Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката

Решението му идва след силна реакция заради нецензурни думи
Обновена: 9 авг 2023 09:49 | 9 авг 2023 09:49, Камелия Цветанова
500
Вежди Рашидов напуска парламента, ГЕРБ и политиката
Снимка: БГНЕС

Вежди Рашидов подава оставка като народен представител, напуска и ГЕРБ, и политиката.

"Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-тото Народно събрание и напускам партия ГЕРБ и политиката", заяви бившият председател на Народното събрание и ексминистър на културата.

Още по темата


Преди ден той се отказа от поста председател на Комисията по културата и медиите в НС.

До това се стигна, след силна обществена реакция заради изказване на Рашидов по адрес на жените, жертви на насилие.

В разговор със зам.-председателите на парламента Росица Кирова и Никола Минчев, в една от почивките по време на дебата за промените в Закона за защита от домашното насилие, той казва: "Всички к**ви се събудиха да се сетят след 15 години, че са изнасилвани, като оня американския режисьор, дето го направиха на маймуна".





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


500
Още по темата: парламентГЕРБРашидов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
2
 
6
 
! Отговори
52847 преди 1 година
Личния преводач на диктатора Тиквоний отдавна трябваше да бъде изритан от властта.Почтен човек на изкуството никога не би се превърнал в придворен Ш.Т. и политик от разбойническа партия ,като Герб. Но алчността на мазния турски шпионин е пословична.
300
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял живот прислужник и г.зо.близец!Винаги близо до трапезата.Пиянските изцепки на грозноватия Веждьо ще останат в историята на мутренската "култура".Открадна и картините на Цв.Василев.Замени ги с ментета , а оригиналите продаде.Долно и алчно същество.
299
1
 
11
 
! Отговори
Л.Иванов преди 1 година
Само да попитам- Вежди, за тебе ББ беше светиня, мъжкар, мачо! Къд9е е сега, за да те защити, или да те оплюе? Поне една дума да беуше казал! Не, вероятно няма и да каже. Ето твоят мъжкар, когото ти величаеше! Жалкото е само, че обществото не се надигна и за ***, и за шкафчетата със пачки евро, и за Барселонагейт, и за Хемус, и тн. Твоите съмишленици просто треперят за топлите си местенца и за тлъстите си заплати, комисионни, обществени поручки! Ето това е трагедията на българския народ!
298
3
 
10
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Със сигурност е купил няколко имота в Дубай и Гърция.Всички от бандата ГЕП са си осигурили бягството.Противния пияница уж продавал скулптори , ама никой не ги е купувал.Цинизма и наглостта на Мултака съперничеха на цинизма и арогантността на Тиквата.
297
4
 
5
 
! Отговори
обективен преди 1 година
В топ 5 беше на НАЙ-ПРОТИВНИТЕ И ПРОДАЖНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ !Дъртия Мултак Веждьо е еманация на алчност ,наглост и безкрайна арогантност.Ближеше задните части на Илия Павлов ,Ахмед Доган и с най-голяма наслада тези на Боку Тиквата!Министъра "без портфейл" открадна повече от Цвъко и Влади вкупом.Дано се задави с откраднатото от всички нас .
296
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи от посолството скопиха и Бойко.... Лошо Седларов, лошооо...
295
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че е прав, прав е, ама нито му е мясотот, нито му е времето. Само си представям какво ли говорят ДРУГИТЕ зад закрити врата.
294
3
 
11
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Довиждане, Мултан на годината!Движи се по сянката.
293
2
 
14
 
! Отговори
сиромах преди 1 година
Найпосле един да се изяви като истински мъж!А кога ще видим такъв мъж в лицето на оня дето страда от незадоволените си човешки потребности?То не бяха безделници и лентяи в парламента,то не бяха *** дето едва ли не му се натискаха като мазохистки,явно им беше приятно такова отношение към тях,то не беше ***,то не бяха кюлчета и пачки и,къща в Барселона,торби и чували с пари!Сега си плаща оня дето го криеше и не допускаше да се организира разследване и съд!
292
1
 
4
 
! Отговори
Гладна точка преди 1 година
А да кажеш на някого Пей кай пей не е обида?И то за конкретна личност, а не обобщаващо?!!!Ти да видиш!
291
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Използваният език със сигурност е брутален. Случило се е. Човекът се извини. И тук е засегнал Холивуд, няма как да се скрие. Все пак сме проамериканско правителство. Но, покрай жертвите на насилие ще ни накарат да подпишем Истанбулската конвенция, целта на която не са жертвите на насилие, а приемане на социален пол, след това обучение и пропаганда в училище.
290
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И този човек проповядваше морал и призоваваше за честност от трибуната на нар. събрание, когато го бяха избрали за председател?!
289
4
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Веждичка, ако искаш да се спасиш просто кажи, че си следвал мъдрите повели на Бай Тошко 2.0 ( Тиквата) и, че ако някой носи вина, то това е лидера ви който с личен пример налага отношението на партията ви към жените. Но все пак рискуваш утре Бай Тошко 2.0 да каже, че и теб не те познава лично и не е бил наясно, че си член на младежкото БКП (Герб). Играй го, че си просто послушен партиен член.
288
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фактът, че голяма част от пишещите симпатизират на Вежди, морално и политически, говори много лошо за България
287
5
 
16
 
! Отговори
до 298 преди 1 година
Каква чест има тука? Като почнем от Людмила Живкова, Мултигруп, побой на полицай, насосвания, гуляи с държавни пари, плач за двата милиона от КТБ, катастрофа на булеварда, това въобще човек ли е?
286
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я колко много защитници на грозното турско пиянде с гамбестия нос.
285
11
 
16
 
! Отговори
Вежди Рашидов преди 1 година
Постъпи като истински мъж и човек на честта.И мога да кажа, че не го разбраха и тълкуваха погрешно думите му.Той имаше в предвид така нашумелите напоследък на Запад дела за сексуален тормоз отпреди 30, 40 години, които се превръщат в доходоносен бизнес за ищците.И никак, ама никак няма как да се докаже такова едно деяние след толкова много години.Но както и да е, пришиха думите му към случая с Дебора от Стара Загора и готово.Направиха му куп капан с две думи.Жалко, можеше да е много полезен с !
284
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да не се правим на шити госпожици ! Макар и да е цинично, изказването на Вежди не е лишено от доза основание. Покрай истинските жертви на насилие, няма начин от този закон да не се възползват и професионалистки в жанра. А иначе Вежди не го мислете ! И като скулптор, и като галеник на мултацуте, той достатъчно се е нагушил, за да зависи тепърва от политиката.
283
9
 
21
 
! Отговори
глей си работата преди 1 година
Жалко! Умните и кадърните си отиват, а простаците, нагаждачите и нищонеправещите остават.Дума дупка не прави. Домашното насилие остава защото некадърниците създават безнаказаност на насилниците с техните глупости.За пореден път българите унижават хората които са дали много на родината си и си отиват обругани и неразбрани от обществото. Който е праведен, той първи да хвърли камъка по Вежди, особено Парапета!
282
3
 
4
 
! Отговори
Алов преди 1 година
Веждичката има 10 милиона иска за останалите 10 години си ги харчи и да му е спокойно. Еваллата,че се отказва