Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията

Внасят общ законопроект, край на руския петрол от март 2024 г.
165
Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като дебатът по промените в законопроектите за отпадане на разрешението за внос на руски петрол приключи и трябваше да се пристъпи към гласуване председателят на НС Росен Желязков съобщи, че вносителите на двата законопроекта ги оттеглят.

Едното предложение за промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна е на ГЕРБ и с него се предлага дерогацията да приключи изцяло на 1 януари. Другото е на ПП-ДБ, като с него се определя за краен срок 15 март.

Желязков посочи, че НС трябва да се произнесе, защото законопроектите са били подложени на обсъждане.

Заради това той предложи да се вземе решение за даване на съгласие за оттегляне на законопроектите.

Георги Свиленски от БСП се възмути от тази процедура. Той настоя законопроектите да бъдат подложени на гласуване, да бъдат отхвърлени и през следващите три месеца да не бъдат внасяни отново.

Малко преди това Йордан Цонев от ДПС съобщи, че днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.

Според новото предложение вносът на руския петрол ще отпадне от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да де, ама провала на НАТО в Украйна всички го видяха как Путин им размаза физиономиите, и сега си правят сметките, особено бившите на СССР.
79
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия доказа, че може да воюва в съвременна война, а западът още нищо не е доказал, освен че може да воюва в колониални войни.
78
5
 
9
 
! Отговори
СССР преди 8 месеца
СССР снабдяваше Виетнам с оръжия, боеприпаси, военни специалисти, продоволствия, обурдване, военна техника и всичко, както сега САЩ и ЕС с Украйна. И Виетнам победи САЩ. А какво става с контранастъплението? Победихме ли вече Русия?
77
2
 
11
 
! Отговори
Public enemies преди 8 месеца
И още за Германия, там има доста регулиращи маханизми на цените, дори цените на повечето хранителни продукти в супермаркетите са по-ниски от тук. Да сравняваш здраво работеща икономика с България в която няма икономически експерти е глупаво, в България всеки внася откъдето може и го продава на пазара 2-3 пъти по-скъпо, никой не го следи за нищо.
76
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали вчера Бойко Магистралния се кълнеше, че няма да е лидер на парията, ако ГЕРБ си промени позицията за дерогацията? Айде сега да го видим как ще си подаде оставката.
75
6
 
8
 
! Отговори
нашите проститутки преди 8 месеца
от Амстердам и Хамбург пращат повече пари на семействата си в България, отколкото оборота на всичките ИТ фирми (които са само в София, мизерен брой за заети в този сектор) а вече и започват да ги съкращават защото вече няма работа.
74
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 76 "Никой от ссср не ни се бъркал в политиката..." Има хора, които без руски фейкове не могат да си представят живота. Буквално ежедневието им е зле, ако не издумкат някой руски фейк.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 69 Ами така ги посрещат марионетките...те отиват да докладват.Що трябва предварителна уговорка.
72
1
 
12
 
! Отговори
БОКО и РУМЕН братя?? преди 8 месеца
Братя ли са Бойко и Румен? Тодор техния бубайко ли е??????
71
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Тодор Живков имаше българска ИТ индустрия, във всеки град имаше изчислителен център и в него работеха ИТ специалисти които произвеждаха продукти за ползване в България. 70те само три страни в света произвеждаха собствени main frame компютри - САЩ, Япония и България. А днес я има-няма 30-40 хиляди ИТ работни места, и то всички в София, работят на ишлеме за западни клиетни и вече започват да ги уволняват защото на запад е криза.
70
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 64 Кажи честно-като малък изпускан ли си на главата си???Никой от ссср не ни се бъркал в политиката...Трябва да си силно неостър да го твърдиш това.
69
1
 
8
 
! Отговори
90% преди 8 месеца
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Един Българин Eх, ако водата беше вода, електроенергията беше ток, АЕЦ-а беше АЕЦ, газът беше газ, а пък руския петрол си беше руски петрол, вносът-внос, а износът-износ ... ама тъй ще е сред демократичните ценности.
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 69 Когато са те викали да козируваш си чупиш краката да бързаш. Няма време да се бавиш или церемониалности.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Споко, биджито минава на колелета и тротинеки, то и без това цялото ЕС ще мине скоро на колелета и тротинетки.
65
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Явно някой лица от БСП имт големи облаги от запазване на дерогацията на руски петрол. Иначе защо със зъби и нокти бранят Лукойл. Интереса клати фе са.
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 64 "От СССР имахме" От СССР имаха полза само некадърните, мързеливите и с робския манталитет.
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тодор Живков се качваше на правителствения самолет и летеше за Москва, и там влизаше направо без среща в кабинета на Главния.
62
1
 
12
 
! Отговори
Наблюдателен преди 8 месеца
Значи щом днес ГЕРБ играят с ПП, значи очакваме утре ГЕРБ пак да нападат ПП. Щото те от ГЕРБ се редуват - един ден се правят на приятели, на другия ден сипят обиди и закани. Вчера беше ден за обиди, днес е ден за приятелство. Оня ден беше ден за приятелство, утре е ден за обиди. И те така. Подгответе се, да знаете какво ще четете в медиите.
61
5
 
1
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 8 месеца
Цените на горивата трябва да нарастнат двойно, да може бедняците и трошляците им да се разкарат от пътищата. Д1ртара к1рва на Пожарникаря ви го каза: "ХОДИ ПЕША, БЕ! ХОДИ ПЕША!". :))))