Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз също подкрепям осакатяващи икономиката и военната индустрия на Русия с декрет на Бойко.
36
12
 
11
 
! Отговори
Али преди 4 години
ако не бяха руснаците щяхме да сме част от Великата Турска Империя. Русия е окупатор!
35
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма част от пишещите тук са се родили дълго след промените и не са успели да дочетат и учебниците от гимназиния курс. Нека се поразровят поне в родословното си дърво, за да се уверят дали сред дедите им няма някой "мръсен русофил", чиято памет поругават!
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нали им ходите на концерти, на синчето, Катето и Здравко. И им ръкопляскате с охота.
33
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизъм в България имаше след 1944 и той ни беше наложен от пияната окупаторска армия.
32
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сме чули дори едно извинение за тази окупация 45 год. Чуваме само нагли наредби към България. Ама то колелото се върви всеки, ще си плати сметките. Ако не са си научили урока след 100 год... И това ще стане.Жалка картина.
31
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТИПИЧЕН ЧЕРВЕН ФАШИСТ-СТАЛИНИСТ! ЗА ТАКИВА ГНУСНИ ПРИКАЗКИ ТРЯБВА ДА СЕ НОСИ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов да наложи санкции на Русия.
29
13
 
15
 
! Отговори
джо преди 4 години
Ех, таз Русия ако я няма ,кой ще ни е виновен ? На калпавата ракета космоса и е крив. Колко български граждани са разстреляни от Червената Армия или са изтезавани в ГУАНТАНАМО. Стига с тези сорошки подхвърляния. Всичко което сме дробили си го сърбаме сега. Като е имало недоволни защо не са направили преврат, поне да бяхме окупирани като Чехия и Унгария, та после да драскаме.
28
6
 
19
 
! Отговори
? преди 4 години
Тоя вaмпир още ли е жив?
27
8
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
То и сега има репресии .Правят се с важни документи които не можеш да оспориш в честен съд. Като така се унищожава основен принцип на държавността - ВСИЧКИ СПОРОВЕ ДА СЕ РЕШАВАТ В СЪДА. А кого са репресирали българските фашисти които управляват и сега ??? Хора като Вапцаров и Гео Милев. Хора които един лев не са взели от държавната ясла .Тоест от нас .А кого е наказал народния съд ? Тогавашните дебели лилита да дебели държавни ясли виновни за националната катастрофа.
26
3
 
20
 
! Отговори
Жиб. преди 4 години
Като си се "борел" срещу фашизма,що не се бори и срещу сталинския фашизъм Бедросе- май и ти беше червен фашист??!!?
25
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що не си гледа памперсите ми седнал да обсъжда България член на НАТО и ЕС.
24
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За руснаците втората световна война е дефакто междусъюзническа защото точно те бяха съюзник на Хитлер.
23
6
 
23
 
! Отговори
Я,питам преди 4 години
Бреййй тия руснаци коги си делеа Европа с Хитлер кви беа?Борци срещу фашизъма ли, или фашисти?Ами ,ако Хитлер ги не бе нападнал,щеха ли да бъдат борци против фашизъма?
22
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше освободена? Боже, колко простотия има по тея старци :( Добре е тоя дядка да прочете историята, как в България 44та влизат 200 000 армия, без да имаме обявена война. Нито сме били окупирани, че да ни освобождава някой.Толкова лъжи е имало само в онова време от същите тея смешковци. Сменено в цяло правителство, избити са хиляди Български военни, политици и предприемачи. Какъв нсцизъм в България те гони пияндур.
21
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам какви ги дрънка тоя изкуфелник, но фашизъм в България никога не е имало, а към 1944 той е бил на 12 години. С какво се е борил?
20
15
 
4
 
! Отговори
Да № 9 преди 4 години
Не си давам първото място.България е първата фашистка държава от 1926 год по времето на ПРОФЕСОР ЦАНКОВ. За това мисля , че вишистите не са за държавници. Те са добри тесни специалисти на който им е вродено, да чакат някой до го произведе и да ми даде!Същите са селените. Те като идат на работа , мислят , че трябва да им се плати , но за работа не мислят.Всичко хващат освен работа.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След Кобзон това е любимия певец на Сидеров.
18
7
 
17
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Това изкопаемо да каже колко "фашисти" лично той е убил и да бъде съден от съд за убийството на български граждани!