Шегичка от Манолов: Горанов ще събори кабинета!

Макар и без политики – АБВ-то застава зад Бюджет`16
9 ное 2015 13:37,
30
Шегичка от Манолов: Горанов ще събори кабинета!
Димитър Мнолов. Снимка: архив, Булфото

Макар и на шега, уточнена изрично,  президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов обяви, че финансовият министър Владислав Горанов "няма да миряса, докато не събори правителството".

Вече не с чувство за хумор той разясни , че с репликата си визира полицейските протести, намерението за премахване на процентите за трудов стаж за работещите - идея , която определи като анахронизъм.

И припомни, че преди десетина години отново се е въртяло предложение за отпадане на класовете и тогава на улицата са излезли около 30 хиляди души.

Манолов каза, че профсъюзът му не е съгласен със заложеното запазване на размера на обезщетение за безработица, както и на парите за отглеждане на дете през втората година в бюджета за догодина.

Днес синдикалистите се срещнаха с парламентарната група на АБВ, откъдето стана ясно, че партията на екс президента Георги Първанов ще подкрепи бюджет`16, въпреки че в него липсвали политики.

"Досега всички правителства не са определяли стратегически приоритети за 15-20 години напред", обясни позицията на партията си лидерът на АБВейците в парламента проф. Борислав Борисов.

По думите му не било ясно и как планираният ръст в икономиката догодина щял да бъде изпълнен, защото съкращенията на разходи не осигурявали приходи.

Затова АБВ ще настоява за създаване на целеви инвестиционен фонд за нови производства - средни и малки предприятия, които на свой ред да осигурят работни места.

Борисов обяви, че партията на Георги Първанов, която е част от управлението, не подкрепя запазването на плоския данък, а иска прогресивно подоходно облагане на физическите лица.

АБВ обаче застава зад актуализацията на бюджета за тази година, съобщи зам.-председателят на формацията Румен Петков, но не харесва отпускането на допълнителни средства за текущи разходи в някои от ведомствата, без сектор "Сигурност".

Формацията обяви, че ще предложи два пъти годишно финансовият министър да докладва пред парламента за състоянието и управлението на държавния дълг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
алоо днес - ислямистите убиват 200 сирийски деца къде сте щоскивате новините за тия убийци дето им давахме оръжие по нареждане от краварникаа ревете за бежанците като магарета
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доктор Найденов оправи сиренето и млякото, а доктор Москов ще оправи чипса и вафлите. Много добре.
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен това въобще не е шега!
17
0
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Да ги хване човек тези синдикатчета и бой, бой, докато шават. И после пак бой, за да е сигурно, че няма да станат. Хем некадърни, хем нахални. Никаква работа на вършат, но когато са да лапат от баницата, не може ги спре човек.
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горанов е новият Дянков, а Москов е новият Найденов.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, бе, да ще му събори шлифера.
14
10
 
4
 
! Отговори
ГИНЕВ преди 8 години
Горанов трябва да бъде премиер ! А не Борисов, който когато е напеченодърпа на зад ! Със страхливци реформи не се правят и нищо добро не ни очаква !
13
1
 
16
 
! Отговори
янев преди 8 години
СИНДИКАТИТЕ СА НАЙ - ГОЛЕМИТЕ *** В БЪЛГАРИЯ ! ОТ 25 ГОДИНИ САБОТИРАТ РЕФОРМИТЕ И ПРОМЕНИТЕ ! А УЖ ЗАЩИТАВАТ РАБОТНИЦИТЕ . А КЪДЕ СА РАБОТНИЦИТЕ., А ??? ........
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасе изкара имотното състоя ние на лидерите на синдикатите и как се финансират
11
1
 
7
 
! Отговори
Ще бъде, ама после.. преди 8 години
Боже, какви иновативни синдикати и синдикален лидер Манол.Помагат с всичко за установяване на полицейска диктатура в България. С каквото могат и каквото не могат, но ще я докарат тая полицейска диктатура. ЩЕ!Обаче да ги питам аз, дали няма да са първите паднали в кърви, след установяването й (с тяхната пълна и безумна подкрепа)
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смело Горанов,сиромахомилството в БГ не е от вчера!Синдикатите са хиените в природата,пищят и разкъсват всичко.Спрете събирането на чл.внос по ведомост и са загръкнали
9
10
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Манолов, това, което се мъчи да направи Горанов трябваше да се случи преди 25 години. Но от тогава та до сега няма кой...
8
7
 
8
 
! Отговори
ех.. преди 8 години
Манолов е на висок пост и трябва да знае, че думите са повод за дело за клевета или подстрекателство за бунт против държавата."Шегички" може да си прави метачът на офисите в ПОдкрепа, който не е образован: но човек на такъв пост трябва да МИСЛИ, преди да говори.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо само два пъти годишно финансовия министър да докладва пред парламента състоянието и управлението на държавния дълг ?Ако е държавен и народа го връща тези доклади трябва да се публикуват.
6
24
 
14
 
! Отговори
С теб, Горанов! преди 8 години
Горанов, с теб е цял народ!
5
8
 
16
 
! Отговори
Манолов-сепуко преди 8 години
Единственото, което Манолов трябва да направи в услуга и за благото на българския народ, е да си направи СЕПУКО!
4
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той Горанов отдавна клати кабинета. И да ми полее цветята не бих му се доверил. Има егати нечестния поглед, а я погледнете назад във времето всичките му изказвания - все не му стигали парите
3
11
 
27
 
! Отговори
помни като слон преди 8 години
Дянков - шефът на Горанов, има сериозен принос в падането на предишното правителство. Сега колко му е ученикът да надмине учителя си.
2
4
 
28
 
! Отговори
Кой и Как преди 8 години
Най -сетне се видя КОЙ и КАК управлява държавата .Но поради слабостта на държавата това стана пред камерите на медиите и под звуците на чалгата на Трифонов. В нормална държава тези неща стават по друг начин .
1
3
 
42
 
! Отговори
Мартин Задека преди 8 години
Как няма да го събори, като с една министерска заплата строи къща за милиони. Ще го събори, даже и революция ще предизвика, та Герб ще даде свидни държавнически жертви и видни политически емигранти.Давай Горанов, БУТАЙ *** НАРИЧАЩА СЕ ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА, защото това което човек сам си направи и врагът му не може да му направи.