Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"

Законите на ГЕРБ били по-добри, ПП не можели да командат 240 депутати
Обновена: 22 юни 2023 09:28 | 22 юни 2023 09:27, Камелия Цветанова
462
Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който по-рано днес предупреди, че няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства като повод за това стана приемането на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

"Ясно на тях има беше казано - искате ли да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, така работи демокрацията, те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиера, нарушиха всичко, дадохме им техния мандат, сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", скочи Борисов.

Още по темата
"Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт, същата която беше в служебното правителство на партията с 30 и няколко депутати, нашите са 69, нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях така ли?", упрекна той.

Според него след като избирателите са казали, че тика редовно правителство, ГЕРБ е преглътнало егото си, за да го има.

"Българският народ искаше редовно правителство, ние подтиснахме цялото си его, което Кирил Петков не може или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише СМС – ще счупим сглобката и т.н.. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", каза Борисов.

Той уточни, че Бориславова е изпратила СМС на този, на когото пише Иван Гешев.   

"ПП казаха искат правителство с нашия мандат, с наши министри и това направихме, да не си приемаме закон вчера... Умението да управляваш е да правиш мнозинства така, работи парламентарна република. Надали е било навремето любимото нещо с Реформаторски блок, после с  Патриотичния фронт... ПП как си осигуриха гласовете за правителство, ние само това поехме като ангажимент. С 60 и нещо депутати те искат да командват 240", каза още Борисов.

Той обвини ПП в чистка.

"Навсякъде ходят и подменят хора, върви чистка с поставянето на техни хора, цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби - нямаме нито един човек, в Митниците, където също се сменят поголовно нямаме нито един човек, МВР имат и пак не им стига власт, искат тук в НС да оставим дежурни и да гласуват, а как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ? Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад",
обвини лидерът на ГЕРБ.

"Да се сетят всеки кой каквото е говорил да успокоят топката, да си свършат работа, стига са назначавали хора", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
330,334 Е, няма за стане. ГЕРБ може да издърпа килимчето под краката на ПП, когато си поиска, въпреки "посолството".
323
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шарлатаните от ПП влязоха в най-корупционната сделка на века с руски посредници, в полза само на Газпром, като застрашиха националната ни сигурност. ГЕРБ успя навреме, да я спре. "Джеймкорп" офшорка с руско участие получи секретна информация и цялата българска енергетика, от Кирил Петков, а българите по-скъп газ с 1.20 лв при всяко зареждане. Сичега искат и комисиите и удобен за тях закон. Егати и наглостта!
322
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако се върнем в началото, когато договаряха правителство на ротационен принцип, когато ГЕРБ подкрепиха мандата на ПП, за 9 месеца, чухме ПП да настояват, да ги подкрепят, като ГЕРБ ще "упражняват контрол на правителството чрез комисиите". Днес обаче, тази позиция на ПП,ДБ стана "плаваща" и те вече искат техни хора да оглавят и комисиите, под предлога, че именно те и само те, са най-големите и подготвени борци срещу корупцията. Само че, тези им номера не минават пред Борисов.
321
8
 
4
 
! Отговори
срамота преди 1 година
ГЕП внесли ...антикорупционен закон!?! Такава наглост историята не познава. Цялата корупция ,изнудване ,принуда ,кражби и рекет са приоритет и основно занимание на разбойниците от бандата на Боку Тиквата.Само те са над закона.За 15 години няма осъден нито един гепбераст , а всички от бандата ГЕП са престъпници.
320
7
 
7
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 1 година
Този трябваше вече да е излежал поне 5 години от присъдите си!!!За убийството на Мишо Бирата ,за убийството на Ваньо Танов ,за Божков , за убийството на Чакъра ,за чекмеджетата и за Барселонагейт. За мутренските му изяви ,за държавна измяна и за предателствата към страната ни-отделно.Но Цацата ,Гешефта и Сарафа го пазят от българското правосъдие.Единствената ни надежда е Сретан.А дано , и по-скоро.
319
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Семейството на одеския шеф на военния комисариат Евгений Борисов по време на пълномащабната война се е сдобило на испанското крайбрежие с недвижимо имущество и автомобили на стойност милиони долари. Самият Борисов заявява, че не знае че семейството му има имоти в Испания.Случайно съвпадение ли е, че Борисов има имоти в Испания?Само че не българският Борисов, а украински.Само че техният прокурор не се казва Гешев. Там е работата.
318
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквоний го държат яко за топките и ако не слушка ще гризне дръвцето. Напоследък е като с електрически нашийник и само плямпа за цвят. Не усещате ли колко нагло се държат ППто и не им дреме.
317
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Какви чистки? Погледнете новия кабинет. Не само министрите. Например в земеделско министерство назначават за зам. министър Деян Стратев. Въпросния вр.ъз.кар, с подарена титла доцент, беше назначен от служебния кабинет на Р.Радев за директор на БАБХ (за два месеца). Да се подписва на всичко, което му донесат и да пише в автобиографията му, че е бил директор. Сега ГЕРБ го назначават за зам. министър?
316
4
 
18
 
! Отговори
Митьо Пумата преди 1 година
Единствената сглобка която Лена е чупила е сглобката на леглото...
315
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой какви политически проекти прави, но ПП-ДБ са гола вода. Ако нямаше манипулации на вота с отчитането му, те нямаше да са втора политическа сила. Времето им изтича и явно сега като го няма Гешев Борисов почна да се перчи. Не искам ГЕРБ да ни управляват, 12 години им стигат, но на Кирил, Асен, Лорер и Лена не им вярвам. Там където има намеса на едни хора от Близкия изток вяра не хващам. За тях единственото ценно нещо са парите и са готови и жена си да продадат за да ги имат.
314
2
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Чух , че борисов и пеевски готвят нов политически проект -защото- пп се е оказал доста неуспешен
313
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
големия мъж не се отказа от имунитета си, страх тресе мазното сърце хахаха, Киро може да е всякакъв по думите на тоя, но има топки да се откаже от имунитета си!
312
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
за някои тука Лена не е политик, но тоя дебел, ояден, корумпиран продажник е политик?.... майко майко майко...
311
9
 
10
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Борисов е недосегаем - даже и пп се оказаха негов проект и на шиши
310
7
 
9
 
! Отговори
хахахахахахахаХАХАХА преди 1 година
навирил е перчема, но магнитски чака. да вади още кюлчета.
309
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На този кой му е казал , че българския народ иска такова правителство? Дрънка глупости.
308
6
 
10
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Мъни, мъни, животът е пари, мъни, мъни и готини жени, тези жени жадни за пари, ала без тях живот ли е кажи, любимото верую на Боката, ергена от Барселона
307
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лена да не е била при Бойко преди 6 месеца?
306
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не заслужава нито един глас за герб оттук нататък! Дано БСП на Нинова е преди него! Продаде ни на най големите майкопродажници и българофоби!
305
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия не разбраха, че колкото по-навреме я приберат Ленка картечарката, по-добре ще е за тях. Нито мисловната и дейност е силна, нито нищо, важното е да изстреля някоя простотия и да е по медии и сайтове. Случайници се правят на политици.