Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите

В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, заяви той
13 яну 2023 19:18, Александър Попов
115
Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите
Снимка: БГНЕС

"В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: "Не били компютри, а компоти".

Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите.

Още по темата
През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в България и на Българската Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка. В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени.
 
Димките, пуснати от прокуратурата, имат само една цел: да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Асен ВасилевNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
19
 
! Отговори
До до 76 преди 1 година
Каква герберастия бе колега? ПП и ДБ са нови партии с малко субсидии откъде пари за толкова много избори! Освен това имаше скандали и с Киро и с Василев и с Бойкикев още преди изборите (когато Слави влезе в парламента като депутат) ,защото вече избори има на всеки шест месеца!
72
7
 
17
 
! Отговори
Много нагъл.. преди 1 година
тоя
71
3
 
11
 
! Отговори
Асенка Василева преди 1 година
Да го ду*ат бедните
70
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Следователно няма данъци. Сега си представете че някой изтъргува част от дълга на страната в тази валута. Някой ще разбере ли? В същност крипто валутата е мечтата на глобализма. Представете си Морган Чейз Манхатън Банк, не разни индивиди с такова оръжие. Има проблем. Какво ще правят с официалната валута?
69
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 Гешев, т.е. главният прокурор не съди! Виж в правния речник.
68
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешефтурата с поредните си кьорфишеци в угода на една мутра.
67
9
 
7
 
! Отговори
Ихаааа! преди 1 година
Интересно, колко чекмеджета с биткойни трябва да има Кокорчо , за да събере 94 милиарда ???? Мноооого интересно!
66
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Идеята е много добра. Все едно взаимоспомагателната каса да направи валута, с която да търгуват с Услуги всички, които й се доверяват. Колкото повече хора се доверяват да ползват валутата за разплащане, толкова по висока е цената на тази валута. За целта може да си спретнат система за разплащане със сметки и интернет адреси. До тук няма нищо укоризнено. Не знам как е със стоки през митницата. Сигурно се ограничават с услуги и ценни книжа. Проблемът е че няма връзка с финансовата система.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
67 Къде видя, кажи да видим и ние?
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
68 Че кой друг, ако не главният прокурор обвинява? Той е длъжен, когато го сезират. Може и да се самосезира, когато види повод. Оттук нататък, следва разследване и съд. Каквото се докаже в съда, това е. Образовай се малко.
63
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е както винаги. Влизат в банката с автомати, сочат ги към работещите, все едно търсят Саддам Хюсеин. Герберастията се вижда от космоса и после пракурора пред медиите надрънка един куп глупости и така съсипа цялото дело. После като няма осъдени заради безразборното дрънкане на прокурорите ще се пуска опорката, че съдиите са виновни, нали така?!
62
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такава държава. Прокурар да раздава правосъдие. После що България е бедна. Ми ще е бедна. Докато има кукуриги кофи които гласуват за ГРОБ-ДПС.
61
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най ме е кеф когато видя един същ ГРОБАР да пише 5 различни коментара все едно са от различни хора . Ахахахахахахахахахахаха. Муххахахахахахахахахахахаха. Хахахаххахахахгагахахах
60
20
 
2
 
! Отговори
ПЕТКОВ-ДОГАН 2023 преди 1 година
След два месеца Кирил Петков ще е пак министър на срещата декември с Карадаяъ са се разбрали в село Могиляне на паметника чешма на 17-месечната Тюркян загинала при възродителния процес .Кирил и Петко (бащата на Киро )Петкови си стиснаха ръцете там с Мустафа Карадаяъ от ДПС ДПС-ПП ПОБЕДА , ДПС-ПП ПОБЕДА ДПС-ПП ПОБЕДА
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 Ами той затова се прибра в България. "Стилът на работа" на Асен Василев е много специален, никой неможе да вникне в него, назапад.
58
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Педрон, отивай при оня пишман рападжията със змийскта глава, да се уредиш с кремче-вазелиново, че път те чака!
57
3
 
18
 
! Отговори
Праведен преди 1 година
Къде се скри, бе, шарлатанин, как върви коина ?!
56
17
 
4
 
! Отговори
Тома преди 1 година
Каскета е цар на милиционерските пинизи като не спира да се прави на луд
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48 Говори се, че си пълнаоткачалка, като всички фенове на ПП/ДБ.
54
5
 
24
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Василев стига приказвай лъжи човече питам се кои те натресоха на държавата ни рушители безнаказано продължавате да грабите да Лъжете ПОЗОР