Борисов беснее: Блокират, какъв пример дават?

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила..."
Обновена: 4 ное 2015 11:55 | 4 ное 2015 11:14, Веселина Йорданова
373
Борисов беснее: Блокират, какъв пример дават?
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов е ядосан на протестиращите полицаи, които вчера блокираха пътища в столицата и страната.

Още по темата

Преди началото на заседанието на Министерския съвет, той заяви, че е крайно недопустимо униформени служители в полицейски автомобили да дават пример на обществото за незаконни действия.

От думите на главсека Георги Костов пък стана ясно, че ще има наказания за това.

Бойко Борисов подчерта, че има законови начини за протест и беше обявено, че ще се водят разговори по роблемните теми за привилегиите и социалните пакети.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила, е абсолютно нередно. Армията даде пример как трябва да се прави – и те не са съгласни, но има надлежен ред, по който да се прави", настоя той.

Борисов изтъкна, че кабинетът дава 180 млн. лв. повече за тази година на МВР и 57 млн. лева повече на Българската армия.

Той призна, че полицаите имат право за това, че когато са подписвали трудовия си договор с държавата, са назначени при дадените условия, затова те ще се запазят.

Премиерът обаче изпрати послание на униформените чрез главсека Георги Костов: "Всеки, който си позволява да прави незаконни протести, ще попадне под ударите на закона".

Бойко Борисов заяви, че за кабинета полицаите, съдебната охрана са "мили хора", но еднакво мили са доктори, инженери, учители... Премиерът коментира, че дадените допълнително на МВР 180 млн. лева са два пъти повече от целия бюджет за култура, а и от парите за спорт.

"И те да спретнат това снощи, да тормозят обществото... За мен не е никакъв проблем да не съм премиер. Ще дойде такъв като Орешарски и ще им даде 500 млн., но след две години тази държава няма да има какво да яде", ядоса се той.

Борисов беше категоричен, че администрацията в МВР ще е трета категория труд, защото, по думите му, няма разлика с останалите чиновници.

"Първа категория ще са тези, които са на границата, на улицата, влизат в пожарите", посочи той.

Премиерът уточни, че новоназначените полицаи ще получават до 10 брутни заплати при пенсиониране.

"Към днешна дата тези, които са постъпили, може да са постъпвали за тези 20 заплати. Нека новопостъпилите да идват за каузата да бранят обществото, с любов към тази професия", коментира той.

Бойко Борисов поиска да се прецени – дали и в съдебната власт трябва да се получават 20 заплати при пенсиониране. Той съобщи още, че порционът храна се запазва. Отпуските обаче стават 20 работни дни.

"Има служители с по 400 и нагоре дни отпуски, натрупани и не ги ползват, за да чакат да им платим, а ние плащаме за допълнителен труд на колегите им. Заради такива тарикати отпуските стават 20 работни дни, като заварените ще си ги вземат", обясни той.

Парите за прослужено време ще влязат в работната заплата.

Премиерът не пропусна да разкритикува опозицията. "Най-малко им отива на ДПС, още по-малко на БСП, да говорят за пари в МВР", коментира той и напомни вдигането на заплати във ведомството с 200 млн. лева, без да има пари за това.

Според Борисов полицейският синдикат би трябвало да протестира не за друго, а за това, че гаранцията за бит полицай е 500 лева.

В крайна сметка се оказа, че вътрешната министърка Румяна Бъчварова не е в Англия, защото десетки журналисти я видаха на мониторите в МС, че присъства на правителственото заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
249
0
 
5
 
! Отговори
н преди 8 години
И ви предлагам още да си съберете багажа Вие и всички депутати, министри и цялото ви обкръжение и да се ометете от България, но без това което сте откраднали от нас.
248
0
 
7
 
! Отговори
н преди 8 години
И аз съм бясна г-на. Борисов - бясна съм че майка ми с 30 годишен стаж взема 200 лв.пенсия, че данъците ми отиват за вашите заплати от 2000лв и нагоре, за да се возите за моя сметка на Мерцедеси, да носите костюми за няколко хиляди лева, че като отида в болница трябва да плащам, въпреки че са ми платени всички осигуровки посдните 20 години, и на още много неща съм бясна. За това ви предлагам да гласувате намаляване на вашите заплати на 200 лв., да ви се дадат служебни колела например.
247
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 8 години
Primera sa go vseli ot zz bB i gerb ba4varova da si hodi Gaf sled Gaf pravi s ne boiko da ja podarja i da i e sad garba taja ne e sa Minister na vatreschno no donosni4a na koi e pischi vesnizi tv tn
246
1
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А ти Тикво какъв пример даваш? На твой министър му е малка заплатата от 2000, а на полицаите им е голяма в размер на 700 лв. ОСТАВКА
245
1
 
6
 
! Отговори
Vans преди 8 години
Най-добрия пример, на всяка глупост на правителството така трябва - протест. Без значения каква е
244
15
 
6
 
! Отговори
Хан Крум преди 8 години
Бойко Борисов се държи като държавник и прави разумния компромис ,но тези май не искат да постигнат разбирателство.Бойко е търпелив ,но на народа му писва . бабите по селата ги изпребиха за пенсииките им , грабежи в градовете добре е да премислят и какво дават , за да искат
243
2
 
5
 
! Отговори
65 преди 8 години
Na Borisov ste mu mine besa - kato doidat luksemburgski policai da go paziat, ili belgiiski.
242
3
 
