Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости

Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали
22 сеп 2023 08:38, Александър Попов
355
Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости
Снимка: БГНЕС

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта.

"Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости“, казва държавният глава в публикацията.  

Според президента обявяването на независима държава на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.

„От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“, допълва президентът Румен Радев.

Център на националните тържества, посветени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България днес, ще бъде Велико Търново. Председателят на парламента Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в честванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев, NORDIC SEOUL пристигна ли в Мурманск с ценния ваенен дар от България?
295
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев: Аз служа единствено на Русия.
294
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тоя русороб откакто Зеленски го шамароса публично пред камерите съвсем откачи. По-нелеп и озлобен пРезидент България не е имала!
293
3
 
1
 
! Отговори
ОНЗИ преди 11 месеца
Ето това е ИСТИНСКИЯ БЪЛГАРИН - ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ !!! Всичко друго е американски *** !!!
292
1
 
3
 
! Отговори
Двуликия Аnuс преди 11 месеца
Така е, като си поел ангажименти към много господари и сега не знаеш на Кой Господ да се кланяш.
291
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев постоянно говори за единение, но неговото единение е единение около Русия и безрезервно служене на Русия без никакво съобразяване с интересите на България. Висшия интерес на Радев е България да влезе в руската империя, а висшия интерес на България е унищожението на руската империя. Този антагонизъм за който работи Радев руши и разделя българската нация
290
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев сам си признава, че работи за Русия т.е. за чужди интереси и зависимости. Корабът с оръжие за Русия ще изяде глaвата на русофила "натовец" Радев.
289
2
 
6
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 11 месеца
радев,Ти,който разделяш обществото,противопоставяш партиите една на друга,Ти, който нееднократно наруши конституцията и си под влиянието на путин и гру,и ти да говориш за единение и чужди зависимости е неописуема доза нахалство и дебелоочие.Ти си вреден за държавата, за ЕС и НАТО.*** да си гледаш прасето на село и да му говориш каквото си искаш и то може би ще те разбере.
288
11
 
12
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
РАДЕВвввв...ходи си на село копай домати и остави умните мъже да извадят държвата от кашата и тръгне по нов път и няма ВРЪЩАНЕ НАЗАД,защото ХОРАТА ВИДЯХА ЧЕ ЖИВОТА НА ЗАПАД Е ДРУГ и КРАЙ НА РУСКАТА ЗАВИСИМОСТ и УРА НА НЕЗАВИСИМОСТА !! Както някой казаха мие вече сме ЧАСТ ОТ ЕВРПОЕЙСКОТО СЕМЕЙСТВО !!!
287
10
 
11
 
! Отговори
НЕ В ЕВРАЗИЯ И БРИКС преди 11 месеца
РУМБАТА БРИКСА НЯМА ДА УСПЕЕ ДА НИ ДОБУТА ДО МИЗЕРИЯТА В РАША, КИТАЙСКАТА ЕВТИНА РЪКА И ЛИПСА НА ПЕНСИОННА СИСТЕМА, ИНДИЙСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПЪТУВАЩИ ВЪРХУ ПОКРИВИТЕ НА ВЛАКОВЕ И АВТОБУСИ, ДО БРАЗИЛСКИТЕ ФАВЕЛИ- НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ДС С МИЛИОНИ А НИЕ В КАЛТА- АМИ НЕ...
286
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен300- Прокарващите англосакс пропаганда ще им дойде времето.
285
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Всички българи МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ това са лоши хора убийци . След руският ботуш трева не никне... Руснаците ни обявяват война 1944 г. и убиват десетки хиляди българи ...КОЙТО ГОВОРИ РУСКИ ЕЗИК ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ БЪЛГАРИЯ.
284
8
 
7
 
! Отговори
297 руски боклук преди 11 месеца
не сте желани нито в България, още по малко във форума. Дадохме ви азбука преди векове и все не можете да пишете и говорите.
283
10
 
7
 
! Отговори
Минуващ преди 11 месеца
За съжаление Радев не е единствения, който робува на руските интереси. Всеки да си отговори сам дали е предател главнокомандващ, който вее руско знаме по време на война срещу Русия.
282
11
 
11
 
! Отговори
обективен преди 11 месеца
Поклон пред патриотизма и независимостта на президента ген.Радев.Единствения български политик ,който не робува на подлите кравари и техните прислужници!!!Страната ни се управлява от краварското Посолство.А където са стъпили краварите никнат само войни и конфликти.
281
8
 
6
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
еее прав си Държавността отстъпва пред руските интереси които е..чари като теб насаждат на Народа ви...да ти вменяват,че кваса...било храна...да убиваш жени и деца...имащ всичко...е лудост...хитлер...убиващи манияци сте с путин...бОГ ДА ПАЗИ САЩ и Свободният!!!Света ни е надживявал и по големи злодеии,ще ви убием...и децата ви ще осъдим...ще им отнемем всичко...къде са наследниците на "хилядолетният"...това очаква и вашите!!!
280
9
 
10
 
! Отговори
2321 преди 11 месеца
Радев да не се прави че празнува днес, щото е ЗАВИСИМ
279
10
 
11
 
! Отговори
Позорен зелен чорап преди 11 месеца
Румен-пилоня руzката марионетка ще бъде запомнен като овехтяло кремълско плашило. Заедно с ромът копейкин се борят за най-жалък слуга на военнопрестъпника Путин.
278
12
 
13
 
! Отговори
Грозната истина преди 11 месеца
Преди 1989 та , по история не съм учил кой е ген. Колев, ген. Вазов, за царска България учехме само че е "монархо фашизъм", не знаехме кой е кап. Списаревски, всичко в историята ни преди 1944та беше оплюто, освен партизаните . Учихме История на КПСС и за ръководната роля на Партията. Не сме учили че Съединението ни е въпреки Русия, Днешния празник също не се изучаваше, за да не се наруши мита, че Русия ни е освободила. И сега някакъв руски шпиони ми обяснява, че се подменяла история. Цинизъм!
277
8
 
9
 
! Отговори
Честит Празник! преди 11 месеца
Честит Празник на всички Българи! Не по гражданство, а по самосъзнание - в сърцето и душата! Казаното от Президента е безспорен факт. Всяка дума. Една част-за съжаление, друга-за добро. Ако осъзнаем, че България е не само земята ни, историята ни, културата ни, НО най-вече - всеки един Българин, а политиците ни са наши СЛУЖИТЕЛИ, ще осъзнаем, че имаме отговорност за всичко, което се случва и ще се случва. С действие или бездействие! Всеки един я носи! Иска или не! Всеки да мисли как да допринесе!