Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват

Харалан Александров и Димитър Ганев за политическите събития през 2020 г.
998
Успехът на Борисов - остави протестиращите да се налудуват
Снимка: БГНЕС

Политологът Димитър Ганев и социалният антрополог Харалан Александров определиха 2020-а като година на амплитудите. Според тях двете събития, които белязаха политическия хоризонт в страната, са кризата с коронавируса и избухналите протести срещу правителството.

В началото на пандемията нивата на доверие към правителството се покачиха рязко, след няколко месеца – в разгара на протестите, те отново спаднаха.

Според Димитър Ганев, колкото и мрачна да ни се струва 2020 г., излизаме от годината с положителни новини.

"Приключихме с втората вълна в България. Данните, които виждаме в първите дни, са особено оптимистични. Трябва да похвалим властите, защото нашите съседи, като Гърция например, не могат да се похвалят със същото. Напротив – затягат мерките.

Още по темата
Втората добра новина е, че с добра организация една държава като Израел успя да ваксинира 1 млн. души само в рамките на няколко седмици и е дала заявка, че до края на февруари ще успее да ваксинира над 80% от населението", коментира Ганев.

Според Харалан Александров наложените от правителството мерки по време на пандемията миналата година са провокирали "тежко инфантилно поведение от отделни индивиди и цели групи".

"Това, което открихме е, че една от новите функции на правителството е да бъде мразено. Бих казал, че управлението се справи много прилично с тази роля. То понесе огромни удари и атаки, запази хладнокръвие, продължи да функционира в разгара на т. нар. "народни въстания". Един от големите успехи е, че Борисов даде вярна интерпретация на това, което се случва – той успя да се държи с хората, които му искаха оставката, хвърляха яйца, заплашваха и т.н., точно като с деца, които са се развилнели и трябва да бъдат оставени да се налудуват. И това се оказва вярна интерпретация, защото голяма част от тези хора се успокоиха, а някои от тях, които познавам лично, са леко засрамени от непристойните и в някакъв смисъл некрасиви жестове, на които се отдадоха“, коментира Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


998
Още по темата: Бойко Борисовпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
727
7
 
13
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Питам се кой *** сътвори това заглавие?! Позор е даже на шега да говориш за успехи на най-големия крадец и манипулатор, на най-посредствения/да не кажа ***/ мутропитек, който може да се срещне нейде по света... Превзел властта с фалшифициране на изборни резултати, обградил се с една агитка некадърници, но затова пък предани до гроб! Станахме за срам пред целия свят...
726
5
 
7
 
! Отговори
Водка"Стандарт& преди 3 години
Червените кхмери искат работещ бизнес. Бойко ги спъвал. Ами работете, бизнесът е във вашите ръце. Ама червените клептократи са свикнали на кражби, не на работа. Дай им нещо да разрушат и да го нарежат на скрап. Жалко е да подкрепяш червени ***.
725
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тъй де..."Във вестниците пише че са малко и неадекватни."Значи във вестниците е писана истината, тъй като бяха малко и неадекватни. Ако Боковите медии отразяват така няма проблеми със свободата на словото.
724
3
 
7
 
! Отговори
Тъй де... преди 3 години
Защо да не ги остави. Всички медии в България са ПОД КОНТРОЛ и пишат каквото на него му е угодно. Че някакви луумпени си викали и протестирали ... голяма работа . Да си викат. Във вестниците пише че са малко и неадекватни. Ето това е важното .
723
0
 
4
 
! Отговори
КефИЧ преди 3 години
Все едни и същи коментари се редуват . Като папагалите.
722
3
 
4
 
! Отговори
Интересни тези се преди 3 години
споделят от форумците.Според едни сме били брутално плашени за многотрупове.Според други сме начело по смъртност в ЕС.Според първите меркитесрещу Ковид са излишни и ненужни.Според вторите те са недостатъчни.Оставаменастрана фактите как тези мерки се спазваха и от кого.А налудувалите сепротестъри ще си плащат ли за почистването на мръсотията и цапането,или пакнародът ще им плаща за зулумите с данъците си и ще ги благославя затранспортните неудобства?
721
10
 
