Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
9
 
4
 
! Отговори
ПОЧНАХА ГИ преди 2 години
...ЗАЩОТО СА МЪР ША /ПО СЛАВЕЙКОВ/ И ЛОШ МАТ'РЯЛ, СПОРЕД МУТРАТА!
465
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любимото занимание на тулупич е боравенето с цифри-милиони,милиарди но винаги приказките са едно към гьотере.
464
16
 
16
 
! Отговори
ПОЧНАХА ГИ преди 2 години
НИЩО ЧУДНО КРАДЛИВАТА МУТРА ДА СЕ ВЪРНЕ НА БЯЛ КОН НА ВЛАСТ. КОМЕНТАРИТЕ ПОКАЗВАТ КОЛКО Е ИЗПРОСТЯЛ НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ. БОКО ТИКВАТА МЯТА ЕДНИ МИЛИАРДИ И МИЛИОНИ, ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ***, ОБАЧЕ , КОИТО ГО ИЗБИРАТ ГО ПРИВЕТСТВАТ И МУ ТИРАЖИРАТ ЛЪЖИТЕ. НА ЖУРНАЛИСТИТЕ ИМ ПЪЛНЯТ ГУШИТЕ, СПУСКАТ ИМ ОПОРКИ И ТЕ ВСЯВАТ ПАНИКА И РАЗНАСЯТ ЛЪЖИ ПО АДРЕС НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. 12 ГОДИНИ ТЪРПЯХА КРАЖБИТЕ, НАСИЛИЕТО, РЕКЕТА, НАГЛОСТТА, ПРОСТОТИЯТА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА МУТРАТА,ЗАЩОТО СА *** И ЛОШ МАТ'РЯЛ
463
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Тиквата да бъде арестуван и застрелян в гръб при съпротива и нападение над полицаите и опит за бягство!
462
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само си мисля Радев, Радев как ви накара хитро да ходите да протестирате, че да го изберете пак и той още пет години да си взима брутна заплата от 15 000 лв всеки месец. Че ако му сметнете на Радев сега пет години до момента по 15 000 лв всеки месец по 12 месеца в годината ще излезе, че той до момента е почти милионер.И това при положение, че като военен цял живот е ял в гарнизонния офицерски стол и е взимал храна за вкъщи в едни канчета никелирани.
461
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз викам направо след 112 години да го оценим Киро и неговият уникален гений, а?
460
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А самата Даниела Везирева назначена от Петков за министър на икономиката показа как язовирите на Петков са били източвани час по час. Понеже Петков е неграмотен ме знае, че има видео наблюдение на всички язовири в България в реални време. Т.е лъжите чу, че не се е работило никога по тях са категорични опровергани.
459
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След 12 г ще говорим какво е свършил Киро.Много е рано за оценка,особено от мародерите.
458
3
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Купил съм си един вагон с пуканки..
457
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто Киро е един ***, който едвам говори български. Щял да строи магистрала Враца - Шумен при положение, че лятото той лично спря Хемус. Имало един мост над Дунав., България не трябвало да сира РСМ за Европа. Това е кръгъл!
456
14
 
5
 
! Отговори
Тъй де преди 2 години
Когато физиомутрата ти говори,думите са излишни.
455
14
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
Новото амплоа на Боко,инструктор по шах.Абе направо е гросмайстор.
454
9
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами те милиардите ще се топят като пролетен сняг при тези с "Новият морал" от сектата на "Почтените", но това е само част от проблема защото напоследък ставаме свидетели на странни неща, като например мъже да убиват жените си с камъни, а дядовци внучетата си със железни пръти, неща които ни връщат в средновековието, а даже и по-назад в еволюцията...Явно тези с новата ценностна система и вдигнатите юмруци успяха така да ашладисат и облагородят обществото ни, че го върнаха в Зората на човечеството
453
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за декември месец правителството на Радев и Петков е изхарчило над 9 млрд лв от нашите пари. По данни публикувани от самото правителство дефицитът, който са заложили вече е над 4 млрд лв, което прави ( - 3% ) от БВП на България. Това при положение, че Румъния в момента бележи ръст от 9% на БВП за четвърто тримесечие.
452
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОПАЗаради него ли, я пак си помисли?
451
11
 
9
 
! Отговори
пиян залян преди 2 години
Всеки може да играе шах , но не и ти , защото мозъкът ти работи само в сектор корупция и кражби и е гладък като билярдна топка !!!
450
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нивито е дебелно де билно. ще бъде запомнен че се крие за внучета, кучета и кюлчета.
449
13
 
9
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Имали били 2 милиарда излишък, но междувременно, изтеглили над 3 милиарда заеми, и оставили държавата на 4 милиарда дефицит?Най-вероятно, държавата винаги е била увътряна , и превратаджията Радев, и доказаните измамници Кирчо и Кокорчо, през цялото време да са лъгали за състоянието на държавата, заради избори! На всичкото отгоре, Фелдфебелът Радев парадира, че дирижира машинките на Мадуро, и колкото и милиарди да заграбят, били ..."недосегаеми"! П.П. Перверзията Продължава
448
4
 
3
 
! Отговори
Само пръдна смръста преди 2 години
...и, разтресе държавата !.... Ах, имам две пичатни гряшки, но ще ми загори боба, друк път ши ги оправя! ЧНГ и по-здравВи желая! Удолотворена* съм от бат Бойко! 85 годишна баба
447
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яко са загазили гербаджийските тролчеата юом и сега работят. Но утре е работен ден. Най -добре ще е ПП ГЕРБ да се обяви извън закона .!!! Така ще е докъто не отидат ,, у Искъро,,. Та ги натикаме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! . Само там ще намерят спокойствие!!!!!!!.