Властта е стабилна, уверява навред Цветанов

Не знае дали премиерът ще приеме оставката на Христо Иванов
66
Властта е стабилна, уверява навред Цветанов
Снимка: БТА

Управляващото мнозинство е стабилно, въпреки решението на правосъдния министър Христо Иванов да напусне поста, увери председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

Текстът, който "събори" Христо Иванов, беше за разпределението на квотите в съдийската колегия в разделения ВСС.

Реформаторите настояваха съотношението на членовете, излъчени от съдиите и тези от парламента да остане във варианта от първото четене - шест към пет.

Мнозинството на ГЕРБ, ПФ, АБВ, подкрепени от ДПС, БДЦ и "Атака" обаче реши да намали членовете на съдиите.

Цветанов пък увери, че Христо Иванов им пълната подкрепа на депутатите от ГЕРБ, но когато става въпрос за конституционни промени трябва да се търси широка парламентарна подкрепа.

Според него механичният сбор на гласовете на РБ и ГЕРБ не решавали въпроса с поправките в основния закон и ако се били противопоставили напълно на малките партьори ПФ и АБВ, тогава повечето текстове биха били подкрепени със 160, а не с 180.

Той уточни, че е говорил днес с премиера, но не знае дали Бойко Борисов ще приеме оставката на Иванов.

Цветанов не се притеснява и от решението на съпредседателя на РБ Радан Кънев да премине на страната на опозицията с мотива, че доверието му в ГЕРБ вече е напълно разрушено.

Вторият в ГЕРБ предпочете на изчака политическото решение на реформаторите, за да коментира бъдещето на управляващото мнозинство.

Христо Иванов днес за пореден път се оплака, че главният прокурор има прекалено много правомощия, но Цветанов категорично отрече ГЕРБ да е зависима от Сотир Цацаров.

"Аз съм доказателство за това, имах три повдигнати обвинения", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
7
 
! Отговори
ПРАВ Е Ц.Ц. преди 8 години
НИКОЙ НЕМА ДА НАПУСНЕ ТАЯ ЮГОВИНА !КЪДЕ ДРУГАДЕ ...ТАКАВА ЗАПЛАТА И ИХТИБАРИ...ЗА "НИЩО РАБОТА"!??!!!!!
31
0
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КОЙ , ШЕ НАПУСНЕ БЕЗ ОСОБЕННА ПРИЧИНА ТАЯ ЮГОВИНА ..НАРЕЧЕНА "НС" ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААА...КОЙ И КЪДЕ , ДРУГАДЕ ШЕ СИ ПЪЛНИ ГУШАТА...."НА ПОЛЗУ РОДУ"---ОТ "ДЖОБА--НАРОДЕН" ,БЕ...??!!!КОЙ , ДРУГ ШЕ ХАРЧИ ТАЯ "НАРОДНА ПАРА"....АКО НЕ Е ТАЯ ПРЕБОЯДИСАНА КОМУНИСТИЧЕСКА ***..??!!!!СЕГА ИМ Е ПАДАНАЛА ТАЯ ...Т.Н."СОЦ-демокрация"!!!!!!!!!!!!!! Я ,НЕ МЕ РАЗСМИВАЙТЕ ....!
30
0
 
15
 
! Отговори
ИДВА И ВАШИЯ РЕД преди 8 години
Ще видим КОЛКО Е СТАБИЛНА,,Качихте цената на смотаните Минетки,още на 1та седмица след изборите,,Настъпихте редица градове,,да се "Увеличават" данъците,,Незнам,,колко още,,но нещата са меко каззано на ръба,,,ЩЕ ГО ЯДЕТЕ СЛЕД НОВА ГОДИНА
29
0
 
17
 
! Отговори
www преди 8 години
ЧЕ КОЙ ИСКА МНЕНИЕТО НА ЗАТВОРНИК ???
28
0
 
11
 
! Отговори
месия преди 8 години
Цецко.я се разходи рожбо до сирия белким ти излезе късмета
27
0
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Kakyw naglec e tozi Cw. imal tri powdignati obwineniq mi kat gi ima ]o ne ve w pandiza .Ako ne sa zad gyrba mu Boko i cWOKO DOSEGA BE OPATKAN.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще свършат като първия път, хората ще хвърлят камъни и ще се лее кръв. Пак си избирайте мутри да ви управят
25
0
 
