Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
238
3
 
21
 
! Отговори
Бай Тодор преди 4 години
Точно в такова време което е и изпитание за цялото човечество се разбира къде е истинския народ и държава и къде е просто територията и населението..... 23.55 h. сме...
237
8
 
20
 
! Отговори
Злобната селянка преди 4 години
иска КОРОНАТА на властта?Другарите милионери от ИБ вероятно са си осигурили,както по време на Чернобил всичко необходимо и сега искат да успокоят народа.
236
2
 
10
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Защо паника бе другари с$ине?! Даже много е приятно, - тези които имат всичко ще го загубят до дъно, а дето нямат нищо - нищо и не губят! А понеже евреите смятат само с едно число, и с това примитивно смятане младеят света - губене ще има само на своето си.
235
16
 
18
 
! Отговори
Каквото и да каже ББ преди 4 години
тази мухлясала кифла ще е недоволна(разбира се и клакьорите край нея ще се надпреварват да я надвикват,така си плетат кошмичката пред злобната стрина).Ако говори,създава паника(цяла Италия затвориха,но е безобидно).Ако си мълчи-изоставил е народа на произвола на съдбата.Виновен е по презумпция.Но не смееда вика оставка,ами ако я подаде и гласуват я за нея,я за служебно правителствона шапката?Едно е да зяеш какво според теб(не според специалистите)трябва дасе направи,друго е да го направиш.
234
31
 
14
 
! Отговори
Вени преди 4 години
Браво винаги умна и точна а не да паникьосва и отчайва хората
233
12
 
1
 
! Отговори
Гост@(нерегистриран) преди 4 години
Закупуване брашно и пълни колички, дай боже да увеличат брашното, млекото, вирусите, вирусите, вирусите още 30 години хепси вируси. Във война сме. Можеш да го спестиш....
232
2
 
5
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Много *** и турци са в паника, млади са. Психоза в България. Истината кажете.. По цял ден корона вирус. Писна ми, ни... Разбрахме корона вирус, корона вирус, корона вируси, корона вирус,
231
5
 
26
 
! Отговори
Христина преди 4 години
При БСП/БКП едва разбрахме че нещо се е случило в Чернобил. Такава им е тактиката - само да няма паника, а който се спомине се е натровил с гъби.
230
15
 
6
 
! Отговори
От бореца преди 4 години
Тиква вирус - летален изход с гаранция ( дгд бедните пенсионери) .!.
229
22
 
21
 
! Отговори
Ужасът преди 4 години
Има ли по *** ПРЕМИЕР от нашия.
228
3
 
17
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Ужасът 234 Еее, не всеки може да бъде смелчага като Нинова , Манолова , и оная грозницата, дето избяга в евро парламента.
227
0
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
До Medik 231 Голям шегаджия си.Имаш чувство за хумор.
226
11
 
26
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Тази ...........няма ли да млъкне поне в тези трудни дни?
225
15
 
23
 
! Отговори
Аман Бабикяр преди 4 години
Нинова само да чуе гласът на Бойко и поскача.
224
22
 
13
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
Познавам Буда от младини, наистина си беше страхлив.
223
14
 
13
 
! Отговори
Ърнест преди 4 години
Буда дали ще хване вируса? Мисля че на тях са им раздали ваксини.
222
27
 
22
 
! Отговори
Ужасът преди 4 години
БОЙКО ВИНАГИ Е БИЛ И ЩЕ СИ ОСТАНЕ СТРАХЛИВЕЦ.
221
12
 
26
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Корнелия Нинова свирепо се изцепи от бункера на БСП - там са се скрили всички висши червени вождове и са се изолирали от света. Само излъчват отровата си с радиосъобщения.
220
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай Корни ти си. Смелостта се доказва с действия , не с думи.Съберете пак на Шипка всичкото комунист начело с най-червения - президента. Да им разправи лакардии колко щамове коронавирус имало.
219
10
 
15
 
! Отговори
Medik преди 4 години
Ясно е на всеки че коронавируса някак си се изплъзва на Борисов. Не може да го хване и ограничи. Корнелия Нинова знае как се действа срещу коронавирус, Радев също знае. Да дадем шанс на БСП да го пребори и изгони в чужбина. Герб трябва да предадат властта доброволно в името на здравето на нацията.