Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
корНЕЛИАвирус се изказа.
217
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бе, тия нали уж минаха в нелегалност заради корона - вируса?! льотчика и той се скри...
216
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия не носи никаква отговорност, може да си плещи каквото си иска.
215
13
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
БСП в случая са прави, но барба ганьос така си говори на автопилот, не влага мисъл в логореята си.
214
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едни викат мерките били недостатъчни други викат мерките били твърде рестриктивни. А разберете се най-сетне!Няма такъв народ!
213
12
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
На война като на война. Част от тактиката на война е сплашване на врага. Явно Радев се уплаши.
212
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
корни-вируса в действие!
211
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавото на световната икономическа криза е че на електората на БСП ще им изключат нета защото няма да имат пари да го плащат. И ще спрат да ръсят глупости по форумите. Доста повече хора ще умпат от глад отколкото от вируса. Това е неминуемо и не зависи от Баце. Паниката по света се развива като верижна рекция на атомна бомба. А още сме в началото, дори не е обявена епидемия...
210
8
 
9
 
! Отговори
Ние ги лекуваме преди 4 години
Вие ги заразявате! Това помните ли? А кой се снимаше с всеки труп на мафиот от улицата навремето. Не може да се отрече, тарикатски използва всичко за да се показва по телевизията. Чак маски с Ердоган договаря. Абе ***, Медика Сандански дето Костов ги хариза на Доверие за чий ур са?
209
19
 
17
 
! Отговори
6 преди 4 години
Борисов пак си прави пиар , вместо да се заеме с практически мерки , за които обаче няма качества .Той си мисли , че е пак в предизборна агитация !Изобщо не му пука за народа "матрял "!Лекари и сестри не разполагат с елементарни предпазни средства , а той прави световни обобщения !Оставка !Не само закъсняха , но и сега се мотаяткато мухи без глави ! Нигярката и тя изкукдкудяка да сме се ограничавали !?А къде енейната отговорност за несвършената работа -нали е председателка там някаква !*** н
208
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невероятно но факт,тоя път се съгласявам с Корнела на 100%.Борисов да обяви пълна карантина на цялата държава защото до тук никой от болните с изключение на седмата с корона вирус не са били в чужбина.Това означава че между нас щъкат гащници които сеят зараза и смърт.Искали тия в Италия да се връщат,я да стоите там че...Борисов с всичкия си акъл цитира изкукалата Меркел която успокои германците че само там ще се заразят 50000000 и сигурно поне 1000000 ще умрат!!Иначе не сейте паника!
207
2
 
8
 
! Отговори
Бузлоджанец преди 4 години
До Анонимен 217И за сто години никой не е намерил ваксина.
206
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатапонеже си ми симпатична ,ще ти кажа /за кой ли път?!/:-БЪРКАШ МЕ С НЕКОЙ,душо!..ЧЕСТНО!И не си само ти..Много иначе интелигентни хора си мислят,че "ПроСоТо" е някакъв.."проект на некоя партия"..ГРУБА ГРЕШКА!...Но разбираема!..-Както казва Хайтов:-"Всеки има аршин в себе си,с който мери другите"..
205
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само от червената чума няма спасение , върлува повече от 100 години и е погубила десетки и стотици милиони човешки съдби.....
204
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък никой не скочи срещу това, че Бойко съвсем искрено и по пантагрюелски разпространява конспиративни теории. Поведение, недостойно за премиер на една цивилизована европейска страна.
203
3
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ПроСоТоНе само затова се обзалагам,а се обзалагам,че покрай този Коронавирус 2021 печелим изборите с пълна мнозинство:):):):)Ти ако имаш още,заложи пак една икона като тази къде я подари на Путин:):):):)
202
6
 
6
 
! Отговори
Васко Георгиев преди 4 години
Български полицаи военни прокурори и съдии покровител-стваха банди които убиваха чужденци и ги ограбваха а митничари даваха информация за стоки и товари.Някои от убииствата се извършваха от деистващи полицаи и военни.Цената на един съдия беше един по голям апартамент в София.Казваха че убиват чужденците по жесток начин първо ги изнасилват обират ги убиват ги и ги подпалват полуживи за да заличат доказателствата.
201
1
 
13
 
! Отговори
война преди 4 години
До коментарне цъкайте минуси, четете!!! Ердоган е пуснал 150 000 мигранти в Гърция, отделно, турски кораб е обстрелвал днес гръцки катер. Четете! Има го в Туитър, в немската, в английската, в гръцката преса
200
5
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До ---какво да ти отговори човек,НЕдругарю?..Щом от седем милиона българи познаваш само изброените от теб ПЕТ,то....какво да ти отговори човек?!...
199
4
 
24
 
! Отговори
--- преди 4 години
До ПроСоТоИ кой ще дойде на власт, другарю? Подскажи ни! *** Импексовата, Кирчо Далаверата, Овчаров, Масларова или мултифинансита Гечев Червени ***...