Мораториумът върху тока, водата и парното бил вреден

Кадиев: ТЕЦ "Марица Изток 2" трябва да работи поне до 2038 г.
Обновена: 17 дек 2021 21:59 | 17 дек 2021 21:55, Екип на Bulgaria On Air
64

След наложения от депутатите мораториум на електроенергията, индустрията предлага четири мерки за цената на тока.

"Мораториумът е изключително вреден и единственото решение е да бъде премахнат. Те го препотвърдиха, но за три месеца той може да направи множество поразии", категорично заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев.

От изказването му стана ясно, че мораториумът създава проблеми най-вече за големите ЕРП-та.

"Най-важното е какво прави държавата и банковата система. Търговците изнемогват. Държавата трябва да упражнява контрол в отношенията между търговците и банките", заяви Кадиев пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че ще се стигне до режим на тока. А по отношение на "Топлофикация София" Кадиев посочи:

На практика е фалирала. Но ако наистина тя фалира, ще стане много голям проблем, защото толкова много семейства трябва да преминат на електрическа енергия. Тогава наистина ще се стигне го множество аварии и режим.

На въпроса дали трябва да се теглят дългове от държавата, бившият зам.-министър на финансите отговори, че все още не е ясно дали ще трябва да се случи това, защото не се знае какви приходи и разходи има за 2022 г.

"Това, за което държавата трябва да се пребори с Европейската комисия, е да работи ТЕЦ "Марица Изток 2" максимално дълго", изтъкна Кадиев.

И заключи, че се надява това да е поне до 2038 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: кадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Кадиев, яж боб на аванта и се газифицирай на промоция!
29
1
 
7
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
До колегата от пост 37.АЕЦ козлодуй - 88лв.МгВ. - 32%Марица 2 -142лвМгВ -12% /вж. отчета на БЕХ/ Има проблем с Марица 1 и 3, както и с други които се дотират.Те там е заровено кучето.Кому е необходимо да се дотират при положение ,че пазара е либелизиран? Може и внос!Кадиев е прав. Микса трябва да се определя от държавата. Ние на село разбираме от математика.
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 150 депутата са търговци на ток. За това се биха да влезнат в НС и да си бранят бизнеса. Лобисти!!!
27
0
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ще фалира ел.мрежата,ама друг път.Просто търговците на ток-посредници,вият на умряло,защото временно ще им секне лапачката.Докато се направят съответните изчисрения.Е,някои мерзавци от тях,може да се опитат да създадат напрежение,но с бързи няколко ареста,ще им секне мерака.Ненапразно търговците са били изгонени от храма- заради тяхна алчност и безчовечност.
26
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиев,Кирчо Добрев и други от БСП имат малки централи за ток,вецове и други,които обикнновен човек няма как да има.А уж реките са държавни,но а някой може 4 ВЕЦ-а да си направи без проблем и да му плащаме % от всеки похарчен киловат.Друг може да има земя и възможност да си закупи панели,но неяма да го включат към мрежата,защото е обикновен човек.Един генератор не дават да монтираш на река,нищо,че ти минава до имота,но за тях може.Затова пискат и говорят за частната инициатива тия комунисти!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, кажете на Тошко от ИТН да се пази, да кротува, много лоша снимка са пуснали за него... тези от Фрога, пожелавам му да бъде жив и здрав , Тоше, бъди жив и здрав!
24
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не предполагах, че толкова много хитри, крадливи маймунки са накацали на клона със скъпия ток ... всички тези които са против мораториума, досега са бъркали в джоба на българина
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колосални глупостиМораториума са го наложили, за да откраднат едни пари окло четвърт милиард, това го писаха в различни медии, но не само това , мрежата мопже да фалира и става зле!
22
2
 
5
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Голяма работа, само 3.месеца.
21
3
 
20
 
! Отговори
Колосални глупости преди 2 години
Електричество, отопление, вода, храна, лекарства трябва да са под постоянен мораториум!!! Законово уредено е в конституцията! Вдигайте цените на цигари, алкохол, бензин, нафта, заведения и каквото се сетите още колкото си щете, но 5-те стълба на екзестициално оцеляване НЕ МОЖЕТЕ ДА ПИПАТЕ! Ще спрете тока на инвалиди със 212 лева пенсия ли? Които дишат защото апаратите им са на ток!!! Ще им спрете водата ли? Или лекарствата.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни глупости. Аз си направих някой груби сметки и ако се излезе от западно - дълговата орбита един мегават ток при цена по долар за кубик не би излязла повече от 39 долара за мегават ;)Не забравяйте че руснаците трябва да карат ток в Сибир а китайците в Африка където няма тоци. Просто трябва да се сложи край на евроге.йзма но той е по силно поддържан от нагли и природно некадърни оли.го.френи дори от колкото комунизма. За народа няма големи шансове след като доказани некадърници вземат властта
19
2
 
19
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Ами ако през годините не бяха изцяло посветени на това да крадат, вместо да газифицират града днес това чудовище топлофикация нямаше да го има! Това чудо ни остана от едно друго време, когато получаваме горива за стотинки и няма как да съществува в пазарна икономика.
18
1
 
21
 
! Отговори
Ха сега преди 2 години
С мораториума казаха:"хоп"! Сега трябва да скочат! Никакви държавни дотации за слънчеви, вятърни и водни централи. На борсата равни! Ако не им отърва, чао. И половината от депутатите ще напуснат по болест...
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръгнете от там че другаря Румен Овчаров е Кръстник на другаря Кадиев .. И двамата са за затвора , Гилотина или клада за публично изгаряне !Естествено след съд и присъда за да озаконим Гилотината )
16
8
 
1
 
! Отговори
do 20 преди 2 години
До Разбира се ще обясниш ли когато фирмите спрат тока и водата как ще ги накарш да я пуснат ако искат да компенсират загуби???
15
2
 
26
 
! Отговори
Разбира се преди 2 години
Че е вреден! Най вече за бизнеса ти с ВЕИ! Хайде стига лицемерие!
14
8
 
7
 
! Отговори
хаха преди 2 години
мораториум на тока без ток хахахаха, очаква ни не виденова зима ими киовка зима каквато не сте виждали в историята, ще има стачки, бунтово какво ли не, режим на тока хахахах
13
6
 
8
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
До скапаняци напред към комунизъма светлия, с режим на тока хахахахахахахахаха тва бъгарите са мноооооооооо проооооост народ честно
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да го гръмне тоя крадец от народа заедно с другия "производител " на ток фъфлещия Любен Дилов ! И двамата като ги видя и ми идва да счупя телевизора! И на всичко отгоре грабителите от ГЕРБ го направиха депутат
11
0
 
24
 
! Отговори
'(0_0)' преди 2 години
Крадеца вика дръжте Крадеца. Точно тези дето са облагодетелства ни от мораториума, квичът. След март месец субсидиите ще бъдат по малки.Хвърлят прах в очите на хората.