Нинова: Само образованието и културата могат да ни извадят от всички кризи

Днес имаме хиляди знайни и незнайни будители, посочи лидерът на БСП
47
Нинова: Само образованието и културата могат да ни извадят от всички кризи
Снимка: Пресцентър БСП

"Само образованието и културата могат да ни извадят от всички кризи - икономическа, социална, политическа и духовна. Доброто образование е гаранция за личния просперитет на всеки. Образованият и просветен народ може сам да гради бъдещето си, да се бори за правата си и да отстоява независимостта си“. Това написа в свое приветствие по повод Деня на народните будители лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Днес празнуваме деня на будителите. Нашата история е богата с хиляди имена,  дръзнали в най-мрачни времена да пръскат светлина. Ние ги почитаме, но не можем вечно да търсим само в миналото си българското достойнство. Трябва да го градим и сега.

Днес имаме хиляди знайни и незнайни будители - учители, творци, учени, изобретатели, читалищни дейци, библиотекари, писатели, художници, артисти, музиканти. Днешният празник е за тях - нашите духовни водачи“, посочи Нинова.

"Нека им се извиним, че все още не сме ги поставили на най-високата стълбица в нашето общество. Нека им благодарим и да им помогнем да ни возвисят, както е написано още през 1869 г. на училището в Котел "Помогни ми да тя возвися", посочи Нинова, която заедно с председателят на парламентарната комисия по култура и медии Иван Ченчев, народните представители Деян Дечев, Георги Свиленски, Борислав Гуцанов, и членът на ИБ на БСП Георги Йорданов посетиха едно от най-старите читалища в България - "Зора” в Сливен и библиотеката към него.

Те дариха книги на български автори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
цинизъм преди 1 година
бкп след 09.09.44г. избива интелигенцията - будителите на България ! импексова за какво образование и будители говори сега ?!
22
0
 
7
 
! Отговори
Самообразован преди 1 година
БКП и фракциите и тръгнали да ми говорят за образование и култура, да не говорим за наука !
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Корнела е на всяка манджа мерудия.
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 19 Корнела е на всяка манджа мерудия.
19
1
 
9
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
Още ли избирате и гласувате за тази крадла Нинова - Техноимпексова?
18
0
 
5
 
! Отговори
Само че преди 1990 г преди 1 година
твоята партия, другарко Нинова, се стараеше да ограничи достъпа до висшето образование и особено до престижните специалности. Тези ограничения бяха в сила за всеки, който не е дете на АБПФК и който не е от село в някой от т.нар. изоставащи окръзи. Затова аудиториите на специалностите "Право", "Философия", "История", "Българска филология", "Педагогика" приличаха на паралелки от училище за деца със забавено умствено развитие! На този ваш подбор се дължи дереджето във всички области на живота ни.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корнело,ти за будител ли се имаш?
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Костов протежето,говори за наука и култура .Тази трябваше,още да търка наровете,в Сливен.Как живеят тези хора,каква съвест имат?
15
3
 
2
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тиквата влачи 5 милиона на година партийна субсидия :)))
14
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
И партийната субсидия :)))
13
0
 
7
 
! Отговори
БедатаСеСъстоиВтова, преди 1 година
че от образование и култура се интересуват онези етноси от нашата нация, които намаляват числено. Още преди 2 години се установи, че повече от 50% от децата, които трябваше да бъдат първокласници, са от един определен етнос, който не ще да ходи на училище. Значи, трябва да излезем от кризите, носейки онези на гърба си, докато те скандират "Мразя България! Мразя българите!" А ние ги и храним. На кого дължим това наше дередже, другарко Нинова?
12
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Г-жа Лъжа и плешивия Свиленски ще оправят България!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тогава спрете помощите за такива без образование и без култура, како, да видиш как всичко ще тръгне на курсове по висша математика и културология.
10
0
 
2
 
! Отговори
До 4ти преди 1 година
Отговорът е лесен: БКП(С) е пред изчезване.В стремежа си да оцелее,партията хамелеон БСП си сменя окраската според околната среда и обстоятелствата.Евро милиардите въооообще нямат нищо общо с промяната на уж лявата партия с уж дясна! Всичко било за народа,за общото благо,в името на светлите идеали на социализЪма!
9
1
 
1
 
! Отговори
тъй тъй преди 1 година
е за къде без другарката , у Котел да нема банкет по случай празнико ?
8
0
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 1 година
Като гледам как училищата масово бълват неграмотни чингапуци...няма да ни извади никой от кризата а ще има "Неграмотен съм бате...инвалид съм бате...няма работа...дай помищи"!
7
1
 
2
 
! Отговори
Импексова преди 1 година
и култура?!? Леле...
6
0
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
Гонят ме из целият Европейски Съюз, ако щеш вярвай, изхарчих над 20 бона да се крия в Сърбия, Чехия, Германия и Австрия!България не е Демокрация, това е урудлива милиционерска система!
5
0
 
4
 
! Отговори
От хората преди 1 година
И тази на този празник говори за образование,а къде беше и е сега,когато всичко възможно се правеше и прави да се унищожи българското образование. Но въпреки всичко нашите деца са умни и ще продължаваме да печелим олимпиади по света,въпреки нежеланието на някой,особено на продажнити политици.
4
0
 
6
 
! Отговори
Моля за отговор преди 1 година
Някой може ли да обясни как за няколко години Нинова се превърна в Крайно Десен политик, политик който няма нищо общо с лявата идея!?