Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката

Решението му идва след силна реакция заради нецензурни думи
Обновена: 9 авг 2023 09:49 | 9 авг 2023 09:49, Камелия Цветанова
500
Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов подава оставка като народен представител, напуска и ГЕРБ, и политиката.

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-тото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката", заяви бившият председател на Народното събрание и ексминистър на културата.

Още по темата


Преди ден той се отказа от поста председател на Комисията по културата и медиите в НС.

До това се стигна, след силна обществена реакция заради изказване на Рашидов по адрес на жените, жертви на насилие.

В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев, в една от почивките по време на дебата за промените в Закона за защита от домашното насилие, той казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна".





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още по темата: парламентГЕРБРашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До анонимна 365 Слушай моме...80% от колежките ми изневеряват на мъжете си и н яма да ти обяснявам защо го правят. Не става дума за насилие...а за злоупотреба и използване на личността. Предателство, което за доста жени е нормално...И добре да знаеш, че когато лисицата си нави_ри опашката...после обяснявай, що така стана бе Миме.
341
1
 
3
 
! Отговори
Еврозона 2022 преди 10 месеца
Остават още само 239. Така е с българските политици, техните лидери и депутати. Вече не знаят на кого да се кланят. Особено тези от Герб. Честита 2023 г. на управителя на БНБ, който и да е той. Както и на подуправителите му, които и да са те. Така е, като ми обясняват, че не разбирам нищо. Както не разбирам, така и управлявам активи за над 800 хил. евра.
340
1
 
5
 
! Отговори
Мария преди 10 месеца
Изказването му бе в контекста, че може преднамерено да се злоупотреби с авторитета на определени хора - както стана с Берлускони и Тръмп. Излязоха на терена ,,някакви си, , че преди 15-20 години , спали с тях,, Опонентите им действат по този подъл начин. Има много други неща по-важни от това как го е казал Вежди. Че най-големите женкар и то доказани са в парламента. Виновни стават тези, които казват истината,а не тези които мърсуват. ГЕРБ много ме разоровахте - защо не защитите този лоял
339
2
 
6
 
! Отговори
анонимна преди 10 месеца
Като ви тормозят зли жени, не стойте при тях. Какво квичите срещу тях? Да, ама жените ви са виновните, нали? За елементарни неща не ви идва ум. Не се насилва и това е. Нито мъж, нито жена има право да насилва по който и да е начин. Бисери от сорта пада и се или пада му се са толкова ненормални и средновековни, че няма накъде повече.
338
2
 
19
 
! Отговори
Митака преди 10 месеца
Сега, дърт е човека да почива. Но много истина има в изказването му.Касапинът от Стара Загора да получи максимална присъда, тука спор няма.Но наистина този случай в момента се използва от разни НПО-та да си прокарват пропагандата.Взеха да се оплакват всякакви, че мъжете им ги бият.Е какво да направи държавата? Да ви избира мъжете? Много жени си падат по лоши момчета, после що ги бият. Като ви бият не стоите с тях.
337
7
 
12
 
! Отговори
уточнение преди 10 месеца
25 години е бил прислужник на Боку Тиквата! Сам го каза.А преди това слугуваше на Доган и Илия Павлов. Жалък и грозен професионален прислужник. Алчен и нагъл като господаря си Тиквун. В живота си е бил винаги пиянде и нагаждач.
336
3
 
6
 
! Отговори
ЯЗЬК преди 10 месеца
ВЕЖДИТО ДА СИ ОБРЬСНЕ ВЕЖДИТЕ ...ТОРБИЧКАТА...АБИЧКАТА И ПОСОКА ТУРЦИЯ.
335
5
 
5
 
! Отговори
5656 преди 10 месеца
Хубавото на тези години, е че можеш да бъдеш себе си, ще си гледа внуците, занимание си има, така че, не го мислете,
334
5
 
3
 
! Отговори
Депутат преди 10 месеца
Еми сега ще си псува по улиците на воля, дано някой полицай не го ошамари
333
1
 
7
 
! Отговори
Ангелина преди 10 месеца
Вежди Ращидов ,сам се опозори влизайки в политиката в партия ГЕРБ и превръщайки се от един борбен бунтарски дух в един сервилен придворен лакей , възхваляващи прекланящ се пред вожда си . Култът към личността ,май в днешните времена е още по- силно изразено и се превръща в по- голямо падение за тези ,които се прекланят пред "фалшиви герои" ,които заслужават повече презрение, отколкото преклонение.Оттеглянето то ГЕРБ е най- правилната стъпка за него и дано успее да се "завърне към себе си"
332
3
 
16
 
! Отговори
Веждичка преди 10 месеца
Язък за Веждичката! Една полуистина му разказа играта! Не сте прави...
331
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 347Леки жени са, да. Поне тия, които ги дават по телевизията тия дни. С повече от един мъж са били. Даже едната, която е починала, е правила тройка.
330
3
 
11
 
! Отговори
Всъщност преди 10 месеца
"Полицай със счупен нос след скандал с Вежди Рашидов..." - 2001 г. И вие очаквате Насилник и Агресор да защитава и кове закони за защита на насилени жени??? Този не трябва изопщо да е в Пърламента!!! А даже тогава му спуснаха протекции и не го съдиха! Нали всички уж сме равни пред закона?! Кой го лансира този наглец?
329
12
 
9
 
! Отговори
Миш-маш преди 10 месеца
Този туфлек си позволи да нарече битите и малтретирани жени к#рви, това може да го каже саво долно изчадие.
328
1
 
9
 
! Отговори
Г557дт преди 10 месеца
Така се прави в цивилизованите страни, сгафиш, кажеш две думи без да мислиш и подаваш оставка! А не да лъжеш, че подаваш, ама не подаваш, ама не ти я приемали, ама дрън-дрън. Шут и Вън!!!
327
5
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 10 месеца
Веждьо Ага вън от Парламента! Срам за България!
326
3
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Веждичка, виждаш ли каква благодарност получи за това,че цяла нощ циври под прозореца за арестуваният си вожд? Захвърли те като подцинкована кофа и даже не се опита да те спаси, следващия път добре си помисли в чия защита ще цивриш!
325
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цял живот паразитира и пиянства на държавнато софра...А стига толкоз...
324
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Митрофановецът руски академик Вежди Мултаков Калтаков изпита здравата ръка на Посолството.
323
9
 
21
 
! Отговори
хахо преди 10 месеца
КАКТО ВИНАГИ Е ПРАВ