Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите

В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, заяви той
13 яну 2023 19:18, Александър Попов
115
Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите
Снимка: БГНЕС

"В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: "Не били компютри, а компоти".

Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите.

Още по темата
През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в България и на Българската Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка. В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени.
 
Димките, пуснати от прокуратурата, имат само една цел: да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Асен ВасилевNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 1 година
Асанчо е Основател на НЕКСУС - Източен е 94 Милиарда Долара ............ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
52
19
 
0
 
! Отговори
ПЕТКОВ-ДОГАН 2023 преди 1 година
Нищо няма да му стане на Ристьо, всичко е законно. И Асен Василев също. Официално може да кажем че стартира изборната кампания с ПЪРВИЯ компромат. След два месеца Кирил Петков ще е пак министър на срещата декември с Карадаяъ са се разбрали в село Могиляне на паметника чешма на 17-месечната Тюркян загинала при възродителния процес .Кирил и Петко (бащатата на Киро )Петкови си стиснаха ръцете там с Мустафа Карадаяъ на ДПС . Петков-Доган 2023 ПОБЕДА ,ПОБЕДА
51
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев даже няма юридическо образование, как са го направили главен прокурор? Туй само в България може да стане!
50
15
 
2
 
! Отговори
ПЕТКОВ-ДОГАН 2023 преди 1 година
Нищо няма да му стане на Ристьо, всичко е законно. И Асен Василев също. Официално може да кажем че стартира изборната кампания с ПЪРВИЯ компромат. След два месеца Кирил Петков ще е пак министър на срещата декември с Карадаяъ са се разбрали в село Могиляне на паметника чешма на 17-месечната Тюркян загинала при възродителния процес .Кирил и Петко (бащатата на Киро )Петкови си стиснаха ръцете там с Мустафа Карадаяъ на ДПС . Петков-Доган 2023 ПОБЕДА ,ПОБЕДАПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/01/13/nexo-finansirala-db-sys-100-bona-dareniiata-sa-ot-slujiteli.556956#comment-newest
49
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вкарва се данъчна ревизия. Ако тя установи нещо, ревизията се удължава и влиза прокурор.В България, вземаш един тъпан, чинели и почваш да блъскаш.Обявяваш , че тези са престъпници и после си сядаш на мястото
48
15
 
3
 
! Отговори
Депутат преди 1 година
За да осигурим пари за загубените дела на псевдо-прокуратурата, ще се наложи да спрем пенсиите.
47
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията-майка ГЕРБорисов, чрез верния си - кой знае защо, страж Г. прокурор Гешев, да води битка на живот и смърт, с всички средства, срещу стремящите се да разровят борисовско-мафиотските ѝ КОРЕНИ хора, за да спаси КОРЕНИТЕ, а също и ИЛЮЗИИТЕ на верните ѝ наивни привърженици и предани служители?Изглежда и възможно, и вероятно. А ако е и истина ...
46
1
 
13
 
! Отговори
Сатир преди 1 година
Децата казаха - Ще направим харакири на АЕЦ, ще унищожим Мариците, ще контролираме Лукойл????? Адиоти , а след това кво??? Ще си припомним стария въпро с - то хубаво ще се бесим, ама въжетата сами ли да си ги носим или политиците ще ни ги раздават????
45
3
 
19
 
! Отговори
До46 преди 1 година
Не е Гешев,зад това седи новият голям брат,а Гешев само се възползва от всичко и навре в *** дирник малките сральовци!
44
4
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Този мошеник защо не е в ареста?!
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офшорния гамен чист като капка роса, направо се напикавам от смях, сега оставка в правосъдието на САЩ ще искате ли с Киро, да не ви видим в някой истински черен списък щото за вас няма да е фотошоп с кюлчета.
42
5
 
26
 
! Отговори
Бай Кольо преди 1 година
Абе Василев,стига предъвква стари лъжи.Собственника на къщата в Барселона отдавна я продаде на чужд гражданин,защото му писна журналисти и такива като теб да го питат дали къщата е на Борисов.Така че този балон отдавна се пукна,както и другия с парите в чекмеджето,което беше доказано от независими чужди експерти.
41
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ококореният настъпи мотиката!
40
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С тази си последна акция Гешев-ГЕРБ-ДПС изгони и последните сериозни инвеститори, които имаха някакво намерение да вкарат пари в България. Няма съд, няма присъда, Гешев излезе с решение. Пълен фарс. България ще бъде осъдена, и ние обикновените граждани ще платим.
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ето затова не гласувам. Гледаш ги умни, амбициозни..а после се оказват по-лоши и от комунист на 9 септември 1944
38
12
 
3
 
! Отговори
Гешев преди 1 година
За такъв *** народ, аз съм идеалният Главен прокурор!
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 Тези които се мислят за недосегаеми, рано, или късно, попадат в капана. С милионите си отиват неразкрити, само във филмите на Холивуд.
36
11
 
3
 
! Отговори
Бъдещарестантскаскет преди 1 година
Когато и да ме приберете на топло, все ще сте закъсняли!
35
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разкошна къща на стойност около 4 милиона лева крие Асен Василев в центъра на София. Той е забравил да опише многоетажна къща на централната столична ул. Чаталджа в декларацията си пред комисията Антикорупция. Василев затова ли искахте да назначите комунистическият следовател Рашков за шеф на КПКОНПИ за да ви прикрива. По корумпирани и крадливи от ПП досега не е имало. Източиха милиарди и ни върнаха 30 години назад.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам ме е, че съм гласувал за тези хора. А те ме излъгаха. Затова повече няма да гласувам! Никога! Извинявам се и на всички българи, че аз съм един от тези, които им причиниха "Промяната"..