Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
357
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като чета глупостите на двата червени трола се убеждавам, че пенсиите в България са прекалено високи. Трябва да са не повече от 100 лв за да нямат тези *** възможност за достъп до компютри и интернет. Много високи пенсии ви плащаме другари!
356
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България с 30 години дясно управление - разруха Румъния с 30 ляво - просперитет настигна Чехия и изпревари дясната прехвалена орбанова Унгария.Левите хора работят за да тлъстеете вие десните рентиери и лентяи и спекуланти
355
5
 
13
 
! Отговори
Д-р Смърт преди 4 години
Приятелство с Русия (СССР) е доброволна евтаназия!
354
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименХитлер - нашите съюзници са в ролята на МАГАРЕ ЗА ГЕРМАНИЯ
353
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мръсни, гнусни долни комунисти! Съсипахтре държавата. И тези пенсии са ви високи безделници!!!
352
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС фашистите и НДСВ фашистите народа ги отписа от политиката иде ред на ГЕРБ фашиститедесните сте автори на геноцида стопил България до пет милиона
351
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 379А кой съсипа санстефанска България. Северна Добруджа, който я отне от България той я върна фашизоидиотеСъюза с Германия е съсипал България през двете войни. Знаеш ли какво е казал Хитлер за държавите в съюз с Германия? пълна гавра и още - вие сте по неговото кредо фашаги - Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват.
350
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единствените фашисти в България са червените.
349
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите са животни-друг биологичен вид. Определено не са Homo Sapiens.
348
7
 
10
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Жертвите на режима на пожарникаря - изнасилените, убитите, самоубилите се, самозапалилите се, несправедливо осъдените, полуделите, наркоманите, безработните, излъганите, беззъбите, оскотелите, умрелите от глад, емигриралите са много повече от жертвите на комунизма.
347
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Монархофашистлъжите и фантазиите ви нямат край - цар Борис е проезвеждал Майбах и Бентли хахахБългария е била с мизерстващо население от 1914 та до референдума където 96 процента от народа отрича монархизма.
346
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция и Русия днес са съюзници срещу България. Турция купува оръжие от Русия.
345
6
 
7
 
! Отговори
До 379 преди 4 години
Ей комунист неграмотен, а кога си върнахме Северна Добруджа и кой ни я върна бе комунистически дембил? Знаеш ли коя е единствената европейска държава, която излиза от ВСВ с увеличена територия? А твоите идоли Гошо Тарабата и Сталин искаха да ни направят югославска провинция-срам нямате червените фашисти ейй!!!
344
4
 
10
 
! Отговори
АНКАРСКИ МЕКЕРЕТА преди 4 години
незабавна забрана на двойното турско-българско гражданство. ВЪН ТУРСКИТЕ ШПИОНИ ОТ БЪЛГАРИЯ, СЕЕЩИ АНТИРУСКА ПРОПАГАНДА
343
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ахмет агаРезак ага, прости сте дошли да колите България, прости си останахте...ДАНО РУСИЯ СКОРО РАЗБОМБИ БЕДНЯШКИТЕ ВИ АНАДОЛСКИ ГРАДОВЕ И ВЪВ ВЪЗДУХА ДА СЕ РАЗХВЪРЧАТ ШАЛВАРИ НА ХОРА СЪС СРЕДНОВЕКОВНИ РАЗБИРАНИЯ
342
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1 Рубла=3 Стотинкией фашист неграмотен България през втората световна не е била на никакви три морета, била си е на едно, плюс временно администриране на малко от беломорското крайбрежие. На адриатика е била Италия включително и четвърт от днешна Македония е владяла - Струга, Преспа, Дебър,че и Охрид са искали.фашистки отпадъциии
341
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киркоров е страхотен певец.Има ли по-голяма диктатура от диктатурата на ГЕРБ в която и да е страна от Европейския съюз.
340
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължава отвратителната антируска кампания, с жалки изпълнители внучетата на фашистките главорези. Гледахте ли вчера филма за диктатора Франко... отвратителен е десният тоталитаризъм десетки пъти по-гнусен от левия. Четете ли дневника на хахаха невинната жертва на народния съд Богдан Филов - там има подобни откровения на фашистката гнида - не ме е яд че нашите войски са застреляли сто младежи в Струмица а че народът е разбрал. Ето кой накара народа в Македония и днес да мрази бугарофашизма!!
339
3
 
13
 
! Отговори
бай Х преди 4 години
Арменско-руски *** ! Като му видиш сина , дето е създал ....!
338
5
 
4
 
! Отговори
Истински европеец преди 4 години
Защо тука пишете на Руската азбука? *** са, от (според чехите и всички истински европейците) от турски ке *** .