15
 
! Отговори
ББ преди 8 години
Така е Цецоууууу,стабилни сме като пръч на лед.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Съда" крепи "политиците",а" политиците" крепят "съда".Кажи как няма да е стабилна корумпираната ви система,прасета такива.Престъпници като тебе щяха да са в затвора ако системата беше равна за всички.
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
цецко е пионка в ръцете на цацата, а б.б. е приклещен в обръчите на човека от сарая. герб изпада в положението на бсп,постепенна зависимост от дпс.резълтатът ще е същия
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До гербист-столичан =gerbist-evroatlantis"Да ще Господ ***, да ще, но кога ще?(Р. Ралин)" - Никога, защото алчността, бан.дитизмът и про.стащината ви са безпределни. От квартални продавачки и месари с партийна книжка, станахте "бизнесмени", крадете всичко по пътя си, оградили сте се с китайска стена от хората, правите се, че не виждате беднотията, болестите, необразоваността, безработицата, вилнеенето на "работодателите". Лъжете, хвалите се т.ъпо. Но ще плащате и ще плачете.
21
0
 
16
 
! Отговори
Cartman преди 8 години
Чухме колко е независима съдебната система от изтеклите записи с Янева и Ченалова. Сега един от главните герой там- Боко и придворните му слуги (герб) заедно с дпс правят всичко възможно, за да запазят статуквото и да замажат очите на хората, че се е направила някаква реформа. ЕК ни плюе те се правят, че вали. Всъщност защо им е на Бого и Местан независима съдебна система, след като сега тя зависи от тях, срещу себе си ли да вървят? Ами ако стане независима и започне да работи, като в Румъния?
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До gerbist-evroatlantisКато искаш "европейско и евроатлантическо бъдеще за Балгария", НЕ ГОВОРИ ОТ МОЕ ИМЕ И ОТ ИМЕТО НА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ! Такова евроГейско и евроДИКТАТическо бъдеще не ни трябва! Ти се махай от България, без предатели ние ще се оправим, центов патриоте, аман от евроатлантици - бандити, въвели под формата НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА дивия, канибалски капитализъм, който направи от българите бедняци, работещи за единия хляб, без култура, без стремежи, без достоинство.
19
0
 
16
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Да бе, спор няма власта ви е стабилна , а на нас мизерията ни е гарантирано стабилна !
18
12
 
1
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Стабилно е управлението ни и такова трябва да бъде. Ние сме се заели да вървим по пътя на прехода и реформите, не е лесно, но ние имаме волята и скоро ще постигнем видими резултати за всички нас.
17
0
 
19
 
! Отговори
до Стабиуен преди 8 години
Естествено, че го държи с някой компромат най-вероятно запис, тия гербери са по-лоши и от фашистите! Само си спомнете тефтерчето, спомнете си как изчезна и още куп забравени неща!
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега трябва да последват Танев, Наков, Митов. Да се очисти правителството от неспособни, антибългарски стипендианти на Сорош. Но на първо място в редицата оставки трябва да е "най-после намиереният" м-р на здравеоМразването - ЕТ д-р Плосков - ПАРТНЬОРЪТ НА ПРЕМИЕРА по тенис. Този човек има меко казано фантасмагористични идеи, той май не е виждал ни болница, НИ БОЛЕН ЧОВЕК. Създава бизнес на колегите си (те пък на него). "Реформите" му са УБИЙСТВЕНИ, НО ЗА ХОРАТА!
15
0
 
10
 
! Отговори
бг преди 8 години
С кой? С ДПС ли? Ще намажете ятагана!
14
0
 
19
 
! Отговори
Няма време преди 8 години
Герб се компрометираха от всякъде , изчерпани и разочаровали повечето гласували за тях те трябва да си ходят! Вижда се , че с едни еврофондове и вдигане на данъци и такси не може да се управлява държава! Може би така вижда нещата великия стратег - Борисов , но все пак това не е 90-те години всичко да се оправя с рекет и бухалки!
13
15
 
1
 
! Отговори
gerbist-evroatlantis преди 8 години
Властта ни е стабилна, нека никой да не се заблуждава че може да спре прехода и реформите. Понякога се налага хората да се сменят, както в този случай, но държавата все така се движи и няма да спре. Ние искаме европейско и евроатлантическо бъдеще за Балгария, и все така ще се работи за него.