Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас

Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края, заяви музикантът
4 сеп 2019 18:10, Нели Христова
593
Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас
Снимка: Lenta.ru

Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на освобождаването на Европа от нацизма. Във войната от словесни атаки се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изказване народният артист на Русия и България оправда репресиите на съветската власт.

"България беше социалистическа страна и бе освободена благодарение на съветската армия, казва Бедрос Киркоров, цитиран от канала в Телеграм "Подем", съобщават от агенция "Фокус". - А сега се надига вълна, че уж някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, но съдихме българските фашисти, които душиха партизанското движение в България. Съдихме ги с народен съд и ги разстреляхме. Аз се борих срещу фашизма и ще се боря до края“.

Още по темата
По думите на артиста, българските власти разпалват огън срещу Русия, опитвайки се да превърнат освободителната война в окупация.

Скандалът между България и Русия се развихри след като руското посолство у нас организира изложбата  "75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма“. МВнР обаче веднага реагрира с изявление, което гласеше: "Без да отричаме приноса на СССР за разгрома на нацизма в Европа, не трябва да си затваряме очите , че щиковете на Съветската армия донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси."

Руското посолство не запази мълчание. Те също пуснаха изявление, което заключи: "Ние сме донякъде разочаровани, че прави официално изявление преди запознаването с експозицията."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


593
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни е нужен неонацистки прочит на историята. Българските неонацисти в Освиенцим и Дахау да пуснат сапунена пяна там
336
12
 
6
 
! Отговори
Другаря Живков преди 4 години
Тясното икономическо свързване със съветската страна още повече ще увеличи силата на нашата държава, още повече ще издигне нейната независимост. Заедно с икономическата независимост на страната ще укрепне и нейната политическа сила и влияние, защото тя все по-пълно ще се опира на гигантската мощ на Съветския съюз.
335
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 363Володя, ти ли се *** сине !?
334
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия дори не е Русия - отдавна комунистите и видяха сметката, за България още има надежда.
333
8
 
17
 
! Отговори
1 Рубла=3 Стотинки преди 4 години
Не можах да разбера от статията България от кого е била окупирана през 1944 та се е наложило СССР да ни "освобождава". По време на войната България беше на три морета а сега е само на едно. АлкашитеМай се опитват да ни вземат за балами.
332
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 362Медитирай, медитирай, па си пийни малко "Бояришнк" !... помага при тунелен поглед в небитието !
331
10
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ. А Карлуково не е далеч.
330
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталин не е победил Хитлер. Хитлер го победи САЩ и Англия. Раша по стара традиция изчака изчака и отиде да обере, каквото има. Питайте , къде беше войската на раша при освобождението на България :) Истороците да ви отворят очите, как Българска чета спасява над 200 000 руснака около Русе, които са били в капан на предстояща атака на османците.Тяхната работа винаги е една и съща... Нищо не правят и с лъжи обират лаврите.
329
16
 
7
 
! Отговори
ВЛАДИМИР преди 4 години
РУСИЯ Е БОЖЕСТВЕНА СИЛА. ОТРЕДЕНА ДА СЕ БОРИ С СИЛИТЕ НА МРАКА сащ И нато.РУСИЯ Е НАЙ ГОЛЯМАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЪЩЕСТВУВАЛА НЯКОГА НА ЗЕМЯТА. РУСИЯ Е БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИЯ Е РУСИЯ. БОГ ДА ПАЗИ РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ !!! АМИН.
328
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България освен Комунизъм друг Фашизъм не е имало !за справка: прочети книгата на Д-р Ж. Желеев "Фашизмът"
327
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След смръдливия руски ботуш трева не никне!!!
326
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама защо русофилите-продажници стават нервозни и агресивни когато им се каже истината за престъпленията на техния Кумир руския Гулаг срещу която нямат аргументи и започват да ръсят заплахи наоколо !?
325
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската комунистическа партия е била престъпна организация, подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.
324
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Този *** да вземе да се застреля в тъпия си мозък.Където са руските ***, нищо хубаво няма.Колкото по далеч толкова по добре.
323
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Крали МаркоКои са тези стар ленти бе ***? Всички тези ленти са пропаганда правена впоследствие.
322
2
 
5
 
! Отговори
До Крали Марко преди 4 години
Нямаше да се крият! Щяха да са първите редици на посрещачите на ч. армия, а след това първи комунисти....
321
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 350Вие русофилите-продажници и сега посрещате "Нощните вълци" на Путин, но това не учудва никой защото сте си загубили разсъдъка !
320
4
 
11
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Помним 80 година на Ботевите празници, как правешкия цар лежеше на земята треперейки от страх. Смелчаги ли? Нямаше по-големи страхопъзльовци от дрогарете.
319
14
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 4 години
Еей много смелчаци имало у бегето бре. Дали ако сега беше 1944г. вие същите щяхте да се криете като плъхове по дупките. Жалки твари. На старите ленти се вижда как народа посреща руските солдати с цветя и хляб и сол. Защо !?....А? По добре си помислете за селата и провинцията. Че скоро българин ще означава Пария от индийски произход. Русите са били Велики и Велики ще си останат във всички форми на държавата.
318
5
 
12
 
! Отговори
Ама ха преди 4 години
Народен съд за руските агресори! Немедленно! А за *** - глоба за лоша интимна хигиена!