Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията

Внасят общ законопроект, край на руския петрол от март 2024 г.
165
Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като дебатът по промените в законопроектите за отпадане на разрешението за внос на руски петрол приключи и трябваше да се пристъпи към гласуване председателят на НС Росен Желязков съобщи, че вносителите на двата законопроекта ги оттеглят.

Едното предложение за промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна е на ГЕРБ и с него се предлага дерогацията да приключи изцяло на 1 януари. Другото е на ПП-ДБ, като с него се определя за краен срок 15 март.

Желязков посочи, че НС трябва да се произнесе, защото законопроектите са били подложени на обсъждане.

Заради това той предложи да се вземе решение за даване на съгласие за оттегляне на законопроектите.

Георги Свиленски от БСП се възмути от тази процедура. Той настоя законопроектите да бъдат подложени на гласуване, да бъдат отхвърлени и през следващите три месеца да не бъдат внасяни отново.

Малко преди това Йордан Цонев от ДПС съобщи, че днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.

Според новото предложение вносът на руския петрол ще отпадне от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Печели се от търговията с валути. Тези от БНБ-то им може да посетят обменното бюро на аерогарата София, за да видят за колко ги продават там еврата. После да ми ги разправят тези за валутния борд, механизма му и стабилната банкова и политическа система в Българията ни. Да си ги надзирават банките. Може и обменните бюра да си наблюдават. Като не ме пуснаха в бащинията им на БНБ, ще си плащат. Дори и дребните стотинки няма да си ги обменя там. Г-Н ГЕОРГИ ЩЕ ГО ВОДИ ХОРОТО пред Седмочислениците.
119
0
 
26
 
! Отговори
Наката преди 8 месеца
Каквито ни дупедатите,такива са предложенията,решенията и жалките творения.Изммеетт!
118
1
 
10
 
! Отговори
Рада Асенова преди 8 месеца
Той износът вече фактически не се осъщестявава. Тъй като Украйна вкара България в забранителен списък и дизел и бензин от страната ни, вече не се изнасят.
117
0
 
8
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
Ще ги играем ръчениците. Особено, ако ни ги свири Ибряма от ДПС-то им. Ако е жив. Може и някой друг ог великолепните ни музиканти да ни ги свири. Валутната търговия си е 24 часова. Но по света. А в България банките и обменните бюра работят само по 8 ч. Което си е съвсем нормално. За разлика от тях, аз работя и в събота, а дори и в неделите.
116
0
 
2
 
! Отговори
Игладжия преди 8 месеца
Георги, не се страхувай. От никого и от нищо. Ами, спечелил си си парите с честен труд като мен. А и имаме много приятели. Ти от твоите си, аз пък от моите си. Просто сме различни, но ги разбираме нещата с парите. Той ще го води хорото около градинката пред Седмочислениците им, аз пък около Дружбата ни. Все пак, имаме си редовно правителство. А българите празнуваме тези неща с хора и особено ръчениците ни. Кларинетите.
115
1
 
1
 
! Отговори
БНБ преди 8 месеца
Ами, обичам си ги приятелите от финансовата къща Никар. А и няма как да е иначе. Правя бизнес с тях повече от 25 г. Предполагам, че доверието ни е взаимно. Аз наистина им вярвам безрезервно. Предполагам, че и те на мен. Обикновено посещам църквата им на Седмочислениците, когато е отворена. За да ми ги осветят валутите поповете от църквата ни. Тази православната ни. ЦЯЛА ДА Е. Тази, нашата си, БЪЛГАРИЯТА НИ. Честито Георги.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Cлaвa Aлa-бaлe!
113
1
 
3
 
! Отговори
Currency trading преди 8 месеца
Г-н Георги, собственикът на обменното бюро Никар, да излезе и да го поведе хорото на българите по Графа им Игнатиев. Тези от ДПС-то ще надуват зурлите и когато ги *** депутатите и депутатките от Герб минус СДС-то им. След него да е великолепния му охранител и касиерките му. Ще има доста хора, които ще се хванат на хорот след тях. Аз ще го хповеда в Дружбата ни. Там, около езерото. После ще си ги броим парите и хората, които ни вярват. Аз им вярвам безрезервно на приятелите ми от Никар.
112
0
 
3
 
! Отговори
Милионер преди 8 месеца
Аз нямам една вяра нито със северно македонците, нито пък с турците от ДПС. Още по-малко пък с поритиците ни и техните лидери. Те си гледат своите интереси, аз пък моите. За тях няма пари за заплати. Аз пък изобщо, ама изобщо не се нуждая от заплати. Дори напротив. Подарявам стоки, които произвеждам. Но само на приятели. А те, не са ми от тях. Все пак, Коледа наближава. Дядо съм, но не и Коледа. Имам си внучка. На нея ще ги подаря милионите си в активи. Дори и джобни пари ще й дам.
111
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия тепърва ги чакат интересни падения. Режимите винаги се сгромолясват зрелищно. Ще е плач и скърцане със зъби в тая прогнила държава. И светът ще празнува върху пепелта на терора.
110
0
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 8 месеца
Ами, добри са му песнитне на г-н Влади Марков. За празлика от лидера им на тези от ИТН. Не съм завършил музикалното им училище в дг-то, но не печеля от пеене. Никой не може да ми вземе нито душятя, нито пък фирмите. Да си работят тези в НС. Може и тези в Президентството да си работя. А пък, то пари за заплатите им няма. Те не се печелят от показване и говорене по телевизиите. То, и бюджети за тези медии няма. Те само разхди имат. А пък, приходи от никъде. Само едни реклами.
109
2
 
10
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 8 месеца
Искам да похваля домашните си пра сенца господата Магнитски и кирко еднорога за предложението Бг да дадат цялата си ПВО на укр и да обучава на своя територия уср войници , също така да се надява нато да я пази. Чудесни изпълнителни Св инчета
108
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
България ще се оправи, като приключи всякаква връзка с Русия. Веднъж и завинаги и никога повече.
107
2
 
12
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Върнете парите от топлофикация, енергетиката, банките ни, страйкърите. По-бързо, че ще играе сопата. Мошеници.
106
3
 
8
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
За пръв път в живота си тази зима ще гладувам и студувам. Позор.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бе, важното е русия да го ... Рано или късно ще я приключат тая гнус
104
1
 
11
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Борисов е мафиот.
103
0
 
9
 
! Отговори
Така преди 8 месеца
Борисов - мафия.Борисов - мафия.Борисов - мафия.
102
2
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 8 месеца
Колкото по-малко суверенитет, толкова повече грешни икономически решения. Ето и в тоя случай - дава ни ЕС право да използваме по-евтин руски нефт до края на годината, ама ние - не. Да се харесаме на Вашингтон, ще спрем да купуваме евтиният нефт, а ще зпочнем да внасяме по-скъп през Босфора. И кой ще спечели от това? Дали Делян Пеевски, след като се старае толкова ще го махнат от списъкът Магнитски. Не е за вярване, но продажникът си остава продажник.
101
2
 
9
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 8 месеца
Оставка! Оставка! Боко щял да подава оставка! Ха ха ХА ! Като председател на ГРОБ! Ха! Ха ха хаха!