Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"

Законите на ГЕРБ били по-добри, ПП не можели да командат 240 депутати
Обновена: 22 юни 2023 09:28 | 22 юни 2023 09:27, Камелия Цветанова
462
Борисов: ПП правят чистка, а Лена плаши "Ще счупим сглобката"
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на критиките на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който по-рано днес предупреди, че няма как да продължи този парламент, ако ГЕРБ продължава с плаващите мнозинства като повод за това стана приемането на антикорупционния закон, внесен от ГЕРБ.

"Ясно на тях има беше казано - искате ли да направим коалиция, която носи гарантирано мнозинство, така работи демокрацията, те казаха - искаме само ГЕРБ да подкрепи правителството. Назначиха си министри, премиера, нарушиха всичко, дадохме им техния мандат, сега искат да ни лишат от правото да гласуваме нашия закон, който е по-добър", скочи Борисов.

Още по темата
"Не знам какво е казал Петков, но така работи еднолична власт, същата която беше в служебното правителство на партията с 30 и няколко депутати, нашите са 69, нашите закони са по-добри и събират мнозинства, ние трябва да се откажем от тях така ли?", упрекна той.

Според него след като избирателите са казали, че тика редовно правителство, ГЕРБ е преглътнало егото си, за да го има.

"Българският народ искаше редовно правителство, ние подтиснахме цялото си его, което Кирил Петков не може или по точно Лена Бориславова не може, защото вчера пише СМС – ще счупим сглобката и т.н.. Аз сглобка не съм правил и няма да участвам в сглобките им", каза Борисов.

Той уточни, че Бориславова е изпратила СМС на този, на когото пише Иван Гешев.   

"ПП казаха искат правителство с нашия мандат, с наши министри и това направихме, да не си приемаме закон вчера... Умението да управляваш е да правиш мнозинства така, работи парламентарна република. Надали е било навремето любимото нещо с Реформаторски блок, после с  Патриотичния фронт... ПП как си осигуриха гласовете за правителство, ние само това поехме като ангажимент. С 60 и нещо депутати те искат да командват 240", каза още Борисов.

Той обвини ПП в чистка.

"Навсякъде ходят и подменят хора, върви чистка с поставянето на техни хора, цели фамилии искат да им се намерят място, кресла и столове. Какво на Асен Василев като власт не му е дадено? Данъчните служби - нямаме нито един човек, в Митниците, където също се сменят поголовно нямаме нито един човек, МВР имат и пак не им стига власт, искат тук в НС да оставим дежурни и да гласуват, а как да обясним на хората, които са гласували за ГЕРБ? Ние сме много големи за смокинов лист и като ни сложат отпред, те не се виждат, обаче на нас започва да ни свети отзад",
обвини лидерът на ГЕРБ.

"Да се сетят всеки кой каквото е говорил да успокоят топката, да си свършат работа, стига са назначавали хора", призова той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


462
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая сглобка е на китайски BMX имах такъв, ама беше бая паянтов дори с нашите български дет си бяха возила.
303
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как въври ДНК теста нещо не ще да го прави? Знае че направи ли се такъв ще се потвърди че той е бащата. Иначе щеше да направи тест и да затвори темата. Съсипа държавата толкова години с тези нагли кражби.
302
3
 
11
 
! Отговори
Гуглата с смс до Дес преди 1 година
Тоз Киря голям ***? Седнал за смокиново листо да бръщолеви? Ама га ме нагъзи на парапетя и надигна полата...тогава нямаше смокинов лист? Пред цяла БГ показа как ми омачка пухкавите сочни бели полукълба?! *** такъв...за смокинов лист ми хортува тоз въшляк...Линда как ли го търпи????
301
1
 
10
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Какво Винету, какво Киро Т. и компания, и едните и другите са антибългарски и антидържавни "мафиоти и меринджеи", а ДПС доволно потрива ръчички и "влачи" квото може! Държава??? Каква държава,бе, вчера, Габриелката в прав текст рече: " на срещата на НАТО у Вилньос шъ ни кажат кво да прайм". Пфу...
300
2
 
11
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Този е толкова ***, че не може да разбере коя му е партията. Да си говори на малко име с любовницата и внучката си от Барселона. Г-жа Бориславова не е борисова. Може да си говори и с Гешев по телефона. Нали са съученици от милиционерското училище в Симеоново. Таз са ги учили само как да се пишат доноси и да се гасят пожари. Особено тези, завършили пожарникарския му профил на училището. Честита 2023 г. на работещите в БНБ.
299
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То тая сглобка още от сглобяването е фалшива и беше чсно, че няма да удържи дълго. Ама все месец-два се очакваше, пък то вече се пропука.
298
3
 
9
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Ваньо чака Борисов...
297
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оди се оплачи на арменския поп и мълчи, ч е де Магнитски деее...
296
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България отново се управлява от доказан крадец и мафиот и цялата му структура, както и от онази върти-опашка Ленчето, дето се компрометира с дупето си. Какво управление очаквате от хора без срам и скрупули.
295
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Боко задкулисието всички го знаем.Има ли изненадани?
294
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали си мъж,бе!Айде давай тест,не се крий като Зайко байко.
293
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов слуша Йохан Щтраус и пие ракия.
292
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този не е добре с психиката.Вчера в едно изречение каза,че детето не било негово,а чуждо и попита репортерите вие правите ли тест за своите деца?От което излиза,че знае,че детето е негово,затова няма нужда от тест и затова го е осигурил с милиони.Кой прави това за чужди деца?
291
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давай ДНК проба доброволно или Кунчев ще те тества за Ковид19.
290
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Бойко Борисов е стара лисица! За пред Европа направи коалиция на ротационен принцип с ПП, за да си вдигне авторитета и да изпере мръсотиите, които е правил, а за пред БГ си гласува закони със Скрита Коалиция с ДПС и Възраждане!
289
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой разбра ли,какво се опита да каже мутрата от обърканото му словоизлияние?
288
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не са те били по тиквата да слушаш хамериканското посолство?
287
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прос ли е Борисов , или се прави на прос...Не знаел , че приятелката му се занимава с пране на пари Вози се на ,,Ферари" .Има къща за милиони...Но това ще е последната отбранителна тактика на мошенника от Банкя.Да твърди , че нищо не е подозирал..Докато не излезе свидетел и не го разобличи.
286
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Лена горката отдавна счупи тьпомера, обаче не се усеща как се излага като кифладжия. На нейно място бих крил, че съм завършил Харвард.
285
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тя Лена горката отдавна счупи ***, обаче не се усеща как се излага като кифладжия. На нейно място бих крил, че съм завършил Харвард.