ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея

Обвиниха партньорите си в едностранни действия
21 мар 2024 13:40, Александър Попов
249
ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" излезе с позиция в създалата се политическа криза и разрушен диалог между водещите две коалиции. Според тях отговорност за създалата се ситуация носят от ГЕРБ-СДС и трябва да поемат своята отговорност и да предложат план за излизане от кризата. Ето и позицията:

"Изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. В последните 9 месеца ние бяхме започнали да изграждаме базово доверие върху няколко основни принципа:

1. Мандатите се реализират като национални, което означава – общи;

2. Всички решения относно състава на министерски съвет се взимат съвместно от премиера и вицепремиера;

3. Всички компромиси са оправдани само до толкова, доколкото гарантират реформи и са в интерес на цялото общество.

Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите.

Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес.

Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост.

На 19 март 2024 г., Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано споразумение за общо управление и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет. С това действие беше драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кирчу изглежда прясно обладан на тази снимка, а Денков се чуди защо него са го пропуснали.
135
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От ПП и ДБ нито ще се извинят нито ще махнат Асен Василев.Като се замисля не трябва да се извиняват, защото Габриел направи тази шмекерия със списъка.Относно думите на Василев то той просто си каза истината.За протокола не съм от ПП или ДБ.
134
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 5 месеца
Сигурно ГЕРБ се напиха и избълваха куп обиди срещу потенциалния коалиционен партньор.Киро- и про100, и нагло.
133
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борисов ако е хитряга, така може да се възползва. Сега. Нали МГ беше мафия? Да разбираме че ПП-ДБ са склонни да преговарят с мафията? Те какви са тогава?
132
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хахаха шарлатани защо лъжете безогледно и незнам още кой може да ви вярва такава наглост невиждана досега не е имало Киро Асен Ицо Атанасов това са да не пиша какви фигури потрес
131
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ! ПП-ДБ да правят коалиция с комунистите, ДПС или дори Възраждане, но никога повече Герб !
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега да съм на мястото на Борисов - побърквам ги.Казвам - добре, поемам отговорността за гафа, елате на преговори с МАФИЯТА.
129
3
 
2
 
! Отговори
карачанаков преди 5 месеца
Аве къде е оня ококорения че го няма на снимката
128
2
 
2
 
! Отговори
ДРУЖБЕНЕЦ преди 5 месеца
Изобщо не съм винове, че партиите ни са в огромна криза. Както и за това, че приятелите и приятелките ми от магазините в Дружба са ми такива. Те са богати като мен. За това и са ми ПРИЯТЕЛИ. ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ. А пък, прителките ми са наистина толкова красиви и сексапилни. За това и бизнесите им процъфтяват. Те мръзнаха заедно с мен през зимата на 2023-24. Чакаме я следващата, а и сметките си за токове и парно. НИТО ЗА ТЯХ, нито пък за мен те са проблеми.
127
7
 
7
 
! Отговори
ИВАН преди 5 месеца
До Христо ХристовНЕ ХАРЕСВАМ ПП-ДБ, НО СА ПРАВИ! НА СПОРАЗУМЕНИЕТО СЪДЕБНАТА РЕФОРМА КРАСИВОТО ЛИЦЕ НА МАФ-ИЯТА НЕ Е СЛОЖИЛО ДАТА!
126
2
 
14
 
! Отговори
Помня преди 5 месеца
Виденов го изпьдиха за нного по ниски цени от сегашните
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Преди минута от ГЕРБ заявиха че планът е следния: 1. Първо ПП и ДБ се извиняват и то хубаво. 2. Махат Асен Василев от списъка.
124
3
 
15
 
! Отговори
Привържениците на ПП преди 5 месеца
За съжаление сте!България, държавата не е фирма с 12 човека и шефа си прави каквото иска! Вие сте просто едни нагли мишоци, които искат да изядат цялата държава! Заседна ви, нали! Между хората от ПП-ДБ има и свестни хора, които ако не се освободят от Кирчо Канадеца, Асен Финансовия измамник, Денков академика-мошеник, Лорер и от Христо вечната реформа в правосъдието, която е да вкара свои хора в системата ще изгорят!
123
3
 
16
 
! Отговори
Йордан преди 5 месеца
ППДБ отказаха да предадат властта и сега ГЕРБ бил виновен... Бих казал много по повод на ППДБ, ама цензурата ще ми изреже думите.
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Патладжана как е, патладжанките как са, колко бяха при чекмеджан? Аз много обичам кьополу.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Забравиха да се извинят на Мария публично. Преди това няма как да стане.
120
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Доверието било фундаментално условие.... ПП говорят за доверие. С ГЕРБ никога и с тях. Доверието на избирателите.
119
0
 
1
 
! Отговори
Продавачка преди 5 месеца
Да са ми живи и ЗДРАВИ ПРИЯТЕЛКИТЕ ПРОДАВАЧКИТЕ ОТ ДРУЖБА. Както и многото ми приятели от тези ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ОТ българията ни. В СЕВЕРНАТА НИ СЪМ СИ ОТРАСНАЛ. КАКТО И ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ. ЗАТОВА И СМЕ СИ ОТ ТЕЗИ ИСТИНСКИТЕ. ТЕ, полиниците ни, ИЗОБЩО НЕ ГИ РАЗБИРАТ ТЕЗИ НЕЩА. Само преговори и избори са им в главите. НАС, обикновините просто изобщо не ни интересуват технити проблеми. МЪКИТЕ СА СИ ТЕХНИ.
118
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кризата я създадохте вие още на 6 март. Възмущението на ГЕРБ беше голямо. Тогава те също питаха " Защо бързахте?". Толкова ли кратко помните? И въобще за какво ви е ГЕРБ и защо са ви преговори? Имахте достатъчно време и показахте че не желаете ротация. Хайде, всички задружно на избори, а до тогава вече Радев има думата. Но нито Асен, нито Киро ще видим повече. АЛЕЛУЯ!
117
4
 
11
 
! Отговори
Bad Face преди 5 месеца
Ники и неговата шайка, ще пътуват но към дома и този път за собствена сметка!