Радев: Планът за устойчивост не кореспондира с националните амбиции

Оценката на Брюксел – трябва да се ревизират редица неща, посочи президентът
25 май 2021 18:00, Красимир Ангелов
145
Радев: Планът за устойчивост не кореспондира с националните амбиции
Снимка: БГНЕС

Оценката на Брюксел за Плана за устойчивост и развитие на България е, че не просто е желателно, а трябва да се ревизират редица неща. Точно поради липса на достатъчно перспектива и устойчивост, заяви пред журналисти в Брюксел президентът Румен Радев в отговор на въпрос дали служебното правителството планира ревизия на националния план.

Затова, по думите на президента, служебното правителство работи усилено за да предложи проекти, които да бъдат в съответствие с изискванията и духа на модернизацията на една европейска държава.

Още по темата
"Надявам се служебният кабинет, там е концентриран сериозен експертен потенциал, да успее в срок да предложи тези проекти. Има определена времева рамка, в която те трябва да преминат одобрение и съгласуване, да се върнат пак и ако следващото редовно правителство ги припознае, това означава, че работата ще бъде свършена и може да се продължава нататък", заяви Румен Радев, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Запитан дали има информация, че компании, които попадат по санкционни режими са строили "Турски поток"  в България, с техника, която е отклонена от европейски проекти и дали е готов да инициира разследване, държавният глава посочи, че други институции инициират разследвания.

"Ще се направи всичко възможно това да се  провери. Не само "Турски поток". Виждате, че цяла магистрала се строи "на тъмно".  Огромни ресурси се плащат, знаете 4,5 млрд. лв. с „ин хаус“ процедури без обществена поръчка, с неясни критерии и когато се строи "на тъмно", винаги се създават условия за две неща – условия за корупция, условия за ниско качество", посочи Румен Радев.

Държавният глава посочи, че тези проверки са изключително трудни, защото тепърва трябва да се разбере кои са контрагентите. Не е известно и какви пари са получавали те, срещу какви дейности, при какви гаранции и при какво качество.

"Това са сложни механизми за проверка, защото изискват големи екипи от хора, а всъщност това са същите хора, които са сключвали договори, които са раздавали пари, които са изготвяли технически спецификации, които са приемали обектите за готови. Трябва да се мобилизират същите институции и контролни органи, които досега не са реагирали, дали са имали информация, или не", подчерта още президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
Това са художествени преди 3 години
Творби изразяващи творчески позиции които не могат да бъдат квалифицирани като вандалски прояви, непристойно поведение или обида към европейската общност, съвета на Европа или Страсбургския съд за човешките права. Тоест за какво ще ме санкционирате?Че съм казал истината. Колко демократично!
101
0
 
0
 
! Отговори
Годината на Дада преди 3 години
Същото е и с другите пет съпътстващи тази година творби напълно в духа на Дадаизмът:"Пътят на изкуството" Монументален колаж визуална история на изобразителните изкуства от 35 000 години преди новата ера до наши дни. Незавършен все още сега правя Индия и Китай но дотук са 137 кв. метра. "Поздрави за Адолф Хитлер" - представлява два средни пръста с татуировки "Skrew you Adolf" и "Screw you S2S" - собственост на Съвета на Европа и съдът в Страсбург", "На гарата", "Баал без права" и "В очакване"
100
0
 
0
 
! Отговори
Годината на Дада преди 3 години
След като бях заклеймен многократно от "доброжелатели" за непрофесионализъм, не можещ да рисува и всякакви други епитети част от които могат да се квалифицират според закона като клевета и след като след изключително много нерви и нападки към мен - аз реших да го карам по учебник и бяха направени и то по време на пандемия творби и образователни практики достойни за добрият пример. И преди да ме критикувате направете го по добре от мен да видя как ще стане ...137 квадратни метра ...
99
0
 
0
 
! Отговори
Всъщност творбата преди 3 години
""Обесването на Свещенник Кръстьо" беше част от годината, която нарекох годината на Да. И Дадаизмът като направление в изкуството започва като протест срещу колониалните интереси причина за Първата световна война и колониалните режими по целия свят и в България на Батемберги, Сакскобурготи до 1946 и отново след 1989 Сакскобурготи - според изкуствоведите това е художествена дадаистична творба провокираща размисъл, а според закона не може да се квалифицира като акт на вандализъм...
98
1
 
0
 
! Отговори
Пак по Борисовски 1 преди 3 години
Уж махнаха оня педдраз Б.Борисов, а пак продължаваме по Борисовски..Сегашните министри, що не носят АРАБСКИ маски ??? И да вземат и да си сложат ШАЛ, ШАПКА и по една метла в гъъза.... Баахти и ид.ио.тите... В София само педдрази ли са ?? Има ли мъже в София..
97
0
 
