска небрежност, че няма накъде повече.
77
1
 
1
 
! Отговори
Симпатягя преди 8 години
Полицаите в МВР трябва да протестират срещу милиционерите в МВР - това е повод за протест! И какво ли е съотношението, може би 20/80? А каката не "била и тя доволна от работата на МВР"??? Все едно е някакъв наблюдател, а не министър??? Ами добре де, за какво ни е тогава министър на вътрешните работи - същия отговор като въпроса за какво ни е МВР. Щом няма резултат, по-добре без тях, поне да се знае, че няма.
76
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До реформа трябваАре виж се колко си ***! В ДАНС са най-големите чиновници! Манипулиран сте от интернет, но поне може да попрочетете малко! Кви барети, кви 5 лева? Та те нямат право по закон да арестуват, бе! Защо се изказвате по теми, които не разбирате?
75
2
 
14
 
! Отговори
До До П.Петров преди 8 години
"Случаят в Игнатиево е доста показателен за това доколко полицията си върши работата.Един журналист, при това жена, за 1 месец разплете случая. Междувременно 20 000 полицаи не успяха да направят нищо, за да допринесат поне малко да бъдат задържани виновните.И после се оказа, че полицията в продължение на 1 месец е издирвала заподозряните джебчии, но не успели да ги намерят. И отново репортерите свършиха тяхната работа - намериха джебчиите.... в дома им."Точно в десетката.
74
2
 
5
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Никой не е доволен и от твоята работа.
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах, и тя не била доволна видите ли! Коя си ти ***, че трябва да си доволна. Ти си една социоложка, която си няма никакво понятие как трябва да работи МВР. Ти нямаш необходимия ценз за поста, на който те постави тиквата, но ние знаем, че ти лесно зпълняваш заповедите на американското посолство, а твоя шеф това иска. Тебе ли ще питаме дали си доволна или не??? Та ти си пълна некадърница!!
72
3
 
3
 
! Отговори
истината преди 8 години
Добре. Някои по доло също са прави.Когато правиш реформа обаче като режеш ,намаляваш,съкращаваш и тн тн.трябва да започнеш първо от себеси от МС,от президентсво,от Н събрание,от депутати,агенции,от партиини субсидии,от *** които незнаят какво е работа,комисии,регулатори и тн и тн итн краи нямат нали?Паразитиииии които само лапат и си вдигат заплатите.Не сравняваите полицаите и воените стях.
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази откога започна да разбира от МВР?
70
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Никой не е доволен от работата на МВР, и аз не съм доволна, призна откровено ресорният министър Румяна Бъчварова..."Г-жо Бъчварова, рибата се вмирисва от главата!Когато един почтен човек е недоволен - си подава оставката! Обръщам внимание: ПОЧТЕН ЧОВЕК!Бих се радвал, ако сте разбрали!
69
1
 
9
 
! Отговори
Симпатяга преди 8 години
МВР е толкова прогнило, че реформа не го оправя! Трябва да се закрие и да се почне наново - с ясна визия, цел, нови хора (ама съвсем нови), друга среда, поставени задачи, тестове за компетентност, лоялност и фическа подготовка, оценка на резултатите, ясни критерии за какво ни е МВР, обучение на хората, стимули за работа. Тяхната работа е да предоставят услугата "сигурност" на общество-в обем и качество. да случажат и защитават! Това със сегашното МВР и реформи не става, трябва ново МВР!
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Недоволаната КАКА какво направи за да е поне малко доволна? Някой знае ли?
67
2
 
5
 
! Отговори
нов световен рекорд преди 8 години
Щом има изказване на Бля-Бла-Бачворжва, веднага включете ***. Очаква се нов световен рекорд.
66
1
 
10
 
! Отговори
До П.Петров преди 8 години
Случаят в Игнатиево е доста показателен за това доколко полицията си върши работата.Един журналист, при това жена, за 1 месец разплете случая. Междувременно 20 000 полицаи не успяха да направят нищо, за да допринесат поне малко да бъдат задържани виновните.И после се оказа, че полицията в продължение на 1 месец е издирвала заподозряните джебчии, но не успели да ги намерят. И отново репортерите свършиха тяхната работа - намериха джебчиите.... в дома им. Смях, смях, това е нашата полиция.
65
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Моята отговорност е да не допусна натрупването на допълнителен дълг и да формирам системата, така че да работи в интерес на всички." Как няма да се трупа дълг, като парите за облещения не се в бюджета на МВР, а се искат допълнително на базата на напусналите полицаи. Толкова ли не може да се води една справка, колко полицаи имат право на пенсиониране за тази година и да се гласуват тези пари за обезщетения към бюджета на МВР.
64
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Колко и кои са уволнените( не преместените на по-висока длъжност) след аферата с джебчиите във Варна, унищожаването на улики и вземането на подкупи ?Колко са уволнените, чието нехайство и прикриване на престъпното поведение на охраната в Гранд Мол Варна доведе до убийство на психически болен човек от охранителите на мола?Кой е отговорен и защо ?
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм за тази реформа,защото тия полицай се помислеха за БОГОВЕ!!!Снощи гледах новините и заплашват,че ще напускат аре напуснете да ви видя има много други хора който ще заемат вашите места.Наскоро имах случка в която на главен път патрулката караше на дълги срещу мен пресветнах за да изключат дългите но Не.Когато аз включих на дълги светлини те буквално взеха да карат в моето платно за да спра и когато спрях тогава ми пуснаха бурканите господата и си получих акта за няма нищо,защото те са за
62
3
 
5
 
! Отговори
реформа трябва преди 8 години
И кое не е вярно? Всеки служител, които се води на щат в МВР се пенсионира на 45г, независимо дали е чиновник или барета в ДАНС. А това е изключително глупаво. Баретите в ДАНС всекидневно са подложени на рискове, а чиновникът по цял ден се чеше и се чуди какво да прави. А накрая всички прибират по 20 заплати и се пенсионират на 45г. Ами не е честно - не е честно както спрямо обикновения човек, които се пенсионира на 65, не е честно и спрямо тези полицаи, които наистина рискуват живота си.
61
1
 
9
 
! Отговори
Реформа трябва преди 8 години
1. Бюрокрацията е твърде раздута в МВР.2. В момента дори да си секретарка в МВР, се пенсионираш на 45г, имаш 1-ва категория труд и получаваш 20 заплати накуп - това определено трябва да изчезне3. След като един полицаи навърши 45г и не може да тича и да е физически як - нека да му дадат някакъв бонус и да го преместят на някаква чиновническа длъжност и там да си навърши годините за пенсия.
60
1
 
2
 
! Отговори
ОНД преди 8 години
Ми тогава ЧАО!
59
3
 
9
 
! Отговори
служител преди 8 години
АБЕ КОЛЕГИ така и така се е почнало, защо да им се връзваме на тая пияна *** ,, гл.секретари , министри, комисарчета недоносени, некадърни управляващи и т.п. ,давайте да МЕТЕМ ама ЯКО с ГОЛЯМАТА МЕТЛА .