Никой не е доволен от работата на МВР, аз също!

Нужна е цялостна реформа, призна министър Румяна Бъчварова
145
Никой не е доволен от работата на МВР, аз също!
Снимка: БТА

Никой не е доволен от работата на МВР, и аз не съм доволна, призна откровено ресорният министър Румяна Бъчварова по време на блиц контрола в парламента, в който все пак участва, въпреки че по-рано председателят на Народното събрание Цецка Цачева обяви, че тя ще бъде в Лондон и няма да отговаря на въпроси на депутати.

За сметка на това пък премиерът Бойко Борисов не се появи в парламента, както изисква правилникът на Народното събрание, според който всяка първа сряда на месеца има блиц контрол към министър-председателя и заместниците му.

Още по темата

Според Бъчварова предложението за орязването на социалните придобивки на униформените е лично на финансовия министър Владислав Горанов и не е било предварително съгласувано с МВР, но разговори в тази посока са водени и с нея преди около месец. Въпреки това обаче МВР шефът отсече, че реформата в подчиненото й ведомство е безалтернативна.

"Моята отговорност е да не допусна натрупването на допълнителен дълг и да формирам системата, така че да работи в интерес на всички. Дошло е време, в което трябва да мислим с разсъдъка си и с отговорност за годините напред", настоя тя.

Бъчварова обяви, че признава правото на финансовия министър да има свои предложения как да оптимизира държавния бюджет по отношение на едно или друго министерство. "Нужно е да се реформира МВР при цялото ми уважение заради условията, при които работят, защото миналата година е приет един бюджет, който не позволява да си купят нито химикалки, нито тонери и тези хора продължават да работят, въпреки това", коментира тя и нападна БСП заради законовите поправки в Закона за МВР, които прие по време на управлението си.

"200 милиона са дълг от вашето правителство заради това популистко решение на БСП за тези социални придобивки, които сега трябва да им ги орязваме. Реформата е безалтернативна в МВР, моето желание е, че тя трябва да стане сигурна и смислена и да не накърнява привилегии в МВР", коментира Бъчварова.

По другата актуална тема, тази за бежанския поток, тя отчете спад на мигрантите напоследък.
Според Бъчварова намаляването на броят им се дължи на сезона, както и на разговорите на българската страна за общи мерки с другите държави в Европа.

"Основната ни задача в момента е да ограничим и неутрализираме действащите трафикантски мрежи и да легализираме всеки, който преминава, така че да бъде регистриран, проверен и да получи, ако иска, бежански статус. Процесът е много добре организиран и работи добре", похвали се МВР шефът. Тя добави, че се провеждат и спецакции на територията на страната, чиято цел е да спре разпространението на нелегални мигранти.

Оказа се обаче че в момента има пренаселване на центровете, където мигрантите чакат да получат статут и незапълване на капацитета на тези на Държавната агенция за бежанците.

"Заради това полагаме усилия да реорганизираме разпределението им. В момента имаме готовност да се справим и в по- тежки ситуации", каза още вицепремиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
18
 
! Отговори
истината преди 8 години
Хаиде да си кажем истината в очите.Директно в очите дами и господа! А тя е: ЗА всичко което 25г става с българските граждани и с българската държава сме виновни всички НИЕ-българските граждани.Виновни сме ние защото се държим като едно овче стадо,вместо да скочим и изметем тази 25 годишна политическа върхушка която ни докара до този хал.Всички корумпирани обрали държавата,ръководи ли лошо и гледали личният си интерес да бъдат натикани в затвора!?
57
4
 
7
 
! Отговори
служителТ преди 8 години
Тиквата ако иска да намери парички за това и онова без да задължаваме към ЕС ,ами мн. е лесно, просто да отдели за 1мес. милионите от контрабандата по КПП-та и ще е ОК, ще има кинти за всичко, какво толкова нямада вземат 1 едничак мес. кръвен данък и ... , ама не, нали милее за БГ.
56
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато МВРто му опази далаверата с изборите, бяха добри, изпълниха безмислията за да се скрие измамата. Сега щял да ги съди?!? Кого ще ги съдиш Пинокио? Ще запушат страната с една седмица и си готов, отекъл си. Наглеца вика дръжте крадеца. Какво ще направиш, ще ги стреляш ли?
55
3
 