13
 
! Отговори
Морски преди 8 години
Долу Тумура Борисов!Бойко Борисов ще свърши като Муамар Кадафи,главата му ще бъде разбита в центъра на София!
241
3
 
10
 
! Отговори
как е ,как е преди 8 години
Безсилен гняв ха-ха и няма кой да изпрати срещу тях и армията не го бръсне за сли*а. Както е тръгнало ще трябва да си наеме телохранители от неговите приятелчета ама пусто и те са му вдигнали мерника.
240
17
 
3
 
! Отговори
Брат Вурст преди 8 години
За първи път, съм съгласен ББ-то.
239
0
 
7
 
! Отговори
Наказание преди 8 години
До Мусли: 322 - да наистина трябва да внимаваме като дойде временна точка X - национал предателите да не избягат откъдето им растат корените.Предател предател - ама ние сами сме си виновни. 25 % гласуваха да кажем грубо 20% за него. 75% не им пука. Ама пък и няма за кой. Ама няма за кой защото 75% не може да излъчат кой. Защо не може-защото матриала е зле. Да и аз съм зле и аз съм виновен. Колко гнусно е да затриваш държавата си. Който не вярва на Бог, враговете му правят с него каквото си иска
238
0
 
29
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Идва краят - дръжте султана да не избяга в Америка!
237
3
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
Чак пък двумилионен град,айде холам-----посмали ман го
236
0
 
29
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
Преди 15 години и сега главния секретар на МВР е висша професионална длъжност с необходимите за заемането и изисквания за стаж в системата,професионален опит и т.н. Как тази длъжност бе заета от подалите оставка Кирил Радев и Бойко Методиев Борисов и как получиха генералски звания? Излиза, че когато грубо се погазва закона в негова полза лицето Борисов си мълчи, а когато отнема права на служителите от МВР е бесен на техният протест. Тази личност е премиер на България?
235
12
 
33
 
! Отговори
Нова Левица преди 8 години
Няма ли КОЙ да бутне това смешно ПАРАвителство ?!! Оставка на мутрите !!! Нови избори ! Време е за достоен живот в България за всички БЪЛГАРИ ! Както и време за НОВА ЛЕВИЦА !
234
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ревете, че сте големите данакоплатци и не харесвате МВР. Но замислете се, че никой не казва как ще се върнат 4 те милиарда изтеглени за КТБ. Една година мина, а няма задържани. А милиардите които седават за ВЕИ и американските централи, заради сключените договори с тях. Нито прокуратурата се е задействала, нито политиците правят опити да се спре тази кражба от народа. Страхуват се да не засегнат интереси на определени хора. Медиите не разследват, защото не им позволяват.
233
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз като данъкоплатец и гражданин на тази държава не желая повече да плащам на нашата милиция ,защото тя за 25 г не можа да стане полиция . Докато тази структора не се реформи никакви пари повече там . На всякаде се плаща за резултати а там 25 г освен да обслужват властта нищо друго не се прави
232
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АБЕ И ВИЕ ПОЛИЦАИТЕ СТЕ КАТО ПОЛИТИЦИТЕ ! НЕ ПОКАЗВАТЕ НИКАКВИ РЕЗУЛТАТА А САМО ПРЕТЕНЦИИТЕ ВИ СА ГОЛЕМИ . ТОЧНО КАТО НА ПОЛИТИЦИТЕ. НЕ СЕ РАЗГРАНИЧАВАЙТЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ,ЗАЩОТО И ВИЕ СТ С ПРЕВИЛЕГИИ ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ДРУГИ СЪСЛОВИЯ ,КОИТА СА И УЧИЛИ ПО-ВЕЧЕ ОТ ВАС И ВЗЕМАТ ПО ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКИ ЗАПЛАТИ И НЕ ИМ ДАВАТ НИКАКВИ ПАРИ ЗА ОБЛЕКЛО ,ЗА ХРАНА ,ЗА БЕНЗИН И НЕ ВЗЕМАТ ПО 20 ЗАПЛАТИ .
231
11
 
14
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 8 години
ГОСПОДИН ПРЕМИЕР! ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК С ДОСТОЙНСТВО ТРЯБВА ДА ЗАЩИТИ СЕБЕ СИ НЕ ЗАВИСИМО ПО КАКЪВ НАЧИН. НИМА ПОЛИЦАИТЕ НЯМАТ СЕМЕЙСТВА ЗА КОИТО ДА СЕ ГРИЖАТ?! САМО ПОЛИТИЦИТЕ И СЪДИИТЕ ЛИ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯТ И ДА СЕ ЧУДЯТ НА КОЙ ОСТРОВ ДА СИ КУПЯТ ЖИЛИЩЕ И КОЛКО АПАРТАМЕНТА В СОФИЯ ДА ПРИТЕЖАВАТ.ПОЛИЦАЙТЕ СА ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВАТ ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ ЗА ДА ПАЗЯТ НЕ САМО ВАС , А И НАС. НИЕ СЪЩО СМЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА
230
5
 
11
 
! Отговори
Отврат преди 8 години
Какво може да се очаква от подобни корумпирани и оядени дебеловрати тумбаци ? Да съдействат за реформираме на статуквото ли ? Каква наивност! Те са обучени единствено да лапат от данъците на изнемогващите трудови хорица и да защитават интересите на ДС мафиотските босове !