Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости

Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали
22 сеп 2023 08:38, Александър Попов
355
Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости
Снимка: БГНЕС

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта.

"Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости“, казва държавният глава в публикацията.  

Според президента обявяването на независима държава на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.

„От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“, допълва президентът Румен Радев.

Център на националните тържества, посветени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България днес, ще бъде Велико Търново. Председателят на парламента Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в честванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
8
 
27
 
! Отговори
Долнопробен преди 11 месеца
демагог и лицемер служещ на кремълския рептил.
215
9
 
13
 
! Отговори
истинска история преди 11 месеца
Вчера във влака два русофила се биха за 1 лев паднал от джобът ми във влака
214
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мозъкът на всеки един русофил е толкова промит и закърнял от кремълската пропаганда, че е почти невъзможно да превключи в режим на логическо мислене, което да го мотивира да провери някои факти за любимата му подла, империалистическа Русия. Цял живот е реанимирал с лъжата за "Освобождението" и сега не може да се примири с факта, че е бил като кон с капаци...
213
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Помните ли като ходи да спасява баща си от катаджиите на другия край на България , със служебен транспорт и служебни пари И там заплашвал катаджиите че ще ги уволни ако не фалшифицират протокола че баща му не е виновен за инцидента ? Типично по комунистически , типично по руски и путински
212
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зелен чорап, я кажи на българите какви ги върши в Ню Йорк на срещата на ООН. Одобри ли декларацията за бъдещи "пандемии", която позволява на ООН и СЗО да налагат каквито си искат мерки, в която си решат независима държава без да питат нито правителстви, нито народа?
211
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
България е най-уязвимата държава от руската, дoлнoпpoбнa пропаганда в ЕС заради лъжливото усещане за историческа свързаност с Русия което е насаждано непрекъснато в течение на почти 1 век , заяви директорът на ИСМБ Антоанета Николова. По нейните думи основните медии у нас не разпространяват открита дезинформация, но представят изявления на проруски, продажни политици като Фигуранта и това улеснява проникването на руска пропаганда.
210
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Рундю днес се прави на българин,а от утре пак ще служи на Рассия.
209
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сигурно е катапултирал без парашут?
208
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А на кого служи Радев ? Помните ли преди години като бяха стъпили с жена си на долното стъпало за да не се вижда че Путин е много нисък Такъв слугинаж рядко се вижда
207
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди няколко години гледах баща му в някакво интервю Имаше много просташки и примитивен изказ Радев е също като баща си -примитивен и елементарен човек
206
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радев не е виновен за тези приказки виновни са Митрофанова и съветниците му които му пишат речите И после той ги срича насам натам Иначе Путин ще му спре дотациите
205
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днec gъpжaвнocттa ни e cъrлacyвaнa c nocoлcтвoтo, тpябвa ga ce вgиrнeм, ga я ocвoбogим и възcтaнoвим!
204
11
 
25
 
! Отговори
Руска подметка преди 11 месеца
демагог и лицемер до мозъка на костите си...
203
11
 
9
 
! Отговори
Зависим преди 11 месеца
Денятт на независимостта! Аз се чувствам обаче зависим!!! Зависим не само от чужди натрапчивости, но от наши повърхностно мислещи управници, от затъване все повече и повече в блатото, от хора, които гледат само собствените си интереси. И до кога???
202
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аз съм проста либерална жълтопаветна тротинетка веган, искам да съм американец, мразя Русия нищо че тя ни освободи от турско робство. То не е било робство а само присъствие. Те са били само за малко и нищо не са ни правили. И още вярвам че ако не бяха руснаците сами щяхме да се освободим макар че с Ботевата чета се е присъединил само един доброволец. И вярвам на Киро макар че само лъже. Бойко е добър и вече го обичам. А Пеевски като майка Тереза го обичам.
201
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква наглост -самият радев толкова години з чуждия интерес , руския , но постоянно обвинява другите Типичен комунист
200
5
 
6
 
! Отговори
Фък дъ ЕУ преди 11 месеца
До ДАР *** нали Радев докара любовниците ти кирчо и кокорчо бе, кво мучиш сега ?
199
8
 
8
 
! Отговори
ОМРЪЗНА МИ преди 11 месеца
Няма реч,в която Радев да говори,че служим на чужди интереси,че държавността загива и пр.Той обаче не казва на чии интереси служи.Как нито веднъж за тези години нямаше позитивна реч, пълна с оптимизъм и поглед в бъдещето.Толкова ми омръзна,че не искам да го слушам въобще.Добре че е той, че иначе загиваме като д-ва.
198
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
проста нация ... проста ...
197
8
 
5
 
! Отговори
Еврогей преди 11 месеца
Българите трябва да приемат еднополовите бракове и осиновяването на деца от хомосексуалисти ако искат да могат да пътуват свободно в ЕС и да влязат в Шенген.