Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията

Внасят общ законопроект, край на руския петрол от март 2024 г.
165
Пълен обрат: ПП-ДБ и ГЕРБ оттеглиха предложенията за дерогацията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като дебатът по промените в законопроектите за отпадане на разрешението за внос на руски петрол приключи и трябваше да се пристъпи към гласуване председателят на НС Росен Желязков съобщи, че вносителите на двата законопроекта ги оттеглят.

Едното предложение за промени в Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна е на ГЕРБ и с него се предлага дерогацията да приключи изцяло на 1 януари. Другото е на ПП-ДБ, като с него се определя за краен срок 15 март.

Желязков посочи, че НС трябва да се произнесе, защото законопроектите са били подложени на обсъждане.

Заради това той предложи да се вземе решение за даване на съгласие за оттегляне на законопроектите.

Георги Свиленски от БСП се възмути от тази процедура. Той настоя законопроектите да бъдат подложени на гласуване, да бъдат отхвърлени и през следващите три месеца да не бъдат внасяни отново.

Малко преди това Йордан Цонев от ДПС съобщи, че днес ще бъде изготвен общ законопроект за прекратяване на дерогацията.

Според новото предложение вносът на руския петрол ще отпадне от 1 март 2024 г., а от 1 януари се прекратява износът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
2
 
! Отговори
Футбол, 2023 преди 10 месеца
Г-н Валентин Марков си ми е приятел от детството. Само той ме позна преди година - две. Не беше ме виждал от около 40. Честито, Вальо. Ами, хаймани си бяхме. Така ни е научил. Да ходим гордо изправени, когато падахме от големите. Но пък, като пораснем, да ги побеждаваме малките. За да ни уважават. Ами, много ни уважават. Това е футболът. Не го познават тези от БФС-то г-н Радко Митов. Техен проблем си е. Да си избират президент. Може и генерал да е като сегашния на БГ-то ни. Не се наядоха.
99
3
 
11
 
! Отговори
НАРОДА преди 10 месеца
ТИЯ СЕ ДЪРЖГАТ КАТО ФАБРИКАНТИ НА 8 СЕПТЕМВРИ
98
3
 
12
 
! Отговори
никой преди 10 месеца
Западът изкуствено ограничава растежа на глобалната периферия, която е свикнал да използва като колония, и стигна до там да премахва принципите на пазарната икономика. Финансовата система, която се основава на долара и еврото, е дискредитирана. Плащанията в национални валути тепърва ще се засилват, западната система остарява. Запада искаше да накара руснаците да страдат, но те почти не усетиха прехода към вътрешната платежна система. БВП на Русия е нараснал с 3,2% за 10 месеца, което е повече, отколкото е бил преди санкциите. Растежът до края на годината се очаква да бъде поне 3,5%. Вече ник
97
2
 
14
 
! Отговори
До България ще се оп преди 10 месеца
Бойко Борисов има принос само към обратното развитите на България - тоест затъването. Национален продажник и предател е той.
96
2
 
12
 
! Отговори
българина преди 10 месеца
само знам, че скоро нефтохим няма да, както и аец. Ако не знаете, Австрия ни скочи за шенген, за да ги пуснем в данъчните складове, омв Виена! ами ето промениха закона Самата рафинерия никому не е нужна! Цената за шеген е като за Ес, без 4 блока ... скоро бензин от Виена Солун и Букурещ
95
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ПП ДБ са най-жалкото подобие на партия в политическия живот на България. Пълни СМЕШНИЦИ
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А на късмет за цяло Бг.:))
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Делян 1 и Делян 2 блъфираха и се правеха на големи евроатлантици и големи врагове на Путин и Русия. Замалко да паднат в собствения си капан и да подкрепят собствения си блъф. Както е казал Поета: Тръгнаха като аслани срещу Путин и Русия, върнаха се насслани Делянчовците, Боковците, Росените и подкараха калинките на ГЕРБ и ДПС в обратна посока.
92
1
 
