Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ми че ти какъв премиер можеш да бъдеш бе неграмотнико ¿¿¿¿
21
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 месеца
Демек разтурихме правителството, искахме избори, а сега нищо не искаме. Идеята е да вземат дпс втори мандат и тиквата да ги подкрепи.
20
6
 
10
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 4 месеца
Страх те е от нови публични оглавявания от Американското Посолство,нали османецо Борисов? Защото знаеш,че жив родът ти османски Бехар няма да остане. Това кажи и на оня ром гнусен Сакскобургота. Заради него блокирахте политическият живот за етнически българи.За да може да се възцари ,а с него и любимите му Османска и Съветска империи. Е,няма да се случи. Ти си страхливец и копнеем да те видим отново в джипката из турските села. Хайде,дерзай,че малко ти остана. И щерка ти няма къде да се измъкне.
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
да изпратим бойко и делян в сърбия, там ги очакват да ги поздравят за "победата"
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
герб са сриозна партия, имат сериозни хора, с опит в управлението. борисов няма да е премиер, но дано да не постави начело някоя калинка. тогава ще се издънят яко и за дълго.
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Глобалния закон Магнитски.
16
6
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
За каква победа бе селянино,от 32процента гласували ти селянино имате 24 процента,А ТОВА 25ПРОЦЕНТА ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ,75 ПРОЦЕНТА НЕ ТЕ ИСКЪТ СЕЛСКАТА ПРОСТОТИЙЯ
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Иначе ще играе Магнитски.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нямаш Ама Никакъв шанс Мутро! Имаш си време да премислиш нещата!
13
3
 
13
 
! Отговори
Борисов преди 4 месеца
Изпегъртан!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
все тая бе, нали ще управляваш в сянка... мафиоти сте, чакаме да се разправят с вас други престъпници, защото държавата ни е подчинена и не може да се изчисти по законен начин
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Няма явно но тайно ще дърпа конците, което ще е още по-зле за България.
10
25
 
7
 
! Отговори
Поздравления преди 4 месеца
Бойко пак отстъпи за да има шанс за правителство. Днес говори много обрано и мъдро. Дано има кой да го послуша. Ако ли не, отивайте пак на избори и търсете поредните спасители и клоуни. Както каза: Време е за държавници. Такива, които се подхилкват отстрани много през тези три години. Не доведоха страната доникъде.
9
4
 
28
 
! Отговори
ХАХА преди 4 месеца
Жалки,по-жалки,най-жалки!
8
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Герб - Дпс - Бсп. Това ще е
7
7
 
33
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 4 месеца
Аре Боко , свършва ти времето , ще те пускаме в Украйна да ходиш по минни полета.
6
3
 
32
 
! Отговори
ГЕОРГИ И. Р. преди 4 месеца
Изборите на всичко отгоре са фалшифицирани в полза на ДПС
5
6
 
40
 
! Отговори
Ха,ха преди 4 месеца
Много нервен Томислав Дончев.
4
7
 
36
 
! Отговори
Име преди 4 месеца
Страхливец! Излез и се бори.
3
48
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крайно време е Мария Габриел да стане премиер! Има отлични позиции в Европа, и е идеалния премиер който може да ни вкара напълно в Шенген и Еврозоната