0
 
! Отговори
Пак по Борисовски 2 преди 3 години
Онези, които в София, протестираха срещу Борисов, сега май ПРОДЪЛЖАВАТ да са с арабски маски, като някакви педдрази и кадъни, Роби на араби..НЯМА никаква разлика да стоиш в РЕСТОРАНТ и магазин... Ако някой ***- ***.йм.уна пренася вируси, може да те зарази и на двете места... Оня нека си носи маска, да не ни заразява...Но ние, ЗАЩО ще носим маска в магазина ???
96
0
 
0
 
! Отговори
Как точно бихте преди 3 години
Я квалифицирали като вандалска проява?Кой е пострадал? Или какво е счупено освен невежеството по въпроса и как точно бихте ме квалифицирали като вандал, защото не съм искал разрешение.Аз ако бях искал разрешение първо щяха ли да ми я разрешат и второ аз да не съм Христо Явашев приятел с белогвардейци и свещенници!
95
0
 
0
 
! Отговори
Ми озовал съм се преди 3 години
На някакви места по някакво време когато са се случили някакви неща и ме викат като свидетел дето е бил наблизо и аз обяснявам, че нямам нищо общо с тези събития освен с това за което съм пряко отговорен "Обесването на Свещенник Кръстьо" и това е самата истина ....Аз не разбирам тази творба, която наистина е много провокативна как е увредила имущество на БПЦ или е предизвикала физически увреждания - нейната цел беше да увреди невежеството свързано с колониалния режим наложен в България след 1989
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев премиер ли стана? Защо той ходи на тази среща? Янев не може ли да говори? Та върнаха му плана значи за корекции, отрязаха ни едни свежи пари! Щом националните интереси са да не се осъществи!
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не ми е авторитетен този човек ? Много се интересувам от него, чета всяка дума, която казва и не мога, и не мога да го припозная като умен и почтен човек. Не му се получава да е национален лидер.
92
0
 
0
 
! Отговори
Палежа ... преди 3 години
Ми аз си минавам постоянно и от двете места или за цигари или по път за вкъщи - що решили че съм аз не мога да знам...Викат ме хората, аз не отказвам да комуникирам ....
91
0
 
0
 
! Отговори
Нито имам общо преди 3 години
С палеца на оная кола дето са и заложили нещо дето гори много ярко като бял фосфор или литиева батерия, нито имам общо с действията на пастора, сина на пастора или други лица публикували порнографско съдържание, обяснявам, че съм изхвърлил много непотребни и изостанали вещи които са били неизползваеми за практическа дейност в кошчето и не знам как някой от тях са се озовали в двора на адвентиската църква намираща се на 20 метра от образователна институция и че изхвърлям отпадъците по регламент
90
0
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
Глу.пак, магистралата се строяла на тъмно. Ами строи я държавна фирма и затова цената е доста по-ниска. А като правят обществени поръчки "на светло" всичко е чисто и няма корупция и лошо качество ли? Баси наивника, примери колкото искаш.
89
0
 
0
 
! Отговори
Ама вие знаете преди 3 години
Че аз съм как да кажа спиритуален човек, но в онзи свят едва ли има по-гнусна дума от християнството - тормозило, измъчвало, изнудвало къде к'во има трезвомислещ или свободомислещ човек и да имаш съм разговори в районното управление на МВР и по дедукция се доказа, че за нещата, които са ме повикали нямам никакво отношение и участие освен за "Обесването на Свещенник Кръстьо" за което си признах, че аз съм автора на тази концептуална изглеждаща простичко творба"
88
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
До САМО СПОКО"Радев или евентуално онова гюб,,,,е Йотова не *** ли да питат Путин що поздрави Македония" Те указанията ги приемат от Киро Гундяев. *** отова на коленца, в малко страстна поза.
87
0
 
2
 
! Отговори
Не е вярно ... преди 3 години
Говоря и с едни северни приятели постоянно ...
86
0
 
1
 
! Отговори
Мен ме питате: преди 3 години
Аз отговарям до степента на знанията, които имам ... и съм научил, разбрал, намерил и т.н. Ако информацията ми е неточна поправете ме!
85
1
 
0
 
! Отговори
Сега аз ... преди 3 години
Не мога да знам колко пари ще са нужни за да се ремонтират две сгради и то доста опазвани, за разлика от училищната мрежа, но със сигурност не са четири милиона освен ако вътре няма във всяка стая телевизор за по 50 хиляди. Сещате се за поговорката дясна ръка ляв джоб.
84
0
 
0
 
! Отговори
Сега някой хора преди 3 години
Не вярват в тия работи, защото казват, че няма научни доказателства. Точно това е изречението дето при мен много не върви.НЯМА НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА! Е да ама има ненаучни доказателства и то от човек дето много не уважавам, но уважавам доказателството му.НЯМА НАУЧНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ЗА НИСКАТА ОТНОСИТЕЛНА ТРУДНОСТ.Ама има научни доказателства за противоположното твърдение и 52 процента неграмотност.Завеса на каньона!
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев много се излага в последно време. Това ще продължи ли дълго? Не ни трябва такъв президент!