Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата

Сглобката не е евроатлантическа, а сглобка „Магнитски“ според шефа на ПГ на ИТН
3 дек 2023 14:32, Елка Василева
231
Тошко Йорданов: Под формата на евроатлантизъм се оформя голямо разграбване на държавата
Снимка: архив, БГНЕС

“Сглобката” вкарва страната в ужасна криза. Тя не е евроатлантическа - това e сглобка “Магнитски” и за финансови интереси, заяви пред БНТ председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Има такъв народ" е евроатлантическа партия, но сме опозиция. Под формата на евроатлантизъм се оформя едно голямо разграбване на държавата - това е истината”, подчерта той.

За него страхът от “Магнитски” диктува здравината на сглобката и затягането на гайките, когато те се разглобяват”.

“Скандалите между тях са винаги за пари - това е другата опорна точка, която ги събира. В момента, в който се сблъскат за някакви пари кой да ги усвои, се получава криза, след което се събират хора, които се арестуваха преди по-малко от година, разбират се как ще се разделят парите и сглобката отново се закрепва”, обясни Йорданов и даде пример с избора на шеф на НЗОК.

Според него в скандалите около Здравната каса са намесени корпоративни интереси, които нямат нищо общо със здравето на хората.

“Предвидено е да се дадат над 2 млрд. за лекарства. Преди 3 години са били 1,2 млрд. За тези 3 години не се използват повече лекарства, нито се дават на повече пациенти, но цената е с 800 млн. повече. Не се изписват т. нар. генерични лекарства, изписват се по-скъпи лекарства и така се изхарчват парите”, отбеляза Тошко Йорданов.

Имаше голяма криза с част от лекарствата, защото се изнасяха, каза още той и допълни: „Има секретен доклад на ДАНС по темата за износа на лекарства. Чудовищни суми са реализирани от износа на лекарства по начин, който не е трябвало да се случва. Това не е възможно да стане без чиновниците по веригата да са знаели. Това обяснява защо е тази битка за 8 млрд. в Здравната каса.”

По думите му този износ е бил реализиран от началото на година досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НАТО винаги може да влезе в Украйна и да размаже руските окупатори, но това не е необходимо, Русия сама ще се затрие, просто не е неоходимо.
56
2
 
4
 
! Отговори
дo 44 преди 6 месеца
Ами защото наистина са втора ръка. А са втора ръка, защото избират партии като възраждане и ИТН, а и ГЕРБ. Хората сами си го правят. Ако бяхме като Хърватия и Словения, отдавна щяхме да се радваме на свободата на Шенген. Не може хем така, хем онака.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Българите (славяните) за западно европейците са хора втора категория, полyживотни. Това им е заложено в майчиното мляко, това им е в кръвта. Средата на 20 век след ВСВ в Брюксел е имало човешки зоологически градини с нerpи. За тях другите са полyxopa, особено славяните - руснаци и българи. И българите се бутат там и им целуват задницитe, надявайки се да ги приемат като равни да седнат на масата с белите господари
54
1
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 6 месеца
За това сте там Тошко за да спрете ограбването на държавата и да работите за народа. Избрали са ви - действайте!
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До бг смешки 2- БГ ПЕНСИОНЕР НА 65Г ПЪТУВА СРЕЩУ 2 ЛВ В ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ- 70% Е ФИНАНСИРАНО ОТ ЕС.
52
2
 
4
 
! Отговори
До49 преди 6 месеца
И какво са изпратили като ги крадат тука бе знаеш ли че някой стоки в Лидл са двойно по скъпи от тези в Италия например в същата, верига
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Преди обед пускам руската тв. Репортерка в модерен завод! Сглобяват електрибуси! Всичко модерно, млади изпънати работници! Казвам си, ето Русия просперира! След малко репортерка та е на модерен булевард! Градински, красота! И хоп, това било Душанбе....
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А как така ще минете в отбрана, отбраната да не е да си играеш на жмичка? Имате ли инженерни войски, имате ли техника, артилерия и авиация да прикриват инженерите докато строят отбранителни съоръжения? Сега техника за инженерните войски ли ще искате от ЕС и НАТО да ви доставя? Кой ще ви остави да строите отбранителна линия, отбранителна линия се строи месеци, за това трябва логистика, пътища, обучени инженери.
49
4
 
7
 
! Отговори
Реалност преди 6 месеца
Тошко каза много истини
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
БНБ- ЗА 2022Г БЪЛГАРИТЕ РАБОТЕЩИ В ЕС, АНГЛИЯ И САЩ СА ИЗПРАТИЛИ В БЪЛГАРИЯ НАД 2 МИЛИАРДА ЕВРО, ОЧАКВАНЕТО Е ЗА 2023Г ДА СЕ ПОЛУЧАТ НАД 3 МИЛИАРДА ЕВРО- ТОВА ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ПОЛЗА ОТ ЕС ЛИ?
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По времето на Дянков Здравната каса беше 4 милиарда сега е двойно при това че половината българи избягаха в чужбина грабежа те първа започва джонгала Костов ще ви се види бял пред тия черни душици
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На колегите съфорумници евроатлантици пак руснаците и Путин им пречат,както и на всички български правителства в последните 30тина години.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сиярто: "Унгария и Северна Македония се договориха да попречат на България да вдигне таксите за транзит на руски газ".
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо границите с ЕС са затворени за българите и не могат да пътуват свободно в ЕС. След 16 години 6лизане на брюкселски гъзоBе българите могат ли свободно пътуват в ЕС като западно европейците? Защо границите към ЕС са затворени за българите? Или българите са нещо втора категория хора, втора категория членове на ЕС?
43
0
 
0
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 месеца
До Народенарода не мисли изобщо , колега губиш си времето !
42
1
 
8
 
! Отговори
ТЪПАНАР преди 6 месеца
До Народе - тъпанap смотан, заслужава си разбира се. но трябва първо да се очистим от всичко руско.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе аз не знам некой да бега в Русия, всеки бега на запад, при цар долар, никой не иска рубли, всеки иска да живее като самодоволен и ояден западноевропеец в материално благополучие, а не като мизерен гладен руснак. Няма нормален човек, който да иска да живее като руснак. Ние българите искаме да живееме като западняци и да караме Мерцедес а не москвич, да cвиpиме на стратокастер, а не на балалайка, и да стреляме с FN SCAR-L Mk2 а не с ръждясал АК-47.
40
2
 
1
 
! Отговори
Алън Дълес преди 6 месеца
Нашият човек в Кремъл, се справя много добре!
39
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България се изпокара с всички, всички мразят и презират гаднярката България. Успя да се превърна във враг на Русия - световна военна сила, съседите я мрязят заради гадостите които право, а господарите които я презират и подритват, и сега загубиха и войната срещу Русия, където използваха гаднярката България постоянно да прави гадорийки на Русия.
38
4
 
10
 
! Отговори
ИЗБОРНА ИЗМАМА преди 6 месеца
ИТН ВЛЕЗЕ В НС С ИЗМАМА. НАПРАВИХА АЛА-БАЛА С РУМЕН РАДЕВ И ПРЕСКОЧИХА 4% С КЛИЗМА.