ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея

Обвиниха партньорите си в едностранни действия
21 мар 2024 13:40, Александър Попов
249
ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" излезе с позиция в създалата се политическа криза и разрушен диалог между водещите две коалиции. Според тях отговорност за създалата се ситуация носят от ГЕРБ-СДС и трябва да поемат своята отговорност и да предложат план за излизане от кризата. Ето и позицията:

"Изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. В последните 9 месеца ние бяхме започнали да изграждаме базово доверие върху няколко основни принципа:

1. Мандатите се реализират като национални, което означава – общи;

2. Всички решения относно състава на министерски съвет се взимат съвместно от премиера и вицепремиера;

3. Всички компромиси са оправдани само до толкова, доколкото гарантират реформи и са в интерес на цялото общество.

Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите.

Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес.

Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост.

На 19 март 2024 г., Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано споразумение за общо управление и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет. С това действие беше драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
4
 
1
 
! Отговори
а бе дебили? преди 5 месеца
Защо гласувате за тях а после ги плюете?
115
4
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Алооууууу ППДБ-тата. Ами като не ще те Габриел с първи мандат, накрая ще ви е премиер Шиши с трети мандат :))))))))))))))))))))))))))) Или Р.Желязков служебен :)))))))))))))) Аре клякяйте и налапвайте!!! :))))))))))))))))))
114
4
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 5 месеца
Сглобкаджииско сирене - пастир 35 лв кило при винету беше -18Колко е инфлацията -100%Да ви ... Сглобката скапана
113
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз пак пропуснах нещо .Вчера беше красиво лице на мафията , днес ще преговарят
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Наблюдавам какво се случва през последните дни, после се сещам за някакви опашки от хора по света които чакаха да гласуват за ПП и ДБ.Чакаха да гласуват и за други партии.В такива моменти се радвам много че не гласувам.Не само че не трябва да се гласува, а гласуването трябва да се забрани.
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като смените маслата на Тойотата , да не забравите да напомпате гумите и да видите дали не е паднал акумулатора .
110
8
 
4
 
! Отговори
Станко преди 5 месеца
Красивото лице на мафията? Тия потомствени крадци не са мафия , а и лицето въобще не е красиво...
109
4
 
12
 
! Отговори
Ики преди 5 месеца
Тези безгръбначннни продължават да се молят на боко а фенчетата им като истински розови лоботомисттти подкрепят всяко тяхно навеждане
108
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кире, и сега с кой искате да преговаряте, с новото лице на мафията ли, със старото, или ще преговаряте с мафията по принцип?
107
5
 
11
 
! Отговори
ПП преди 5 месеца
КИРИЛ ПЕТКОВ излъга в декларацията си за служебен министър и наруши КБ, че няма двойно гражданства, в резултат всички ние плащаме исковете, подадени срещу неговирешения, подписани от !АСЕН ВАСИЛЕВ - осъден от американски съд за финансова измама да плати на партньора си 5 млн. долара, освободил се от имоти , за да не плати -Чаталджа гейт! Назначил за шев на НАП Румен Спецов продал фирмата си с големи задължения към държавата на клошар! ХРИСТО ИВАНОВ, който на практика стопира съдебната реформа!
106
5
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 5 месеца
И при винету беше голям глад ама чак такова чудо не е било
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Христо ХристовВизирай всички парийни членове, защото мога да посоча доста лица с доста повече лъжи, схеми, грешки, измами и прочие. Да посочваш човека с най-малкото подобно поведение то всички и меко казано непрофесионално, повърхностно и крайно лицемерно.
104
4
 
6
 
! Отговори
Козяк преди 5 месеца
Повтаряме, овцете да си запишат: Ще обявим сглобката чак с третия мандат. Премиер се очертава Желязков.
103
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Мда,,,,ти пак за педесе лева си купил много работи, а аз оня ден в лидъл 3 круши, 2 кренвирша и 1 краставица всичко 130 лева
102
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уважаеми колеги ......... от мафията. Найс а?
101
6
 
7
 
! Отговори
ГРЕШКА преди 5 месеца
Грешка беше,че се съгласиха да правят първи правителство.Трябваше да оставят ББ да си направи правителство с другите в НС,да останат в опозиция,да си изградят структури,да намерят подходящи хора(не само от харвардските курсове)и да продължат борбата срещу мафиотските кръгове,които още от времето на Кобърга завзеха д-вата.Промяната в Конституцията донесе само двойно гражданство-да ни управляват турци.Не може с босовете да правиш такива важни промени.ГОЛЯМА ГРЕШКА на Хр.Ив.Да седят сега в опозиция
100
4
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 месеца
Планът започва с искане на прошка. Падайте на колене, после ще ви кажем следващите точки.
99
3
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Кирил Петков е патологичен лъжец.
98
4
 
14
 
! Отговори
до 91 преди 5 месеца
Щото за по-малко от година "Сглобката" - с участието н ПП-ДБ и ДПС - счупи вксички мислими и немислими рекорди!!!!!!!!! Дори при Винету нямаше такъв спад в икономиката и ръст на цените!!!!!!
97
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
А бе аз не мога да разбера от къде ни идват такива политици на такъв убав народ като нас българите, ние сме дали компутеро и писмеността, и най-старата държава в Европа, абе кой ги избира тия бе!