Лена: Не може да има коалиционно споразумение, защото няма доверие

Тя коментира и съобщението "Ще счупим сглобката"
Обновена: 26 юни 2023 14:20 | 26 юни 2023 14:19, Стела Стоянова
159

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Както знаете ние изработихме с ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и поводът за тази среща днес - да продължи с техни представители, с министъра на правосъдието днес сме също. През изминалите две седмици имаше десетина други срещи в другите министерства за управленската и законодателна програма, в която участват представители на ГЕРБ и представители на ПП-ДБ", заяви Бориславова преди очакваната среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Още по темата

На въпрос защо не се говори за коалиционно споразумение, Бориславова отвърна "Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин".

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. 

„Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, каза още Бориславова.

Тя коментира и излезлия SMS до Десислава Атанасова, в който ставаше въпрос за "счупване на сглобката". Според нея той бил по повод на плаващото мнозинство, с което беше приет един антикорупционен законопроект и отхвърлен този на ПП-ДБ. Бориславова допълни, че не правило чест да се цитира лична кореспонденция, но след като била излязла - да се каже в какъв контекст.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Лена БориславоваПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще ни навират в очите измислени герои ? Вземай си Кирето и заминавайте някъде далеко и си харчете гепеното. Омръзна ни този петоразряден сериал с нескопосани актьори.
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне да можеше да пее, да танцува нещо. Нито е в политиката, нито ПП са избирани с реални гласове, ама много обичат да ги показват по ТикТок, кадрите от ДБто да им направят меме сериал
115
0
 
19
 
! Отговори
Промяната?Замяната! преди 1 година
Лена Бориславова не е депутат , не е част от съвета на партия ПП ,а нарежда постове -министър председател в сянка ? Така ли 7 месеца тази управляваше държавата през двата пръта -Киро и Асен??? И СЕГА ПАК ЛИ ??? Госпожицата иска да е Ахмед Доган в пола ????? Каква е промяната ,това ли беше ?
114
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Лена" звучи като име на фолк певица... както и е аксиома, доказваща абсолютно медийно журналястко скодоумие.
113
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ленчето от кога взе да разбира от политика ...
112
0
 
18
 
! Отговори
ха-ха-хи... преди 1 година
Лена картечарката на амбразурата а Про100 Киро кара скай сърф в Гърция....за какви подписи и споразумения и за какви 5 лева става дума??!!!!
111
0
 
16
 
! Отговори
Лена-гладна хиена преди 1 година
Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин...няма да подпишем КОАЛИЦИОННО споразумение....но може да си сваля гащичките и който му е кеф да лющи ПАРАПЕТЪТ!!!
110
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами като не може да има , на следващите избори още 5/10 % надолу. Тези на колко избори трябва да отидат за да разберат че трябва нещо да променят в начина по който се опитват да правят политика , на всеки следващи избори имат по малък резултат .Та сега общо с ДБ са с по-нисък резултат от ГЕРБ
109
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това момиче е много зле. Не знам каква функция изпълнява във ПП, но най-добре да млъкне и да се скрие. Ако не се изкаже Слави, ще е Ленчето. Има доста смислени политици от ПП, но като че ли те не се показват. Незнам за какъв капацитет се има Бориславова, но за мен е кръгла нула. Не случайно, Бойко ги превърта на суплес и те незнаят къде се намират.
108
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая, като много знае, щом няма доверие, какво се моткат още из парламента и насам-натам, и само се обясняват? Да се махат и да отиваме на избори. Депутат да си в днешно време, работа никаква, заплатата бая някаква + още екстри. те затова и не ес отказват.
107
1
 
13
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 1 година
Бойко и Пеефски наеваха с 300 кирчо, кокорчо, христо иванов и другитие леворезбари от козяк. Сега рейтинга им е като на Путин - стремглаво върви надолу! Дано падне и това правителство, че двете лелки - роторките не ми вдъхват доверие въобще /денков и гаргамел/ имам предвид. Абе, Мария Гебриел има двойно гражданство, как е министър ?!?
106
2
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
госпожата в какво качества се изказва не разбра ли че е позор каква е тазинаглост
105
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази изобщо упълномощена ли е да говори?? гледай си бремеността лелче..
104
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя кучкотор се взе на сериозно.
103
0
 
23
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Лено, защо не си в Левкада? А, ти си бременна и не си за сърф. Правилно, пази си плода и по-малко политиканствай. Виж Кире. Следи вятъра и пали джапанките. Вие се печете тук у Софията.
102
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ае ква е тая държанка, беше депутат подаде си оствката, сега каква се явява
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая като каква се изживява? Хайте полък!
100
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кво търсиш с тях тогава, като нямаш доверие. Или искаш само да ви подкрепят правителството, пък вие да си п равите каквото си искате. Е, не става така. Ако за две години не сте разбрали как се прави политика, знами нямате място там.
99
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДО 102 Май нищо не разбра? Не ПП-ДБ търсят нещо от ГЕРБ, а ГЕРБ търсят нещо от ПП-ДБ.Нещо, за което няма шанс да го получат!
98
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво търсите от ГЕРБ, не са ви длъжни. Събаряйте се, тъкмо и слепите ще видят, че сте немощни, но много алчни!