КС: Понятието „пол“ да се разбира само в неговия биологичен смисъл

Решението на съда е било прието с 11 гласа „за“
26 окт 2021 13:56, Елка Василева
177
КС: Понятието „пол“ да се разбира само в неговия биологичен смисъл
Снимка: архив, БГНЕС

Конституционният съд постанови, че понятието „пол“ според Конституцията трябва да се разбира само в неговия биологичен смисъл.

Решението на КС е било прието с 11 гласа „за“.

Съдия Георги Ангелов е подписал решението с особено мнение. Съдия Филип Димитров е подписал решението със становище по мотивите.

Въпросът „Как следва да се разбира понятието „пол“, използвано в Конституцията, и има ли то смисъл, различен от биологичен пол?“ беше поставен пред конституционните съдии от Гражданската колегия на Върховния касационен съд.

Предстои Конституционният съд да обяви мотивите си, в които се очаква за първи път да се анализира въпросът за пола, включително и в контекста на практиката Европейския съд по правата на човека и на Съда на Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Всичко е биология и пол и жендър :)))
83
2
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Нещо ми подсказва ,че в най-скоро време БХК,"Америка ЗАД България,"Затворено общество",както и други грантоприемни, порнографски организации ще подадат жалби към различни институции,съпроводени с писклив плач и двойно по пискливи вопли
82
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Америка създаде ЕС умишлено за да си прокара цялата тази г.нус и извратеност.Час по скоро да се разпада тази п.омия.Що не опитат в Северна Корея да прокарат половете,д.жендърите и всякакви там,педофилия и сие г.нус?Май Ким Чен Ун и Лукашенко ще излязат единствените истински политици и нормални хора в света
81
2
 
30
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
В природата има два пола женски и мъжки.Жената обича мъжа,а мъжът обича жената и от тяхната обич се ражда нов живот.Всякакви други европейски,североатлантически ,демократично ,неолиберални вопли са несъстоятелни.Опитите разни същества да бъдат приети за хора са крайно несъстоятелни.Те както и да се чифтосват никога не могат да се размножат и точно за това,протягат кривите си грабливи пръсти към човешките деца,за да могат да ги моделират по свое подобие и вид,за да се клонират ,перверзно
80
3
 
17
 
! Отговори
Пеерастът преди 2 години
До Не разбирам --- Евро-, УСА- и прочее джнедъри се възползваха от свободата и я обърнаха на свободия. Пеераси имаше в големи количества и по времето на Бай Тодор, но ги криеха и/или не се говореше много за тях. ДНЕС те се опитват да внушават на обществото, че това е нормалният начин на живот, а не разнополовите връзки. Парадите са точно с тази цел - изпедерастяване и на нормалните хора. Ако аз наева жена си, за да докажа, че съм стрейт - отивам в панделата. *** - НЕ. Твай палажението.
79
2
 
2
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
До пияница мистик --- Прочетете книгата на Енох, която е била премахната от "светиите" на Ватикана, като НЕканонична. Там е заровено кучето. ;)
78
1
 
1
 
! Отговори
КЪМ 076 преди 2 години
Изглежда,че не сте със всичкия си, въпреки злобата в коментариите ви!
77
1
 
15
 
! Отговори
бай Лазо преди 2 години
До Конституционния съд-----------Ало съдиите!?! Половете не са 2 а са 3!Мъже, жени и дoлни пeндeли...
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С такива простотии ли се занимавате по цял ден?
75
4
 
4
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Освен като име, например Пол Уокър, аз за друго значение на пол не съм чувал.
74
0
 
25
 
! Отговори
Чоко ! преди 2 години
Браво, Поздравления на съдиите от К.С.
73
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опитите в ЕС да бъде гласувана Конституция бяха отхвърлени с мнозинство от от Държавите членки на Съюза.Но сега,явно се търсят,заобиколни пътища да се налагат нечестно,регламенти и правила извън международните закони.в сяка уважаваща себе си Държава би отхвърлила подобен подход,защото е задкулисен и непочтен,спрямо гражданите и, и не само срещу тях А и срещу всички граждани на държавите,членуващи в Съюза.
72
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички Държави,членки на ЕС,предпочитат Икономически а не политически съюз.Затова и са създадени,вътре в Съюза,Икономически обосновани структури,като валутен съюз с евровалута(евро),Пространство с независимо движение на капитали стоки и хора,(Шенген).Но дали това се спазва от всички?Това са препъни камъните пред Съюза.Причината е че политически страните са различни и е невъзможно да има политически съюз.Затова и Англия напусна ЕС.Затова и всички по умни хора предпочитат да е икономически .
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОЛ, ВАКСИ... АМИ ЦЕНИТЕ БЕ? ЧУДИТЕ СЕ КАК ДА НИ ЗАБАЛАМОСАТЕ!
70
1
 
16
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Един материалистичен атеист никога не може да осъзнае Сатанинското поведение на Елита. Той маха с лека ръка и определя децата на Дявола като Ненормалници. А то е много, много по-дълбоко. В крайна сметка целта им е да изнасилват и източват кръвта на децата ви. Случващото се в момента не е просто глупотевини от ненормалници. Случващото се в момента е стъпка по стъпка осъществяване на крайната им цел.
69
1
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Вярно ли и съществителното собствено име като Е В A го цензурирахте бе, шматки непоръбени :))) По-прости от *** на Днес-а няма никъде по света :))))
68
23
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Искам да задам един въпрос на религиозните шматки, без значение коя религия изповядват. Бог създал Адам и *** и ги оставил да живеят в райската градина Едем. После ги изгонил, а те имали 2 деца - Кайн и Авел. Кайн убил Авел, защото му завидял. Но въпроса е: кой кого е наeвал, за да се зароди цивилизацията?. Дали сина Кайн е евaл майка си, за да роди деца или Адам е направил и други деца, които в инцест са се размножили? М? Какво мислите православните християни, мразещи педофилия, инцест и гейове
67
1
 
28
 
! Отговори
Не разбирам преди 2 години
На евроджендърите никой не им забранява да се ш*бат, ама защо целият свят трябва да разбере и да им ръкопляска ?
66
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ми е известно да има друг вид полове.
65
4
 
17
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Която и държава от ЕС, ако иска да оцелее като етническа нация, трябва моментално да се опита да напусне ЕС! Няма да е лесно, но си струва усилията!