Протестът: Вчера стотици, днес десетки, а утре?

Обявяват се против монопола в политиката и бизнеса
17 сеп 2018 14:45,
199

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Десетки граждани са се събрали на протест срещу правителството пред Народното събрание.

Още по темата

За втори ден те скандират и настояват за оставка на правителството и за свикване на Велико народно събрание, което да промени конституцията, за да може България да се управлява по швейцарски модел, се референдуми.

Протестиращите се обявяват и против монопола в политиката и бизнеса.

По техни думи, държавата граби по 7 млрд. лева годишно от народа.

Очаква се групата да тръгне на шествие към сградата на Министерския съвет, където да продължат с протестните си действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BurzumАбе нека падне ама това което предлат тия след това е просто абсурдно.
83
9
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тиквата ,ке падне!
82
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва Иво Христов, в България имаме системен проблем и той не се решава с прости единични решения. Проблемът обхваща всички слоеве на обществото и е морален, културен и ценностен, в следствие на това институционален и управленски. Вместо това един протестира щото въздуха му бил мръсен, друг щото не може да си кара колата, трети щото вижда "съдебната реформа" като единствена панацея, и никой не осъзнава болестите в това общество.
81
12
 
13
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 5 години
Правителството няма да падне, ГЕРБ вече управляват 10 години и ще управляват най - малко още толкова... Най - сетне трябва да забравим, тези песни любовни, че БСП-то ще дойде на власт отново.... И ако дойдат на власт по някакви случайни причини, то е то тогава ще има протести, както си трябва, като през 2013-та.....
80
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам ги в фейса и чух просто поредната глупост която вече категорично ме отказа от тези смешници... Защо в София имало задръствания? Защото улиците били проектирани от партиите а не от народа....Я да ми се махате....
79
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези специялисти по държавно устройство са употребили медикаменти или са се напушили.А и много слаби инвестиционно.Що не направиха повече фанелки да ги раздават на минаващите. Утре всички баби щяха да са пременени.
78
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пази боже ..комунделии и референдум! Те двете неща се самоотричатт хахаха Полицията да им играе по една палка и да разчиства пътя. Това е обществен път , не частен.
77
6
 
13
 
! Отговори
Ануз Свинктерсон преди 5 години
Имам 100 човека готови за протести. С опит и отношение към работата. Екстра кресливост, симулирани инциденти и провокации се плащат дооълнително!
76
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнело вдигай хората на масови протести вече няма на къде с тези ченгесари!
75
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
от тоя референдум ще намажат нашите шведи по 20 лв на човек смятай дори и да няма партий определени групировки ще си плащат референдума за техните цели
74
7
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
И миналата година имаше протест! Организират ги от ,,Козяк,, ,но така че да е провалят и да у ият надеждите на българите...Стара стратегия на ЦРУ .
73
8
 
17
 
! Отговори
ти сам си го избра преди 5 години
Около 1000 корумпета са държавата и точно те източват начело с Боко и Цоко които пък са приватизирали МВР ДАНС съд и прокуратура както и парламента!И всично това в най бедната и корумпирана държава!
72
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДСТе дори не го разбират. Те не искат партии и парламент. А Швейцария има и двете. Тия искат управление чрез референдуми което е нелепо. В Швейцария референдими се правят само по важни въпроси, на за всичко както тези го искат. Това е лудост посто.
71
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най ме дразни как разбираш тези ненормалници се представят за гласа на народа, а реално на никой не му дреме за техните налудничеви бръщолевения. Мисля че на всички им писна вече от разни кандидат месии, които обещават реки от злато и земен рай.
70
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така като гледам има няма 50 човека и все пенсионери със съмнително психично здраве и хора без рахота. Успех хаха
69
8
 
19
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Швейцарският модел е неприложим у нас - няма швейцарци!!!
68
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 63Ще хейтваме . Щото после ние плащаме изборите , а не старците. Нашоте данъци отиват за избори и за пилееене. Вместо да се вложат в нещо разумно. НАП да направи проверка на всеки прптистиращ дали си плаща данъците и всипко, както трябва. Защото всеки плюе държавата, а е същия на*анкооо.
67
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Швейцария ако ти свети прозореца в 03:00 и някой съсед стане да пи*ка и го види вика полиция, която идва и трябва да й дадеш смислено обяснение и гасиш.Иначе глоба и гасиш!А зад океанаАко минеш пеша на червено - глоба = дневна надница.Ако не си окосиш тревата пред къщи идва кметството и ти я коси и ти представя сметката колкото 2 надници.Българите не са за таквиз държави. Там хората искат да живеят законно.
66
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
една време кого се е вдигало Априлското въстание е било така 300 човека са ги мислили за луди останалите са доносничели на властта чорбаджиите са довали подкупи до си спасат богатството
65
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ужким за референдум, пък плакати с оставка, не че нещо ама ГЕРБ беха единствените които подкрепиха последния референдум, тъй че ако исканията са им за референдуми то трябва да си насочат протеста на друго място и към други хора, щото така малко като нагласена работа, референдуми ама такива дето са изгодни за БСП-то