Демерджиев: Мигрантският натиск е засилен, но без притеснения

Оградата е в добро състояние, техническите съоръжения са изправни
5 авг 2022 13:52, Елка Василева
11
Демерджиев: Мигрантският натиск е засилен, но без притеснения
Снимка: БГНЕС

Мигрантският натиск на българо-турската граница е засилен, очакваме да нараства и сме готови да противодействаме. Засега няма основания за притеснение. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който инспектира българо-турската граница в зоната на отговорност на Гранична полиция Елхово.

Още по темата
Дерменджиев заяви, че за същия период на миналата година миграционният натиск се е увеличил близо 6 пъти, а съпоставено с миналия месец - около 24%. За първите седем месеца на годината е имало над 60 000 опита да бъде преодоляна границата. Предимно от хора от Сирия и Близкия изток.

"Запознахме се със ситуацията и проблемите. Засега няма никакви основания за притеснение. Наличните сили се справят. Има командировани около 860 човека от вътрешната част на страната - полицейски сили, които подпомагат на Гранична полиция. Внимателно, ежедневно следим картината и ако има промяна, сме готови да реагираме с допълнителни сили и с промяна в организацията", каза Дерменджиев, цитиран от БНТ.

Към днешна дата не се налагат допълнителни части, но ако има промяна, ще реагираме незабавно. Динамиката на събитията налага ежедневно да следим тези процеси, допълни той.

Според Дерменджиев оградата е в добро състояние, техническите съоръжения са изправни.

По отношение на предсрочните избори, за които Дерменджиев ще отговаря, той каза, че вече са влезли в комуникация с ЦИК и предстоят срещи в началото на следващата седмица.

"Уверявам ви, че всичко, което съществува като добри практики, ще бъде приложено. Но нашата амбиция е да заловим този път хора, които стоят зад този вот, а не просто да го възпрепятстваме, както се случваше до момента. Не поради липса на желание, а на достатъчно капацитет в тази насока. Целта беше да се предотврати купеният вот, към тази цел добавяме да установим лица, които се занимават с това и да понесат съответна наказателна отговорност", каза Дерменджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този новия Рашков каза голяма новина!Ша открие топлата вода или да си изкара командировъчното
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредния *** копие на селоРашко!
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видя ли милиционери на снимка дори и веднага ми де придрайфа.
8
1
 
7
 
! Отговори
зъб за зъб преди 1 година
Къв мигранстки натиск бе, незабавни арести за Киро и КоКора.Съд и затвор за държавните изменници, облагодетелствени от тлъсти комисионни от енергетиката и оръжията и горивата.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се защо не чухме и дума от Рашков за нелягалните мигрантите?
6
5
 
4
 
! Отговори
1-и гербераст! преди 1 година
Рашков "излови" много сарайски и герберастки търговци на гласове, ама те се оказаха неизброими!
5
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 1 година
др. министер,трябваше с теб да бъде и строителя на **великата българска ограда**,да си види майсторлъка,поне сезирай прокуратурата,за строителството и,много парички лепна балевски.
4
4
 
4
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Господин Демерджиев! Дано поне Вие измиете , колкото и малко да е, позора на "служебните" кремълски лакеи и *** на чудовището от село Славяново, което се оказа по-страховито и от кремълското - началника му! Дано поне се преборите с купуването на гласове, благодарение на което досега "герберастко-сарайската престъпна *** "печелеше" всички избори!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С притеснения и без притеснения те ще си влязат по нареждане на фрау фон дер ваксийнен
2
0
 
5
 
! Отговори
КВИ БОРЦИ КО НЕЩУ преди 1 година
БЯХ ТОЧЕН С ПАРИТЕ КАЗВА ЕДИН ПОЧИТАТЕЛ НА ДЕРМЕНДЖИЕВ А ТОЙ МУ ОТГОВАРЯ ДА ПОЧАКА- КВА БОРБА С КОРУПЦИЯТА, КВИ БОРЦИ С КОРУПЦИЯТА- МОДЕЛЪТ РАДЕВ НЕ ОТСТЪПВА НА ПРОСТО КИРЕ И КОКОР....БОРЕЦ ДО БОРЕЦА МИЛА МАЙНОЛЬО
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали уж Рашков ги излови всичките купувачи на гласове бе мисир :)