Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

Премиерът се срещна с турския държавен глава в Босна и Херцеговина
107
Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

Мирът и диалогът са най-добрите дипломати, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двамата лидери разговаряха в рамките на срещата на върха в Босна и Херцеговина на държавните и правителствени ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Още по темата
Борисов и Ердоган обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

По време на разговора българският премиер подчерта важността на устойчивото развитие на двустранното партньорство, което е част от българската външна политика. "Турция е непосредствен съсед на България, съюзник в НАТО и ключов партньор в областите миграция, борба с тероризма, енергийни доставки и сигурност, транспортни коридори, земеделие и животновъдство", заяви Бойко Борисов.

Българският министър-председател отбеляза още, че страната ни ще продължи да се води от принципите на добросъседство, взаимно уважение, равенство и ненамеса във вътрешните работи.

Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган оцениха високо активизирането на политическия и икономическия диалог между България и Турция. Те подчертаха доброто развитие в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

"Оценяваме приноса на Турция по въпросите с миграцията и подкрепяме продължаването на добрите практики, включително прилагането на съвместната декларация между ЕС и Турция от 18 март 2016", каза още на срещата премиерът Борисов. Той отбеляза, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията за всички държави в Европа.

"Страните кандидатки за членство в ЕС, включително Турция, са наши непосредствени съседи и ние имаме интерес да изградим регион на стабилност, сигурност и просперитет, в който ценностите и принципите на ЕС са гарантирани", добави българският министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
9
 
! Отговори
професора е преди 4 години
Не се ядосвайте с анонимния написал се тук,, професор". Това е Бойко. Откъде иначе ще знае,че има частна учителка,а не частен учител по английски,която му преподава 8 години?? Избива комплекси,че няма висше и затова си е измислил този псевдоним.
56
0
 
8
 
! Отговори
до 5 от Бойко вожд преди 4 години
Е как на какъв език съм разговарял с Тръмп без преводач,бе анонимен 5 ???Той Тръмп заради мене научи чист български и вече говори с банкянски акцент.Не помниш ли снимката с мене, Тръмп и Мелания?Първо ме помисли за охранител,ама после ме потупа по рамото па рече:,, Заради тебе Баце ще науча български,той си изпълнява обещанията. Пример:Обеща на Мексиканците стена и им я построи. Винаги си държи на думата..."Аз Бойко сътворих и света,за 7 дни го направих,ама не помня кога.Като се сетя ще пиша пак
55
1
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Който няма силна армия винаги говори за диалог пред по-силните.
54
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е прав. Туркия трябва да бъде уважавана от нас българите. Това е силна държава и въпреки вътрешните си проблеми е естествена защита от набезите на онези от близкия изток. Дори Тръмп клекна отказаха се от санкции янките въпреки руските С400. Добрите отношения между двете страни са полезни и за България и за Турция.
53
2
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Тоз прос-тия едно и също блещи само , а диктатора въобще не трябва да контактуват с него ама меки фиданки всички си ги събира свички обратно в турция и да си правят квото реши народа .
52
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 4 години
А какво каза Ердоган за България и сътрудничеството? Ердоган само мълча ли?
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая страна е пр33бана отвсякъде ...
50
7
 
14
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Турция има да връща много заграбени български територии.
49
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е най-естественият съюзник на България. Никога не плюйте Турция, защото тя е част от нашата история. С тях сме се и трепали, но сме и побеждавали, това е силен народ, трябва да се държим на положение и да се уважаваме.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е как старата лисица Борисов е надхитрил колегите си.
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 62Може би и да не си учил чак в Харвард поне да беше запомнил тази поговорка на достойните ни български баби и майки нямаше да се държиш толкова ограничено ,защото епитетите не знам дали не ти ходят на теб по -добре !
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 64Вярваш ли си ? и за сведение аз ако бях комунистка щях да мисля като теб и вожда ти ! По добре се скрий ,защото ще ти кажа една приказка на нашите баби :Пълният житен клас навежда глава а празният я вири така е и с хората особенно с комунистите от БСП и Герб !
45
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше вашето управление на БСП сега мин заплата в България щеше да е 5 000 евро.
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименминималната пенсия исках да кажа а не заплата ,простете...
43
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъчи се бай *** да е дипломатичен но.....Вижте само Гърция какви хора си избира на върха завършили Станфорт ,Харвард възпитани ,умни стоят си на бюрото смятат умуват ,но в Гърция минималната заплата е 1000 евро а у нас 200 лв.защото нашенеца дай му само нов джип и да ходи да реже лентички да кара след багерите и булдозерите и да се прегръща с ромите и бабите....
42
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Професор,та той нещастника,български,не може да говори,ти пишеш,че на четири очи говорил с тръмп.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ на Република Турция!Аферим, машала !
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав е Борисов - В България етнически конфликти не е имало..дано и да няма
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верния васал на Турция ,ЕС ,НАТО ,САЩ и всеки който подари една усмивка на Бойко .
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА ! (41)Е що да излага нацията??Вие прозди и той *** та 'сичкУ Й точнУ.Няма на тази земя такива пъпеши като ***.А Тиквун е най-големият пъпИш.