Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите

В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, заяви той
13 яну 2023 19:18, Александър Попов
115
Асен Василев нападна прокуратурата, внушавала пред медиите
Снимка: БГНЕС

"В нормалните държави прокуратурата говори пред съда, а в България – пред медиите", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" по повод днешния брифинг на прокуратурата и допълни: "Не били компютри, а компоти".

Внушенията на прокуратурата, че в Министерство на финансите е проведена някаква тайна среща, на която дружества, занимаващи се с криптовалута са обсъждали с министър Василев как през системата „Борика“ да извършват разплащания в криптовалута, не отговарят на фактите.

Още по темата
През март 2022 г. в МФ е проведена работна среща, на която официално са присъствали представители на „Борика“ АД, Асоциацията на банките в България и на Българската Финтех Асоциация, както и служители на Министерство на финансите - институция, която отговоря за законодателната рамка за разплащателните системи. Целта на срещата е била да се обсъдят законодателните и технически предизвикателства пред Финтех индустрията в България, с оглед готвените на европейско ниво регулации в сектора MICA и въвеждането на дигиталното евро от Европейската Централна Банка. В разговора е бил поставен и въпросът за сътрудничество между Финтех индустрията, банките и „Борика“ АД като установена разплащателна система, която може да се използва като основа за разплащания с дигитални валути и дигиталното евро. В резултат на срещата беше направена работна група, която да изработи идеи за законодателни промени.
 
Димките, пуснати от прокуратурата, имат само една цел: да заглушат дебата за контрол над главния прокурор и липсата на осъдителни присъди по всички ключови разследвания като това за АМ „Хемус“, Капитан Андреево и къщата в Барселона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още по темата: Асен ВасилевNEXO
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има много гнило в прокуратурата.С тази власт, могат да съсипят всеки. Само трябва пресконференция и да вкарат полицаи.Не носят никаква персонална отговорност.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе Гешев се ослуша когато американците обявиха че Пеевски е погнат по "закон Магнитски"ама тоя път няма да прости на малките тарикатчета за връзките им с новите фараончета издирвани от САЩ!
31
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То няма закон и съд в България , ходил ли си в съдилище, който плати повече той печели дело!
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добра реклама за Нексо няма от това Гешев и Гешевица да обясняват колко богати били служителите им .Ще вложа още няколко хилки там
29
7
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Асан е плюскал на аванта у стола на МФ и не си е платил като Тиквата :)))
28
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На калпавия крадец, закона и съда са му виновни..
27
13
 
5
 
! Отговори
Обществена Тайна преди 1 година
Не виждате ли, че са назначили един *** милиционер тип Андрешко от село за Главен Прокурор да източват фирми и пази от ревизия Строителните компании на Борисов и мутрите му!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не му е за първи път. И тук, и в чужбина само с престъпления е известен. Жалко, че у нас престъпници са всички властимащи от 33 години насам, но не са в затворите.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и всички затворници полицията и съда са им виновени че са на топло. Не е тяхна вината за това. Ако не бяха полицаите никога нямаше да вляза в затвора кълне се Алито от 17 килия!
24
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо, ама като чета за Нексо, се сещам за омазаните картини в едни галерии в Европа-та. Тук, ПР-ки и шефки дават пари на ДБ. Заглавията са за криптовалута на руски олигарси. ДБ са си русофоби. Това за прокуратурата, че трябва да говори за подробности само в съда е вярно. Много подробности се написаха в Блиц. Накрая, в галериите по Европа знаем какви картини има, а тук в Бг какви са възможностите за инвестиции в Нексо. На реклама прилича.
23
8
 
4
 
! Отговори
На Гешев приятелите преди 1 година
Гешев лично прикрива Терориста Юлиян Борисов Георгиев от Перник и бандата му с над 20 убийства зад гърба им, изтезават и убиват по особено мъчителен начин!
22
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гешев е новият Цветан Цветанов от 2009 г.Падни !Стани !Мирно !Акция октопод !После милиони обезщетения платихме за панаира..
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ококорен измамник, много неща ще излязат наяве и никой вече не ви вярва на теб който излъга и измами сътружниците си и остави борчове за 8,7 млн.паунда в Англия, както и на простото Киро който излъга за двойното си гражданство и още не е осъден. Вие наистина сте шарлатани и никой не ви вярва вече крадливи и лъжливи измамници.
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На крадливия Кокорчо, прокуратурата му е виновна.
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
17 Откога западните служби са длъжни да се изповядват за всичко, на един заблуден фен на мафиоти с бели якички от ПП,ДБ?
18
2
 
14
 
! Отговори
NO Comment! преди 1 година
Не става с нападки и заплахитоваговоризагузнасъветКокорчо. Прокуратурата трябва да си свърши работата заедно със Следствието нали сте борци срещу корупцията бе Шарлатани. Ние на думи не вярваме само на доказателства
17
16
 
5
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Гешев е хванат в извършване на над 120 престъпления включително криминални затова се чудят как да се спасят самите прокурори и не е само Гешев!
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С абсолютно идентични съобщения МВР и поръчковата прокуратура съобщиха, че са разбили мрежа за измами с криптовалута, която действала от България, Кипър и Сърбия като посочват, че акциите в последните няколко дни са в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Германия. В съобщенията абсолютно никъде не се споменават конкретни имена нито на участници, нито на разследваната компания. Няма информация и за нито един задържан в България, няма и нито едно повдигнато обвинение от страна на българската прокуратура
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mнooo'o roт ми cтaнa!
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сме шна мутренска държава с подкрепата на съдебната система и държавните институций ! Жална ви майка българи за поколения напред ако сикаджията и прокурора мафиот бъдат оставени да дерибействат !