Лена: Не може да има коалиционно споразумение, защото няма доверие

Тя коментира и съобщението "Ще счупим сглобката"
Обновена: 26 юни 2023 14:20 | 26 юни 2023 14:19, Стела Стоянова
159

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Както знаете ние изработихме с ГЕРБ обща управленска и законодателна програма, което е и поводът за тази среща днес - да продължи с техни представители, с министъра на правосъдието днес сме също. През изминалите две седмици имаше десетина други срещи в другите министерства за управленската и законодателна програма, в която участват представители на ГЕРБ и представители на ПП-ДБ", заяви Бориславова преди очакваната среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Още по темата

На въпрос защо не се говори за коалиционно споразумение, Бориславова отвърна "Между двете сили няма доверие и то не може да се преодолее просто по този начин".

„В петък ясно заявихме, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими и представляват нарушение на принципите, при които това правителство беше подкрепено и от двете групи“, добави Бориславова.

Тя подчерта, че страната има нужда от редовно правителство, но то трябва да има зад гърба си стабилно мнозинство и заяви, че в противен случай то става параван, а ПП-ДБ няма да позволят зад паравана да се крият плаващи мнозинства. 

„Най-критичното е да няма плаващи мнозинства, защото не може регулатори, които ще регулират обществените отношения в следващите 5-7 години или закони да се приемат с мнозинства на ДПС и “Възраждане”, каза още Бориславова.

Тя коментира и излезлия SMS до Десислава Атанасова, в който ставаше въпрос за "счупване на сглобката". Според нея той бил по повод на плаващото мнозинство, с което беше приет един антикорупционен законопроект и отхвърлен този на ПП-ДБ. Бориславова допълни, че не правило чест да се цитира лична кореспонденция, но след като била излязла - да се каже в какъв контекст.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: Лена БориславоваПП-ДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
19
 
! Отговори
РАБОТЕЩ ЧОВЕК преди 1 година
Докато ПП и ДБ се обграждат само с хора от жълтите павета или както казва Б.Бонев:"София 1000" нищо няма да постигнат.В България има много млади умни,знаещи,способни хора,но те не се търсят.Виждаме,че изкараните от Лена харвардски курсове не и помагат-тя не говори като юрист,а като човек,който трябва нещо да каже.С нея ПП си вкараха автогол.Тя не оправда доверието на избирателите,които са гласували за нея.Каква е ползата от работата и никой не знае.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Парепутката изпусна ходът с кобилата на шахматната дъска и са тьотка Шраусендерсон че я клюца нежно по женски според морала на Дъгата
75
2
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 1 година
Ами тогава яж му главата, а ГЕРБ ще си гласуват в парламента както и с когото си искат.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие не може на всяко едно управленско място да насявате своя личинка.
73
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадин като ви каза какъв цирк ще е това правителство го оплюхте.
72
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изпреварихте Боко и Шиши по наглост.
71
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко ще ашладиса парапета на Лена.
70
0
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 1 година
Никой в България освен учасниците в София прайда и депутатите на гей дружинкара от ППДБ-ЛГБТИ не искат и не подкрепят смешното правителство на молеца Дянков-Сорос.
69
4
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Тихомир преди 1 година
Аз съм сигурен, че ако Лена даде на Буци да я опъне поне веднъж, ГЕРБ ще даде на ПП/ДБ поне 1-2 регулатора. В краен случай и Асен Василев става, той Бойко вече е на години и не подбира толкова. Няма да е зле ленчето да отиде с Асен поне веднъж до зайчарника в Банкя, току виж коалицията заработила доста по-гладко. Тъкмо Бойко няма да е притеснен, че ще купува къща в Барселона за още някой с дете, тъй като Киро вече е посял там така или иначе.
68
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
В качеството си на каква се навира навсякъде тази дама? Да не би да е нещо като сив кардинал в ПП. Това нейното "на всяка манджа мерудия" започва да става много дразнещо, при условие че е никаква нито в правителството, нито в парламента.
67
4
 
3
 
! Отговори
ПъПърясница и Сатана преди 1 година
До Ха ха, От Буци Бусевич Буцафсон как да е.Но Барцелонската Дотъричка да се неокаже че Баце дал милион,а ХосеМарияМучачос Ернанедс делКурандомио е дал на моделката Ембрион.А? и в заключения Косатката да е забременяла от нечий среден пръст ровил да си земе пръстена та в суматохата и охкането се получило дехемероидално аналозачистване и детриперна истисквачка на белото течение с оня космат шомпол за прочистване на тоалетнитеканали.А дали е бил косъм по косъм умит. Приказка за ПъПърясница и Сатана
66
1
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Как беше чегьртаме никога с гербПеевски долу мутри вьн
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея са мега нагли мошеници, задминаха и корнелия даже!
64
10
 
3
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Много яка мацка,ще я схрускам!
63
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Злият демон Лена Бориславова не трябва да се размножава, този субект от лъжебългарите от ПП е срам за родината!
62
1
 
15
 
! Отговори
Баце голям преди 1 година
Ще уважавам вечно баце ако направи сечено на кирчо и оноди ленка - преди да им бие шута на местните избори
61
1
 
13
 
! Отговори
ЧСИ 828 преди 1 година
Махай се!
60
1
 
19
 
! Отговори
ПИТАНЕ преди 1 година
Защо тази жена продължава да се занимава с парламентарни въпроси при условие,че напусна НС,за да се занимава с местните избори?До този момент не сме видели нещо полезно да е свършила.Излъга избирателите като се кандидатира за парламентарните избори.От изказванията и работата и до този момент не личи да е добре подготвен юрист,за да помага на ПП.Май ще се окажат верни слуховете,че е човек на Бобоковите-видни приятели на Радев и Борисов.Всеки слух в последствие се оказва истина.
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винету:''Конска опашка имаш ли ми доверие?Усещаш ли ми пръстчето отзад?А я виж къде са ми ръцете!''С 200!
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ко?Не!Куга?