ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея

Обвиниха партньорите си в едностранни действия
21 мар 2024 13:40, Александър Попов
249
ПП КЪМ ГЕРБ: Създадохте криза, предложете план за излизане от нея
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме Промяната" излезе с позиция в създалата се политическа криза и разрушен диалог между водещите две коалиции. Според тях отговорност за създалата се ситуация носят от ГЕРБ-СДС и трябва да поемат своята отговорност и да предложат план за излизане от кризата. Ето и позицията:

"Изпълнението на мандат за съставяне на кабинет изисква гласуване на доверие във фигурата на премиера. Това е фундаменталната предпоставка, която се изисква по Конституция. В последните 9 месеца ние бяхме започнали да изграждаме базово доверие върху няколко основни принципа:

1. Мандатите се реализират като национални, което означава – общи;

2. Всички решения относно състава на министерски съвет се взимат съвместно от премиера и вицепремиера;

3. Всички компромиси са оправдани само до толкова, доколкото гарантират реформи и са в интерес на цялото общество.

Ние от ПП-ДБ осъзнаваме необходимостта България да има редовно правителство, което да изпълнява реформите, които са очертани в проектоспоразумението. Ние оставаме отговорни към съдбата на страната и готови да споделим отговорността за общо управление. Това може да стане само при възстановяване на формулата на доверие и гарантиране на реалната реализация на реформите.

Това може да стане само със споделен екип, който спазва поетите ангажименти, със силен характер, устойчивост към натиск и лидерски качества, така че да може да се справя с огромните предизвикателства пред България днес.

Гледахме на Николай Денков и Мария Габриел като гаранти за реализирането на тази формула и инвестирахме огромни усилия в изграждането на доверие в техните интегритет и устойчивост.

На 19 март 2024 г., Мария Габриел върна изпълнен мандат без финално подписано споразумение за общо управление и без окончателно съгласуван състав на министерски съвет. С това действие беше драстично нарушена формулата на доверие и поставя страната пред нова политическа криза.

Уважаеми колеги от ГЕРБ-СДС, ваша е отговорността да кажете как може да продължим. Действахте едностранно в пълно противоречие на всички договорки и в разрез с гласуваното доверие за реализацията на национален общ мандат. Поемете отговорност за действията си и предложете конкретен план, адекватен на кризата, която създадохте.

Вие сте на ход".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уважаеми колеги.......
95
3
 
14
 
! Отговори
Пазете конституцията преди 5 месеца
Всичко започна е противоконституционното назначаване на Киро... Апропо върна ли заплатите за времето през което беше назначен противоконституционно ?
94
3
 
15
 
! Отговори
Планът е... преди 5 месеца
Планът е нови избори, а след тях ПП/ДБ при НДСВ в нафталина!
93
2
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 5 месеца
Всичко е номера да ни изцедят до край и да ни вземат всичкоНе вярвам на сглобкаджииЦените всеки ден летят
92
3
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 месеца
Хахахаааа, тези младежи още си мислят, че на втория мандат ГЕРБ ще ги подкрепи?!? Правят се на умряла лисица :)))))))))))))))) Ама накрая ще операт пешкира 100%. Кеф...
91
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Мене Окворт и Кемрич по ме кефат от Харварт, аз искам да дойдат едни млади хора от Оксворт и от Кемрич да ме оправят, по-престижни са Оксворт и Кембрич.
90
0
 
1
 
! Отговори
ПРИЯТЕЛИТЕ преди 5 месеца
Ще го поздравя ами. Как да не го поздравя ВАЛЕРИ РУСИНОВ. Не бях го виждал от 30 г. Такива като него не ги показват по телевициите, за разлика от ПОЛИТИЦИТЕ НИ, които са все в кризи. КАКТО И ТЕХНИТЕ ПОЛИТОЛОЗИ И СОЦИОЛОЗИ. А и, ние д нето изобщо не искаме да сме известни. ВАЖНИТЕ НЕЩА В ТОЗИ ЖИВОТ ДА НИ ФИРМИТЕ. НЕГОВИТЕ СА СИ НЕГОВИ, а моите са си мои. С ДОВЕРИЯ СЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ НЕЩА. А пък, НИЕ С НЕГО СИ ГИ ИМАМЕ ОТ ОКОЛО ВЕЧЕ 35 Г. А и си има защо да са така НЕЩАТА.
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сега се сетиха че следващия служебен премиер ще е от хората на Баце и нема да има алабалистики и почнаха да подсмърчат
88
4
 
11
 
! Отговори
За съжаление сте! преди 5 месеца
Държавата не е фирма с 12 човека и шефа си прави каквото иска! Вие сте просто едни нагли мишоци, които искат да изядат цялата държава! Заседна ви, нали!Между хората от ПП-ДБ има и свестни хора, които ако не се освободят от Кирчо Канадеца, Асен Измамника, академика мошеник и от Христо вечната реформа ще изгорят!
87
8
 
7
 
! Отговори
Анти ПП преди 5 месеца
Не им се вързвайте на евтините номера мили хора. Избори и победа за ГЕРБ, а ПП не се знае дали ще влязат. Това са най проливните хора, жадни за власт, никога с тях!По добре всеки друг.
86
2
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 5 месеца
Хляб на -2,50до преди сглобката не сьм купувал или домати на -6 лвНе казвам , че другите са цвете изобщо
85
2
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 месеца
Баце треаше ги цака тия с еди закон, ама що не го напрай не знам. Победителя на избори, колко депутати има то гласовете по 2 на калпак и праща другите на паша сега
84
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чакаме изборите. След последните дни нали не си представяте, че ще има някаква коалиция?
83
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо забравяш останалите партии, които са доста по-глини, нагли, безочливи и прочие ??? Все пак ако едните са схемари от 2 години, другите са 12 с доказани и ясно грешки и схеми ??
82
2
 
9
 
! Отговори
Вьзмутен преди 5 месеца
Лятото чакам хляба на -4 лв и тогава щеги видиме сглобките имКато скочи и всичко останало с тока
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А демоса какво казва, демоса какво казва? Хайде да питаме демоса кой да управлява, демокрация идва от демос, демокрацията е най-добрата система!
80
2
 
7
 
! Отговори
Кокорчо преди 5 месеца
ИЗВИНИСЕБЕ!
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хайде разГРОБявайте се и нови избори. Не ви е срам да се замеряте с по...мия взаимно вече две седмици. Опропастихте България! Бял ден да не видите.
78
3
 
7
 
! Отговори
ПОСОЛСТВОТО ЩЕ КАЖЕ преди 5 месеца
Посолството набива ли ви канчетата да се обичате пак, ЖАЛКИ М Ъ Р ***?
77
1
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 5 месеца
Нека следващата песен е за моя голям приятел Г-Н РУСИНОВ. За тях е г-н, а пък за мен си е ПРИЯТЕЛЯТ МЕ АТ НЯД 30 Г., ПРОСТО ВАЛЕРКАТА. Никой не ни казва, браво ***. Просто защото нито той, нито пък аз сме такива. ЗНАЕМЕ СИ ГИ, а и си ги разбираме БИЗНЕСИТЕ. Не сме като политиците ни, КОИТО ДНЕС КАЗВАТ ЕДНО, а пък утре друго. ЗАЩОТО ИМА И ДОСТА ПО-ВАЖНИ НЕЩА ОТ ПАРИТЕ. Те да си ги ротират ДУПЕТАТА. а ПЪК аз ще му кажа на ВАЛЕРКАТА кои са ми приятели от ДРУЖБАТА. ТЕ СА И НЕГОВИ.