9
 
! Отговори
24545456 преди 8 години
Отново най-нагло излъгаха медиите и хората. Уж правят компромис, но той е само за служители с полицейски правомощия............а останалите, които също са на улицата като разследващите полицаи? Браво Боко добра стратегия в ситуцията - разделяй и владей...........
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не ти харесва се махай
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой ще се престраши да я направи?!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 60твоя шеф предполага знае кво вършите а тия ямат никаква представа кво се случва в министерството
51
1
 
14
 
! Отговори
perhulio преди 8 години
До ГеоргиХората не се настройват от думата привилегий ,а от това че като ги ограбят или разбият жилище или откраднат кола или като дебелак със слънчоглед те спира и си иска 20 кинта и нищо не се случва от това се настройват хората от несвршена работа от МВР
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рапончо си отиваааааа!!! Чао, чао бамбино. Плаши днес полицаите, че щели да отговорят за протеста. А когато Рапончо една година запуши София с протести срещу Ореха, може, а? Как за него може а за други не? Припари му под краченцата на Каратиста-Тенисист, щом плаши и ***, значи хората са прави. Плачи Боцко, плачи мили, не се живее в таз помияЗащо парите сте си скрилиСрамът ти Боцко аз ли да измия?
49
8
 
15
 
! Отговори
ченге преди 8 години
Точно така: НИКОЙ НЕ Е ДОВОЛЕН ОТ РАБОТАТА НА ПОЛИЦАИТЕ! /Освен, разблира се, техните семейства и бандитите/.Това са хора, свикнали да взимат, а не да дават.За тях не съществуват закони и правила.те се изродиха в една паразитна прослойка, с която трудно може да се справи правителството - за жалост!
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pak li nyakoi drug vi e vinoven bre nali i vie byahte v parlamenta i priemahte zakonite ???? ostavka na cyaloto pravitelstvo
47
2
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Към управляващите:26-т годин разпродавахте на безценица добитото от нашия труд и труда на нащите бащи и майки, и ви беше лесно: Имаше много за вас и малко за държавата.Но днес, всичко вие трябва да осигурявате.И още по трудно ще ви става.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще си доволна *** како-о-у,как да си доволна,като ти и най-веече тези преди тебе,направихте всичко възможно са сренете това министерство?Всеки нов министър и ново правителство първо изгонвахте професионалистите и назначавахте предани на партията директори,секретари,началници и началничета,които пък следващите отново сменяха и така вече 26 години! Кой мислиш го боли оная работа за самата работа,като знае че утре може да го няма и само прави схеми и сметки,как да остане на мястото си!
45
9
 
7
 
! Отговори
гербист бургазлия преди 8 години
Права е г-жа министърката, че трябва да вървим по пътя на прехода и реформите. Лошо наследство получихме от предните управления, сега имаме много работа за вършене. В полицията и службитесъщо имаме много неща за оправяне и г-жа Бъчварова е права, затова нека да започват с реформите.
44
1
 
13
 
! Отговори
служител преди 8 години
ТИКВАТА седнал да дрънка за незаконие , боже...боже каква наглост, крадеца крещи дръжте крадеца , докато тоя селски мафиот дърпа конците- няма да има опровия за този беден нород
43
2
 
17
 
! Отговори
бивш студент преди 8 години
Ами да си подаде оставката. Щом не е доволна значи мениджмънта й куца
42
1
 
12
 
! Отговори
MBP преди 8 години
Реформата е задължителна. Разсипаха самите служители със стотици несвойствени задачи и задължения. Министерство на всичките работи или неразбории.. Задължени сме да оказваме съдействие на всеки и всички, за щяло и нещяло, на хора които по задължение трябва да си свършат работата, ама НЕ що полицията да не свърши и тяхната.... МВР да се работи само своите си специфични задачи за които е създадено и призвано, а не да е бавачка на всички!
41
2
 
13
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
То никой не е доволен и от управлението на Тиквата. ОСТАВКА
40
1
 
17
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Постоянното натъртване, че се режат привилегии а не социални компенсации за условията на труд е начин да се настройват хората срещу полицията! Как така в бюджета винаги има пари за партиини субсидии а няма пари за реалните сектори в държавата? Защо Парламента при всеки мандат сменя автопарка си а специално полицията е със стари коли? Защо за тези коли има лимит на горивото а за депутатските няма? Много са въпросите дори и за човек като мен-работещ в съвсем различна сфера!
39
1
 
11
 
! Отговори
служител преди 8 години
ако това е министърка на вътр. работи то Аз ще трябва да съм на мястото на Обама..., а къто знаем и мин.предадтеля кой .... режете си вените най добре