БСП: Срещата между управляващи и миньори е пълен провал

Левицата отказва на участва във фарса на сглобката
Обновена: 3 окт 2023 15:29 | 3 окт 2023 15:29, Камелия Цветанова
106
БСП: Срещата между управляващи и миньори е пълен провал
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Срещата между управляващи и протестиращите миньори е пълен провал, обявиха от БСП.

„Целта на организаторите ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не е решаване на проблемите на хората, а имитация на разговори, сваляне на напрежението и смачкване на протеста. Както излъгаха работниците преди две седмици пред МС и ги отпратиха, така ги лъжат и днес. Интересува ги само кой да открадне повече пари от Плана. По време на срещата се карат, обиждат, записват тайно, но не търсят решения. Ние от БСП няма да участваме в този фарс на сглобката, който е унизителен за хората. Но винаги сме готови на среща с протестиращите, както и досега“, посочиха от партията.

От левицата са категорични, че само те предлагат единственото работещо решение за спасяване на българската енергетика и работни места.

„Още в петък, след разговори с експерти и миньори, припознахме техните искания и внесохве в парламента предложение. Само Народното събрание може да възложи на МС изтегляне на подадения в Брюксел план и отсрочка за спокойни и нормални разговори. Настояваме да се свика извънредно заседание на парламента и да се гласува следното решение:

 1. Задължава Министерски съвет да отмени решението си от извънредното заседание на 29 септември 2023 г. за одобряване на териториалните планове за справедлив енергиен преход във въглищните райони Стара Загора (и прилежащите общини), Перник и Кюстендил, и да ги оттегли от Европейската комисия.

 2. Задължава Министерски съвет незабавно да поиска от Европейската комисия едномесечна отсрочка за представяне на териториалните планове за справедлив енергиен преход.

3. Задължава Министерския съвет да одобри нови териториални планове за справедлив енергиен преход във въглищните райони Стара Загора (и прилежащите общини), Перник и Кюстендил само след съгласуване със социалните партньори, като:

1. В срок до 20 октомври 2023 г. да подпише с национално представените синдикати национално споразумение за справедлив преход.

2. В срок до 31 октомври 2023 г. да внесе новите териториални планове за справедлив енергиен преход в Европейската комисия. Всичко останало е измама и хвърляне на прах в очите на хората“, пише в позицията на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Протеста на кюмюрджиите го подкрепят само копейките от БСП, Възраждане и ИТН. Даже Костя копейкин е обещал да намине да им раздаде руZки знамена. Ей така за всеки случай, ако се наложи да ги имат.
33
7
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 10 месеца
Всичките мутрички от т. нар. сектори искат да им се дават пари ей така щото не им върви, щото или се некадърни, или просто няма бизнес. Ами в крайна сметка ние комунистическа държава ли сме или капиталистическа? Защо някои хора трябва да се преквалифицират цял живот, а някои трябва да бъдат дондуркани щото света им бил крив и тва трябва да го работят цял живот ли? Това е свободен пазар, фалираш, някой друг те заменя, с друг бизнес план и тн.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
имаме новина! Значи стачката е пълен провал!
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонименда стара опорна точна. Всеки който не подкрепя ПП-ДБ е от Кремъл. Накога ББ твърдеше, че всеки който не е от него е социалист.
30
8
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Боко е хитрец и се скри :))))))))))))) ПП-ДБтата ще операт пешкира, както и предположих още онзи ден. Лично Асан и Молеца. Даже Кирю се е скрил :)))))))))))))))))))) Оставка!!! И да си направят истинско правителство Боко и Доган. Тогава ще тръгнат нещата.
29
3
 
5
 
! Отговори
София Запад преди 10 месеца
След час цепя салатата, сипвам ракията и сядам пред телевизора да подкрепям протестиращите!
28
5
 
22
 
! Отговори
За войводата преди 10 месеца
Костадинов е наш'а гордост, Костадинов е наш'а чест! Костадинов е наше знаме, той е лидер лъв, боец! Поглед, като от стомана, твърди речи, ум - бръснач... Той е наше гордо знаме, чук ковашки, пръв водач!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дай о-в обаче какви ги е изпляскал по темата......Тоя не е добре.
26
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днес тлъстият мишок от Банкя се покри, защото е голям мъжкар!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В задачата се пита, къде са били копейките последните 10 години та точно три дена преди крайния срок се сетиха..
24
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пълна подкрепа за правителството. Протестиращите копейки да ядат дървото. Очаквам абсолютна твърда позиция от страна на правителството срещу атактите на Кремъл чрез протестиращите копейки...
23
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това са някакви синдикални протести. В градовете хората са спокойни и доволни. Няма протести и блокирани улици.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Преди малко от синдикатите заявиха, че срещата е напълно неползотворна.В случая от БСП са прави.Още от Петък Пеевски и Бойко се опитват нещо да измислят ама нищо не се получва.Бойко днес дори не отиде на срещата.ПП и ДБ само си мълчат защото те реално не са управляващите.На срещата самоо Пеевски говори и дава наставления.Моето лично мнение е че на тази агония трябва да се сложи край.Предполагам че в близките дни правителството ще си подаде оставката.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия по пътищата ги видях и чух. Те са стари СОЦ. ТАРИКАТИ . По Живково време нямаше и гъг да кажат . А ако някой се опита да му оспори промяната , БОЙ докато омекнат. Сега съгласно конституцията . Те лъжат в информацията , че спирало Централното Отоплени - ми много важно. Имаме си други уреди и начини за отопление. Второ разпространената лъжлива информация , създават безредици и хаос е терор и анархия . За това се предвижда 5 год. затвор
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БСП много ги разбират провалите. От Луканов и Виденов до ден днешен няма по-големи провали от тези на БСП! Провал след провал! БСП - български социалисти-провалисти!
19
4
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Мoлeцa да подава оставката! Веднага!!! Пък Асан вече е нетърпим, като го видя по ТВ, сменям канала. Явно Боко ще ги остави да се ocepaт до край.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом няма блокирани улици в София и барикади, значи народа е доволен от управлението на България и спокоен за бъдещето си!
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 10 месеца
7 г..а..н..ь..о,то други има ли в България.
16
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Долу американофила Денков!
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Общонационална стачка, всички на улицата