3
 
! Отговори
Инженер - химик преди 10 месеца
Тези кога ще са във ваканция. Тези от поредното им НС имам предвид. Колкото повече работя и пиша, толкова по-богат ставам. Те нека да си грасуват. Каквото си искат.Може и закони, възможно е и бюджети, но не и моите. Аз сам си ги пиша финансовите отчети и счетоводните баланси. Просто не е необходимо да давам пари за завършилите финансисти и икономисти. Защото съм по-добър и богат от тях. А и за втори път, в съзнателния ми живот, в Българията ни ще се сменят парите. Лично аз си сменям от 79-та.
91
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Приятели са ми и тинко Кочев и петър Стоименов. Както и Цапето Станислав Найденов, така и детелин Димитров и Красимир Костов. Хаимани си бяхме. Вече не сме.
90
0
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 10 месеца
Така е, като са я направили тази БНБ като граничен контрол на летищага. На доста съм бил, дори и на това в Ню Йорк, Кенедито им, два пъти минах през граничния им контрол. Те им пищяха алармите, но без оръжие и ножове, се върнах с печалба от около хилядарка долари. Отслабнах. Не съм като Пеевски, нито пък, опазил ме Господ, като мутрата от Банкя.
89
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мутрата напълно очаквано се оказа много неадекватен
88
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо ш България са толкова скъпи бензина и дизела при ниски цени на петрола от 5 месеца насам.
87
1
 
6
 
! Отговори
БАНКЯ преди 10 месеца
Дръжте байганювци сега се е паднало да крадем по 30 години в парламента да правим банкови сметки.НЕМА ПУСКАНЕ.
86
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вече и на новородените бебета в кувьозите на родилния дом, и дори на неродените в утробите на майките, и даже на сперматозоидите които току що се изпразнили стана ясно, че агресора Путин който нападна без причина невинната мирна Украйна загуби войната и се провали с гръм и трясък.
85
2
 
8
 
! Отговори
България ще се оправ преди 10 месеца
България ще се оправи когато съдът касира изборите за кмет и общински съветници на София и Бойко Борисов стане почетен председател на ГЕРБ! Явно държат с нещо Борисов и е крайно време да го обяви пред всички от трибуната на НС, хората ще му простят, а България ще поеме по пътя на развитието, за което и той ще има принос!
84
2
 
1
 
! Отговори
Тези от НС са малко преди 10 месеца
Вън вали, а ние тичаме, сняг вали, а ние пак ще тичаме. Ще изгрее слънце, а ние пак ще си тичаме. На нас ни се играеше, та ни се плачеше, а той не ни я даваше топката. После пък, след няколко дни, ние пък им я скривахме. Изобщо не му беше лесно на на г-н Митоз да ни направи хора от хаймани. А и ни възпитаваше. Когато трябваше. Благодарни сме му, а и си го помним. Оставете я тази мъка приятели. Тя е за политиците ни. Ние си се радваме, въпреки сълзите ни когато губим приятели. Но не и парите си.
83
7
 
6
 
! Отговори
до 85 преди 10 месеца
"Русия доказа, че може да воюва в съвременна война" - какъв невероятен успех! Сега само трябва да се намерят хора, които искат да воюват в 21-ви век, защото поправи ме ако не ме лъже паметта, но дори руснаците не желаят да водят война, камо ли войната на Путин? Така че тоя успех е малко като успех на някой yлигoфрен, който плува сам в калта и поставя рекорди за скорост.
82
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 86 Смешно е как руските драскачи се опитват да прикрият грандиозния провал на "магучая" във войната срещу Украйна. Държава с 20 пъти по-малка територия, 5 пъти по-малка армия, 10 пъти по-зле въоръжена, не само, че не се поддаде на руското нападение, ами мели руския военен ресурс трупан през цялото съществуване на СССР.
81
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"70те само три страни в света произвеждаха собствени main frame компютри - САЩ, Япония и България". Всичките ни компютри бяха копие на западни. Правец 8Д беше копие на фенския Oric Atmos, а другите Правец бяха копия на американските Apple. Като руснаците и китайците и ние копирахме, вместо да създаваме изцяло наши разработки.

Спонсорирани публикации