6
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
РБ не е пред, а в поредната национална катастрофа - нормално за бананова колония. Капитализъм от най-див тип. Първо място в света по смъртност, изпреварихме и Лесото.
720
2
 
9
 
! Отговори
Простите преди 3 години
Може да сме прости, но Бойко какво ни каза , а ?- Вие сте прости, и ас съм прос, ще се разбериме...От Миньорово, чукундурите, за Бойко гласуваме !
719
4
 
9
 
! Отговори
Работлив преди 3 години
И азека завърших вишу. Е, почти. Добре, че чичака бе от ГЕРП и се видях в пари
718
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самохвалкото е психично болен.На власт е защото защитава интересите на олигарсии бивши политици от криминалния преход.Той Б.Б е тяхната застраховка.И какви са му успехите,едни умират като кучета по стълбите на болниците,един за малко да го погребат жив преди да го вкарат в хладилната камера,ГДБОП нахлуват посред нощ в жилището ти,разбивайки врататаи ти се подмокряш,а после ти казват че е станало грешка.
717
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МързеливАз знам, че си мързелив, но е по-лошо, че си неграмотен, иначе нямаше да дрънкаш такива небивалици и да си смучеш от пръстите половинчати аргументи. А това, че сега си безработен е доказателство и колко ти е струвало образованието и опита.
716
3
 
3
 
! Отговори
Мързелив преди 3 години
До 741 Анонимен: Никога, НИКОГА не съм се нватягал на началник, затова ме определат като мързелив, но мноого талантлив.Още първи курс в ТМТ-Пловдив "уплаших"учителя по физкултура, капо просто прелетях и се забих след трапа за дълъг скок. Пообиколих Европа.Завърших више с отличие и на 22 години стажант, гл.инженер на завода ме назначи за началник цех. Трудовия си стаж заварших като преподавател- инструкторЧетири години в Алжир, и осем в Мароко ! А ти, грамотен, работлив, къде си пълзял ??
715
9
 
9
 
! Отговори
За тея без алтернати преди 3 години
Как така Борисов нямал алтернатива? Не можете да ме убедите, че просТъ пожарникар, а преди това охрана няма алтернатива! Вие да не сте слабоумни? Тулупа си отива, а тиквите ще ги броим на изборите!
714
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стига кьорфичеци"Големият успех на Бай *** Велики Сплескания от Банкиа е, че унищожава народа под ръководството на западния капитал."Брех, тоя очистен народ: покрай празниците не мога да вляза в магазин а навсякъде задръствания с хора тръгнали нанякъде.Горките "очистени" граждани.А лятото какво беше на морето. Бедна ви е фантазията и това по време на корона "криза". :)))))))
713
5
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Другата част от дясната идея са мизерни доходи за работещите и огромни печалби за мутрите. Мизерните пенсии също са дясната идея в България.
712
5
 
6
 
! Отговори
Правата лопата преди 3 години
До РеалистБизнес смачкан не с конкуренция, а с помоща на държавните институции.
711
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 750И до ден днешен не става ясно защо такива като теб се пянявят: голи и боси, на вас така или иначе никой нищо не ви е взел: вие сте нетни получатели. Винаги. Чакате някой друг да ви "оправи".
710
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Дясната идея в България е мутрите на власт, кражби, корупция, задушаване на дребния и средния бизнес, но някои си искат дясната идея!!!
709
5
 
4
 
! Отговори
Стига кьорфичеци преди 3 години
Големият успех на Бай *** Велики Сплескания от Банкиа е, че унищожава народа под ръководството на западния капитал. Без заемите от германски и америкиански банки Баце отдавна да е някъде в канавката - очистен от най-близките си "другари"
708
4
 
6
 
! Отговори
Правата лопата преди 3 години
Дясната идея ми е в сърцето, искам работещ бизнес, високи доходи и просперираща държава. Уви 30 години само чорбаджилък.