Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
747
9
 
12
 
! Отговори
само казвам преди 3 години
50-те лева,отпуснати от Боко за пенциите,покриха само 30% от увеличените цени на парното,водата и тока.Пак сме на загуба 70%
746
7
 
8
 
! Отговори
ако не грабнете преди 3 години
оръжието ще има още години да носите тези унизителни парцали на лицата сиа през това време хунтата на този предател и проссстак ще доунищожи икономиката ни
745
9
 
9
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
В НОВОГОДИШНАТА НОЩ ХВЪРЧИЛОТО - ФИГУРАНТ СЪС СЪЛЗИ НА ОЧИ ПОЗДРАВИ БЕДНИТЕ , ЕДВА СВЪРЗВАЩИТЕ ДВАТА КРАЯ , ОНЕПРАВДАНИТЕ....АМА ДА БЕШЕ СЕ СЕТИЛ ,ЧЕ ТИЯ ХОРА СА И ГЛАДНИ. ДА БЕШЕ РАЗДАЛ ТОПЛА ХРАНА ПОНЕ ПО ПРАЗНИЦИТЕ ЗА ТЯХ.....АМА ОТ СВОЯТА ЗАПЛАТА.....ПО ПОСТЪПКИТЕ И ДЕЛАТА ИМ СЪДЕТЕ ,ЗА ТЯХ.....НЕ ПО ДУМИТЕ И ЛЪЖИТЕ ИМ.....
744
7
 
8
 
! Отговори
протестиращ преди 3 години
За протеста на 13-ти съм си осигурил за маска -бикини от мис Бикини-прати ми ги от Барцелона.
743
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-подхожда - "Успехът на Борисов - остави дванайсета година българите най-бедни и умиращи в Европа".
742
6
 
13
 
! Отговори
Радефф преди 3 години
Обявявам НОВ събор на Бузлуджа! (ако е студено - на площада в София)Само за оцелели от предишния събор... Да докажем, че вирус НЯМА!Ще горим маски, кюлоти и презервативи!
741
8
 
6
 
! Отговори
истината преди 3 години
Боко не става за фърчило-фигурант,защото е дебелант.
740
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма протест в света ,който да успее и да се води от Дайнов.Забравете.Покаже ли се и веднага хората гласуват обратно.Толкова е мразен.
739
6
 
9
 
! Отговори
Водка"Стандарт& преди 3 години
Бойко бил ***, е не е по-*** от Слави Трифонов, който си купи на 40 години диплома, или пък от Мая Манолова, ако някой е гледал "120 минути" по БТВ,или пък от адвокат,който само губи делата на подзащитните, или на следовател от Столична следствена служба, произведен на 28 години в директор на Техноимпекс, който самоприватизирал в собствена фирма с краставици от с.Крушовица.
738
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, коги па шъ прутестваме и колку шъ давът? Тиа пу ено време забраиа дъ плаштът.
737
4
 
10
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ХВЪРЧИЛОТО-ФИГУРАНТ СЪС СВОЕТО НИЩОПРАВЕНЕ И ВЗЕМАНЕ НА ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА ОТ 15000лв. ....КАРА ХОРАТА ДА ИСКАТ , ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И ДА НЕ РАБОТЯТ НИЩО.....СЪС ТОВА СВОЕ НИЩО ПРАВЕНЕ Е ЗА ПРИМЕР НА НАРОДА .....КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СТОИШ ......ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТИ ПЛАЩАТ.....
736
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, на НИЩОПРАВЕЦА-АЙЛЯКЧИЯ СЪС ГОЛЯМАТА ЗАПЛАТА....15000лв.
735
6
 
11
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 3 години
Бойко спечели изборите след като бяха организирани от служебното правителство на президента на БСП. Ако има фалшификация, тази фалшификация е на комунистите,според твоята скудоумна идея. Жалки сте, нямате аргументи. Затънали сте в собствените си фекалии.
734
3
 
3
 
! Отговори
Луна преди 3 години
Мъшкото момиче, като чуло как Бийко плаче, че живее сам като куче, то му се обадило и му предложило да му стане ***, но Бийко не рачил да му отговори, и после развил влечение към Американските мисисирки*, от делтата на река Мисисипи, и с английско произношение
733
3
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Град На ДуйТи не разбираш червените кхмери: като казват, че това е национална катастрофа те имат предвид за Русия, защото когато и България да се развива това е зле за Русия и нейните интереси на Балканите. Русия е тяхната родина, тъй че те говорят от гледна точка на нейните национални интереси.
732
6
 
10
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ХЪРЧИЛОТО - ФИГУРАНТ , КАЗВА ,ЧЕ БОЙКО ФАЛШИФИЦИРАЛ ИЗБОРИТЕ.....АМИ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА....НАЛИ ГО ИЗБРАХА КОГАТО , ГЕРБ БЕШЕ НА ВЛАСТ....И НЕГОВОТО ИЗБИРАНЕ Е НЕЗАКОННО......ЗАЩО СТОЯ ТОЛКОВА ГОДИНИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.......КАТО ЗНАЕ ,ЧЕ НЕ Е РЕДНО......ТОВА ГОВОРИ ЗА ОТНОВО ЗА ЛИЦЕМЕРИЕТО МУ.....
731
6
 
4
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Каква е разликата между Борисов, Мая или Отровното трио или Градската десница? Имаше в началото едни стдуденти от западните университети, които се чудеха какво да правят докато се решиха през август да отидат по Южното Черноморие. Бати ни Бойко беше готов да подаде оставка, но навреме получи подкрепа от амеканската дипломатка Херо Мустафа. Раздаде доста народна пара от джипа и повече обещания. Не мина и без малко кютек на по-слаботелесните протестъри. Бати Бойко ги знае тези работи.
730
6
 
7
 
! Отговори
Град На Дуй преди 3 години
България била в национална катастрофа: поредната червена повърне. Растящи заплати(някои с 30%),ръст на минимална пенсия,ръст на раждаемостта,ниска за пандемия безработица, откриване на трети лъч на метрото,строителство на магистралите "Хемус","Европа",последния лот на "Струма", "Ботевград-Мездра", "Пречиствателни станции", решаване на водната криза в Перник(управляван в по-голямата част на прехода от кметове на БСП). Каква национална катастрофа виждаш бе *** червен.
729
5
 
7
 
! Отговори
ИТИ преди 3 години
Позор сте вие начело с Радев, Божков, Нинова, Мая, Славчо !!!
728
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Водка"Стандарт&Те затова и не казват какъв точно бизнес или предприятие им е провалил Бойко: щото когато само си чувал, че така трябва да се говори, но никога не си имал нещо повече от нископлатена работа ....