Гълъб Донев: Да не се надвикваме по темата "Шенген"

Присъединяването ще се случи в резултат на работа
47
Гълъб Донев: Да не се надвикваме по темата "Шенген"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една реплика, произнесена в точния момент, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка и съмнителна медийна политическа слава. Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи в резултат на работа, в т.ч. и законодателна работа, каза служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.

Законопроектите, свързани с реформите по Плана за възстановяване и устойчивост, подготвени от служебното правителство, очакват своя ред за обсъждане в пленарна зала, заяви Донев.

Той е категоричен, че изслушването му по темата за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се ползва като сламка, за която се хваща удавникът.

Във фокуса на работа на МС и днес ще са изслушванеята на министрите от служебното правителство и вашите предложения за решения в полза на хората на България, подчерта служебният премиер и допълни, че днес ще бъде разгледан Проект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари.

МФ работи упорито и по проекта на закон за изменение и допълнение на БНБ, както и по промените по Кодекса за застраховане. Това е пакетът от законодателни мерки, свързани с подготовката на България за приемането й в Еврозоната, допълни той.

Донев припомни, че вчера беше подписан Меморандум за разбирателство с ЕК и председателя на Еврогрупата за производството на евромонети в България. "С една дума ние вършим своята работа, нека и народните представители да свършат своята", каза още служебният премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ШенгенГълъб Донев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
БОКО от БАНКИ преди 1 година
ОСТАНА ЕДНА СТЕНА ДА ИЗМАЖЕМ И СМЕ ГОТОВИ ...
13
0
 
3
 
! Отговори
Няма мълчим преди 1 година
Както винаги мафията си иска тишината. Мръсните пари и корупцията не обичат шума. Не шумете за това, не шумете за онова. Не говорете за това и онова. Ами за кое да се говори. Нека да се говори да ви видят хората, заради престъпленията и кражбите на ГЕРБ и ДПС, хартиената коалиция с БСП, държавата не е в шенген. Заради такива като Борисов, които ги потупват по рамото и галят по ушенцето, държавите ни се смеят и се гаврят с нас. Защото вие се гаврите със собствените си граждани и ни правите слаби.
12
0
 
3
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Снощи в шенгеня, че и на мъгливият остров са вилняли марохански скакалци... Дали скоро няма халифат да стават... ===)))
11
0
 
3
 
! Отговори
666 преди 1 година
Хубав шамар получихте! Сега е време и народа да ви подкара с ритници.....
10
1
 
3
 
! Отговори
Ivan преди 1 година
Румъния ни е вече като Германия. Дръпнаха хората, осъдиха сума ти корумпирани политици...Ние тук си държим Боко, Гешев и другите мутри. Скапана и *** държава, в която хората заслужават да мизерстват.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На днешно време по-трудно ще ви пуснат да влезнете в Северна Македония, отколкото в Шенген.
8
1
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Политиката в България , благодарение на льотчика се напълни с пенсит.онирани зелени чорапи ,ВКР-та, ЗКПЧ-та и други трудно смилаеми партенки. Поколение ще трябва , за да се изринат военните от власта.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама кога границата беше затворена и стреляха на месо не се оплаквахте че не ви пускат да ходите в Нидерландия и Австрия нали? А сега само искат лична карта да покажете и влизате, ама вие пак недоволни. Много сте се разглезили от демокрацията.
6
0
 
7
 
! Отговори
Чоко преди 1 година
Шенген та Шенген. И сега гпаницата с Гърция се минава само с един поглед върху паспортите. От там с ферибота в Италия и където ти душа иска. Който е тръгнал на север, винаги може да изчака 15 мин на границата с Унгария и пак е в Шенген.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз папагалец ми прилича на оня колумбиец в Белязания с Ал Пачино дето искаше да вривява една кола с дистанционно, а вътре две малки дечица. Ал Пачино като видя че иска да убие децата и му пръсна мозъка в колата.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте сега да обвиняваме американците че не ни пускат на Марс, щото ние българите си имаме и космически кораби и всичко, само чакаме разрешение от НАСА да отпатуваме за друга планета.
3
2
 
3
 
! Отговори
умен гълъб преди 1 година
Преди няколко дни този казваше,че ще шантажира и рекетира Нидерландия,щом не слуша нашето правителство. Може ли такива простовати гълъби да ни управляват? Може,може...щом си ги избирате, отговори Радио Ереван.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
През оная работа ми е за Шенген. Колко процента от българския народ има пари да ходи да разглежда шенгенските държави? Повечето не сме ходили там и нямаме пари да отидем едно кафе да изпием дори.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми за Шенген. Чудо големо.