Мораториумът върху тока, водата и парното бил вреден

Кадиев: ТЕЦ "Марица Изток 2" трябва да работи поне до 2038 г.
Обновена: 17 дек 2021 21:59 | 17 дек 2021 21:55, Екип на Bulgaria On Air
64

След наложения от депутатите мораториум на електроенергията, индустрията предлага четири мерки за цената на тока.

"Мораториумът е изключително вреден и единственото решение е да бъде премахнат. Те го препотвърдиха, но за три месеца той може да направи множество поразии", категорично заяви в студиото на "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев.

От изказването му стана ясно, че мораториумът създава проблеми най-вече за големите ЕРП-та.

"Най-важното е какво прави държавата и банковата система. Търговците изнемогват. Държавата трябва да упражнява контрол в отношенията между търговците и банките", заяви Кадиев пред Bulgaria ON AIR.

Той не смята, че ще се стигне до режим на тока. А по отношение на "Топлофикация София" Кадиев посочи:

На практика е фалирала. Но ако наистина тя фалира, ще стане много голям проблем, защото толкова много семейства трябва да преминат на електрическа енергия. Тогава наистина ще се стигне го множество аварии и режим.

На въпроса дали трябва да се теглят дългове от държавата, бившият зам.-министър на финансите отговори, че все още не е ясно дали ще трябва да се случи това, защото не се знае какви приходи и разходи има за 2022 г.

"Това, за което държавата трябва да се пребори с Европейската комисия, е да работи ТЕЦ "Марица Изток 2" максимално дълго", изтъкна Кадиев.

И заключи, че се надява това да е поне до 2038 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: кадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определени Вождопомазани ЧАСТНИ фирми (като на др. Кадиева).. купуват ЕВТИН ТОК от ДЪРЖАВНИЯ АЕЦ и го изнасят (продават) в чужбина, трупайки БАСНОСЛОВНИ печалби, а за крайния потребител у нас, цената РАСТЕ многократно и ни ДЕРЕТЕ КОЖИТЕ!ЛАПАНЕТО СВЪРШИ!
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС пльхове явно перат парите си там. Вай
8
1
 
28
 
! Отговори
Инфо преди 2 години
Кадиев бе човек на Илия Павлов и му написа известната реч, как е нужно гущерът да си откъсне опашката. Последваха стотина убийства на дребни мутри. Жената на Кадиев тъгуваше с рок, без да има и една жица, годишен оборот около 30-40 000 000 лв.
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя жена му не крадеше ли от АЕЦ евтин ток ? ХМ
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мораториум(налатински:moratorius забавящ, задържащ, отсрочващ) е правен термин, означаващ отсрочване, въздържане от действие, което следва (по закон или по договор) или се очаква да бъде извършено. Дано да има положително развитие на нещата след изтичането му.
5
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ли го казва Георги Кадиев дето произвежда ток, и направи уж несъзнателно Божков милиардер ??? Тоя трябва да е в затвора, а не да дава акъл! Боже в каква държава живеем!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Кадиев, за вас не знам, но IN GOD WE TRUST!
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно , че е вреден и ние знаем за кого ! Само , че другарят Кадиев не иска да си признае и се надява някой да му повярва , че с лека ръка ще остави да му се изплъзнат лесните монополни кинти ...
2
1
 
30
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Не съм специалист в областта на енергетиката, но и на най-големия лаик е ясно че мораториумът върху цените на тока е в полза на обикновените хора и не мога да си обясня този този неистов вой на ДПС срещу мораториума, явно агите много ще загубят , а и не само те. Още много лапачи, вият на умряло, за изпуснатите баснословни печалби.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един от лапачите