Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
767
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайнов е най-мразеното животно в България.
766
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Успех ли бе да го опишеш?...
765
0
 
0
 
! Отговори
Тенгрианин преди 3 години
Поздравления за човека, писал преди мен. Само пропусна да каже кои именно са фарисеите. И какво искат съвременните зидари
764
1
 
0
 
! Отговори
Рилски манастир 1 преди 3 години
Едно време фарисеите се блъскаха в гърдите пред бедняка Иисус Христос, а СЛОВОТО им каза, че от техния велик храм няма да остане и една тухла. И НАИСТИНА НЯКОЛКО ПЪТИ ФАРИСЕИТЕ ВДИГАТ СОЛОМОНОВИЯ ХРАМ ОТ КОТА НУЛА И ВИНАГИ ПОСЛЕ ХРАМА БИВА РАЗРУШЕН. ДНЕС ОТ ХРАМА НЯМА И ЕДНА ТУХЛА.Патриарха даде най-светия манастир на Евлогий. Това е човек, който е много прикрит педофил. Хора са виждали много семинаристи вече по-късното да излизат от стаята му. Вижда ли са майката на Джоузи с огромни чанти д
763
6
 
3
 
! Отговори
Баталйона се строява преди 3 години
Баталйона се строява, за последен път,Вожда прв си заминава, мисирките ривътАко дойде, Нинова, и те ще отлетят, но за друго, ако не, главите да04105 спасят !
762
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че 1 милион Българи са гледали речта на Г-н Президента в новогодишната вечер. Това показва рейтинга.
761
0
 
0
 
! Отговори
И ми се струва: преди 3 години
Че накрая България ще бъде изхвърлена или ще бъдат изключени тези обекти от списъка със световно културно наследство ... И ми се струва, че ония брадатите прилепи палестинско-израелски имат нужда от много тежък урок ....
760
6
 
7
 
! Отговори
Бъдеще преди 3 години
Бъдещето ви гледа и сте жалки и противни. За какви успехи говорите при този повсеместен глад. Вече и хората в африканските държави имат по големи доходи от българските граждани.
759
2
 
3
 
! Отговори
Мен ми се струва: преди 3 години
Ама не само ми се струва господин премиер, че Българската Православна Църква нито е Българска, нито Правословят, нито са свещени тия дни, като се има предвид, че три обекта дето са под закрилата на Юнеско - Боянската Църква, Църквата Свети 40 Мъченици, Рилският манастир не подлежат на правилата на Юнеско - едното е действаща църква, другите две приемат държавна субсидия под различни форми, което е против спогодбата ...
758
6
 
3
 
! Отговори
зелен чорап преди 3 години
До ОСТАВКАНе знаех,че пожарникарите носят червени чорапки....
757
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие сте прости и аз съм ***,затова и се разбираме.Толупа Винету.
756
8
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
На зеления чорап и висоплатен айлякчия !!!!
755
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Горио преди 3 години
До протестиращВажно е да са използвани поне 10 пъти (без пране)! Само тогава ще те пазят от Короната!
754
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВИНЕТУ, ТИ СИ ВЪРХЪ.
753
0
 
1
 
! Отговори
началника отгоре преди 3 години
До Анонимен 794Ха,ха,гаранцията само аз я давам.Другото е гаранция-Франция.
752
8
 
9
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕФФФ преди 3 години
АБЕ ЕИИИИИ.....БЕГОМ НА ПЛОЩАДА ДА ПРОТЕСТИРАТЕ И ДА ВИКАТЕ УСТАФФФФКА ,ДА СВАЛЯМЕ БОЙКО БЕ ЕИИИИИИ......КЪДЕ СЕ ИЗПОКРИХТЕ НА ТОПЛО У ВАС ,Т#Ъ#П#А#Н#А#Р#И ТАКИВА БЕ ЕИИИИШИЕ....СРАМ МЕ Е ДА ПОГЛЕДНА ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА ,ТО НЯМА ХОРА ЗА БЕЛОТ БЕ ЕИИИИИИШИЕ.....
751
3
 
6
 
! Отговори
Като: преди 3 години
Изхвърлят Рилският манастир от обектите под закрилата на Юнеско, заради нарушаване на международната спогодба за обектите от световното културно наследство се чудя какво ще кажеш тогава !!! Държиш се не като министър-председател на светска държава, а като васал на поповете!
750
4
 
6
 
! Отговори
Крадлефф преди 3 години
Очаквам като дойдат от Европа парите за Коронавируса, покрай Вожда, да гепна и аз абаут 50 милйона. За него, предупреди ме , да не му гледам в шкафчето и в паницата
749
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов4 е гарантиран и комунистите си скубят космите на гза от яд.
748
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толупа е луд,покрай него и ние станахме луди.Лъже ,маже,тегли заеми на наш гръб,усвоява паричните потоци от ЕС много умело,като заделя част от тези пари в чекмеджетата в Банкя.Придържа се към поговорката ,,Бели пари за черни дни''.Той е най великия вожд ръководил България от нейното основаване.