Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости

Единението и волята са пътят за постигане на националните идеали
22 сеп 2023 08:38, Александър Попов
355
Радев: Днес държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости
Снимка: БГНЕС

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта.

"Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости“, казва държавният глава в публикацията.  

Според президента обявяването на независима държава на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност.

„От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“, допълва президентът Румен Радев.

Център на националните тържества, посветени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България днес, ще бъде Велико Търново. Председателят на парламента Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в честванията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
11
 
11
 
! Отговори
3232 преди 11 месеца
Радев е президент по две причини. Бойко се помисли за много голем и издигна Цецка за кандидат. Второ Радев излъга десните и центриските избиратели , че е за ЕС и НАТО. На дебатите за втория мандат лъжеше като дърт ц...нин, относно позициите си за ЕС, НАТО и Войната на Русия, а после всички разбраха, че е руски шпионин
275
10
 
11
 
! Отговори
Чит преди 11 месеца
Превъзпитават ни в правилните западняци и някак си странят от това,че преди всичко сме Българи.Русия е била и трябва да е опора за България,което не значи,да ставаме Руснаци или да живеем като тях.
274
6
 
9
 
! Отговори
Гост преди 11 месеца
Много точно казано г-н руска ***!
273
9
 
10
 
! Отговори
Само не разбрах преди 11 месеца
каква роля изпълнява Радевица в делегацията ни в ООН? Ще му готви ли,ще му глади ризите ли,ще му затваря с ръка чашата ли(като Желева)?
272
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Службите на Радев изгониха руските шпиони
271
10
 
7
 
! Отговори
до 277 преди 11 месеца
Как върви украинската контраофанзива? Пушечно месо остана ли? Хайде от Политическата Пералня на Делян и Бойко ( ППДБ ) да я подсилите с присъствието си!
270
8
 
14
 
! Отговори
и кои са тези преди 11 месеца
кои са тези чужди интереси и зависимости че нещо не ми е ясно, имаме партьори с които имаме еднакви интереси и еднавки ценности имаме и врагове които се стремят да ни насадят непросъщи не европейски зависимости и ценности, казвай нещата с истинските им имена, Русия ни е враг и се стреми да ни оплете в нейните интереси и зависимости, ние се борим срещу това с всички възможни средства
269
9
 
16
 
! Отговори
123 преди 11 месеца
Вчера изгониха трима руски шпиони, протеста на Копейката събра 100 човека и ВСУ удари едно от летищата в Крим с 12 самолета на него. Днес в Крим гори щаба на руския Черноморски флот. Добрите новини не спорат. Къде е копейката дето под всяка статия пита "Как върви конта офанзивата" ?
268
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бой по розовите фашаги от ДБ!
267
15
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 11 месеца
Брей, че интересен е този Фигурант. Значи държавността (разбирай правителството) Изпълнява чужди интереси и зависимости, защото е проевропейско, а той, като изтъкнат кремълски слугa изпълнява националните ни интереси :))))))))
266
8
 
14
 
! Отговори
А да видим...защо? преди 11 месеца
Чужди интереси , но за него, не и за мен.Така , че да си смени потникът , че е замърсен от руски отпадъци.
265
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Като обиждате президента вие всъщност обиждате повечето българи.Пропагандите ви няма да променят начина ни на мислене.Не е руски президента,български си е,а вие сте болни!Лекувайте се!
264
7
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 11 месеца
Ей лишпунгер Радев , Мъмъти оскубана.....
263
4
 
15
 
! Отговори
4 преди 11 месеца
Кажи го направо:"Днес България нито е свободна ,нито независима!"Празникът не е за обикновените хора, а за службашите !"Земята на Ботев и Левски отново е робска земя"Мл. Исаев.Това е истината!
262
9
 
10
 
! Отговори
Лена Гугълката преди 11 месеца
Йотова смири се поне на празника!! СГЛОБКА е думата която първа АЗ произнесоха! А нима не е така!? Защо се срамуваш тогава?? Ти по-добре се срамувай от срещата на Раде с ЗЕЛЕНСКИ...направи го на бъзе и коприва,станахте за смях...червени говняри! И наместо да ме поздравиш че родих момиченце...тя ми бръщолеви за сглобката....срамота...
261
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Чуждото еврейско тяло Румен Гадев трябва да се отстрани от България!!
260
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоя президент трябва да си ходи с москва
259
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
тоя президент е вреден за България
258
8
 
21
 
! Отговори
Възражение преди 11 месеца
Големи християни излезнаха всики комунисти...
257
6
 
17
 
! Отговори
Славчо и Радев преди 11 месеца
Двама застаряващи и изпростяващи ,зависими досадници. Всяка седмица нещо казват...винаги е срещу нормалността и никога срещу Русия,Путин,тиквата, Копейкин...За следващата седмица мога вече да напиша какво ще кажат...посолството ни командва и трябва да спрем с помощта за Украйна,защото ч.море е военна зона ,а ние искаме мир...