Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

Премиерът се срещна с турския държавен глава в Босна и Херцеговина
107
Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

Мирът и диалогът са най-добрите дипломати, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган. Двамата лидери разговаряха в рамките на срещата на върха в Босна и Херцеговина на държавните и правителствени ръководители на страните от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Още по темата
Борисов и Ердоган обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество и приноса на Турция за овладяване на мигрантския поток по българската граница.

По време на разговора българският премиер подчерта важността на устойчивото развитие на двустранното партньорство, което е част от българската външна политика. "Турция е непосредствен съсед на България, съюзник в НАТО и ключов партньор в областите миграция, борба с тероризма, енергийни доставки и сигурност, транспортни коридори, земеделие и животновъдство", заяви Бойко Борисов.

Българският министър-председател отбеляза още, че страната ни ще продължи да се води от принципите на добросъседство, взаимно уважение, равенство и ненамеса във вътрешните работи.

Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган оцениха високо активизирането на политическия и икономическия диалог между България и Турция. Те подчертаха доброто развитие в областта на туризма, енергетиката и транспорта през последните години.

"Оценяваме приноса на Турция по въпросите с миграцията и подкрепяме продължаването на добрите практики, включително прилагането на съвместната декларация между ЕС и Турция от 18 март 2016", каза още на срещата премиерът Борисов. Той отбеляза, че мирът и диалогът са най-доброто средство на дипломацията за всички държави в Европа.

"Страните кандидатки за членство в ЕС, включително Турция, са наши непосредствени съседи и ние имаме интерес да изградим регион на стабилност, сигурност и просперитет, в който ценностите и принципите на ЕС са гарантирани", добави българският министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
12
 
! Отговори
ПИКАЧУ преди 4 години
Мутра от 90-те и чал,марски ***,наф.... Това е като виц...
16
8
 
5
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Разговарял са. Тръмп е показал огромно уважение към Генерал Борисов. Писаха в Блиц и Пик.
15
19
 
11
 
! Отговори
Слава на ГЕРБ преди 4 години
ТУРЦИЯ Е НАШИЯ ГАРАНТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТ ОТ РУСИЯ.СЛАВА ЕРДОГАН.БОЙКО Е ВЕЛИК ПОЛИТИК.НЯМА ДРУГ КАТО НЕГО!
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Професор 1Селски, Тръмп кога научи български та да разговарят на четири очи???Щото всички знаем че банкянския тъпан освен бугарски със северозападен диалект друг език не знае !!!Освен това официална среща на Тръмп с Борисов няма в протоколите.Единственият начин това да се е случуло остава в тоалетната БорисОФ да го е държал на Тръмп докато оня пикае.Друга схема НЕМА!!!П.П. По рождение ли си *** или после се вкамени така?!!?
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган към Тиквата Аз ти пазя границата от бежанцитеТиквата към Ердоган мирът и далогът са най добрите дипломатиЕрдоган към Тиквата колко е часътТиквата към Ердоган утре съм на среща с президента на Сан Марино
12
4
 
7
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Един от типичничните избиратели на гроба,вчера спечелил европейска титла на гейпарада в Кьолн...Велико... Левски, Ботев, Караджата, Бенковски... За това племе ли си дадохте младите животи?!
11
10
 
4
 
! Отговори
Професор преди 4 години
На английски е разговарял разбира се. Вие какво си мислите, че за 11 години управление не си е наел частна учителка която да го научи на някоя и друга дума? Да не е бавно развиващ се. Щом има време за футбол с бистришките тигри има време и за уроци по английски.
10
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банкянското голям държавник- сигурно ги определят по килограмите
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката:Ердоган към БорисУФ "Целувай ръкабе ***!"
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги разменим с Ердоган един мандат само да видим турците, дали и колко време ще отраят
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия да не са като нашите онези С300 дето ги нарязахме под зоркия поглед на инспекторите от краваршингтон
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха ха харазговарял с тръм на езика на глухонемитеи после имало на времет окулт към личностате ония поне бяха личности и разговаряха с преводачи
5
0
 
18
 
! Отговори
СЪ НАМИ БОГЪ преди 4 години
До ПрофесорСериозно, разговарял е с Тръмп без преводачи? На какъв език? Просто питам, не е хейт...
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турция иска 100 самолетагърция миналата година се въоръжи с пълен комплект руска зенитна техника включваща С300 и още 3 вида системибългария кръводарява на америка за 8 самолета - щайги луди париа народа умираот глад но за американските работници ще има за да харчат на воляайде честито - после пак си го изберете банкянския комунист - второ поколениеи неговите хора ще ви разправят за борбата с комунизма всеки ден
3
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган само е мълчал и сумтял щото не знае английски и е гледал към тавана неудобно.
2
9
 
5
 
! Отговори
Osman преди 4 години
Вчера в Истанбул видях група Пт босненски деца на кораба за островите от кабаташ. Чух реч много подобно на българската, а като се обърнах едни хубави, руси деца. Момиченцата с покрити глави, момчетата, възпитани и стройни. Босненците запазиха вярата си, браво. А в Босна Ердоан се боготвори.
1
22
 
11
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Двама големи Държавници. Борисов е уважаван от всички лидери. Той е един от малкото балкански лидери който е разговарял с Тръмп на четири очи без преводачи в продължение на два часа.