Асен Василев зове НС да приеме важни закони по Плана за възстановяване

Всички очи били вперени в президента
48
Асен Василев зове НС да приеме важни закони по Плана за възстановяване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентарното време е много добре да се даде. Това посочи вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев в отговор на журналистически въпрос за възможността за приемане на важни закони през следващата седмица, докато тече процедурата за връчване на втория и третия мандати. Четири от законопроектите вече са в парламента, един от тях е законопроектът за КПКОНПИ, който е по Плана за възстановяване и устойчивост, каза Василев,цитиран от БТА.

Той допълни, че има още 13 законопроекта, които са или в Министерски съвет, или в последна фаза на обществено обсъждане, така че те също вероятно биха могли да влязат в парламента в този период. Вицепремиерът смята, че би било добре Народното събрание да започне с тези четири внесени законопроекта.

Министърът на финансите в оставка и депутати от "Продължаваме Промяната" участват в провеждащата се в с. Баните дискусия, свързана с развитието на планинския регион.

Важно е да видим на кого и защо ще се връчи третият мандат, всички очи са вперени в президента, коментира народният представител Настимир Ананиев.

С ГЕРБ в този състав, с тези хора вътре, преди те да са се извинили на българския народ за всичко, което са причинили през последните 12 г., мисля, че не можем да работим, заяви Асен Василев по повод на изявления на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Видяхме за последните 12 г. управление на ГЕРБ докъде доведоха страната - най-голямата разлика между бедни и богати в ЕС, окрадена държава, допълни Василев.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: парламентасен василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
14
 
! Отговори
Кокор, преди 2 години
изчезвай на полит-бунището при останалите променливи продажници!
20
10
 
6
 
! Отговори
Тролячета. преди 2 години
Днес заредих газ на 1.14 и си купих хляб за 1 лев.Отдавна бяха такива цените,като днешните.Платените ви разбирам,но заблудените не мога.Тези пичове за няколко месеца ми показаха,какво е да действаш за държавата.Пенсии,ддс-та,газови конектори,арести на крадците,сега и горивата.Кривете си душата,пляскайте минуси,но е така.
19
4
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
На никой вече не му пука за тоа ЗАКОН , бе......пари ше видите на върба , докато тия некадърници са във властта!
18
3
 
18
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Асене а аз като гражданин на България на който ти казваше че има 8 милиарда течове и като управлявате ще ги раздавате на такива като мен богати да станем като теб Асене ДА питам вече втора год упровляваш къде са парите Асене освен огромна инфлация на всичко парапети бащиния огромни заблуди бкп управлява незнайно кой гласувал мечтал за Бкп газ няма фалирахте Хемус къде са парите Асене за Хемус защо саботирате ремонтите строежите нали щяхте да работите за България ГЕШЕВ РАЗСЛЕДВАНЕ СПИШ ЛИ
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците трябва да бъдат ежедневно бити за да не предават българските интереси.
16
2
 
15
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Вярно ли е че проверка на ЕК по границата сега се е хванала за главата за хаосът който са създали променкаджиите на Капитан Андреево нарушила са всички правила и сега какво
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
политикът трябва да е с утвърдено име,авторитет и професия между40 и 60г.възраст с единствено българско гражданство и семейство с деца.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БатеБойко ни управлява 10 години (3+3+ 4), като между тези три мандата СтаниШев + Пеевски фалираха КТБ, а имаше и разни служебни правителства, особено тези на Радев които нищо не правиха, а само крадяха и плюеха. За 6 месеца простоКиро и кок ор чо ни върнаха в началото . Обраха ни спестяванията с тази 2 пъти по-голяма инфлация в сравнение с европейската.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кириакос Петротакис да изчезва към тундрите на Канада.
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е че тоя пла змoдий няма да се докопа до властта
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
некадърници
10
3
 
13
 
! Отговори
дв преди 2 години
Тоя парламент е бетер детска градина, кви закони кви 5 лева
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаме вече промяна и инфЛАЦия, високи цени, искаме си ГЕРБ и стабилност! Марш Кокорчо, марш докато не съм взел сопата.
8
4
 
16
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
За една година станахме 2 пъти по-бедни от останалите народи в ЕС, благодарение на служебното управление на пРезидента и на вещото ръководство на 3-ната коалиция БСП+ ПП+ ДБ.
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искаме вече промяна и информация, високи цени, искаме си ГЕРБ и стабилност! Марш Кокорчо, марш докато не съм взел сопата.
6
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ГЕРБ, а вие докарате несигурността и инфлацията. Защо Борисов е бил 12 години на власт, защото хората го харесваха. А вие носите само хаос и немотия.
5
1
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
нищо че са одкраднали българия но ако се извинят ще работите с тях.абе ти и киро *** сте толково зажаднели за власт че си няма краи.но се мазните на народа като се правите на много загрижени за българия.нали щяхте да ги изчегъртвате ходете на избори спечелете и си изпълняваите обещанията.
4
4
 
13
 
! Отговори
м....да преди 2 години
Това кето се построи при Борисов не можете да го боядисате! 50 лв бяха 50, а сега шума като при Виденов!
3
2
 
5
 
! Отговори
Електронен концлагер преди 2 години
Едни македонци ни показаха как се прави и какво е да имаш гръбнак. Ние спинкаме сладка дрямка в робската люлко, докато някакви *** гладни за власт, българомразци гласуват принудителна ваксинация, карантиниране, социален рейтинг, отнемане на частната собственост и безусловен базов доход.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А аз зова да напишете новина за това как гаджето на Кокорчо, е хванато да шофира с лампи на НСО, в нарушение и е държан в срест тези дни. Ама за него нищо, нали?!