Борисов: Няма да се кандидатирам за премиер, кабинет - само с първия мандат!

Другият изход е септември на избори, заяви той
Обновена: 13 юни 2024 12:48 | 13 юни 2024 12:17, Александър Попов
655

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За нас всяка победа е важна! Първият е първи, вторият е втори, третият е трети. В това състезание си има ред. За нас от особено значение е връщането на подкрепата в основни градове като Варна, Видин, Пазарджик, Шумен, Добрич, Русе - градове, където печелим. В София печелим 9 района. С тези думи Томислав Дончев от ГЕРБ откри първата официална пресконференция на партията на Бойко Борисов след изборите на 9 юни.

Дончев отбеляза огромното значение на персоналния вот - Рая Назарян и Лена Бориславова, например. Назарян има 1000 преференции повече. Георги Георгиев има два пъти повече преференции в Перник от Кирил Петков, отбеляза Дончев.

Лидерът Бойко Борисов няма да се кандидатира за премиер, но правителство ще има само с министър-председател от ГЕРБ.

Първият мандат е единственият, в който може да се направи правителство. Другият изход е септември на избори. Втори, трети, четвърти мандат няма как да са успешни, колегите от другите партии трябва да го знаят. Премиер, външен министър, отбрана ще бъдат на ГЕРБ като победител на изборите, заяви Борисов.

Борисов ще излъчи преговорен екип от Теменужка Петкова, Рая Назарян и Деница Сачева, в понеделник ще бъдат поканени лидерите на останалите политически сили в Народното събрание.

Според него победата на партията във вота е категорична. Не е време за самохвалство и егоцентризъм, нито за противоборство между институциите, а за държавнически решения. По общите национални въпроси трябва да има разбирателство между парламент и правителство. Ултимативното говорене и биенето в гърди, сърдитите и дезертиралите - не е време за тях. Светът е във война и пред голяма война, ако политиците в света не намерят начин да успокоят света чрез дипломация. Време е за мъдри мъже и жени", посочи той.

"Над 11% сме над втория, а си задаваме въпроса дали ще има правителство. Имаме обаче един депутат по-малко. Интересни са ми е колегите от малките партии, които бързат да кажат, че трябва кабинет, но няма да участват в такъв. Те могат да говорят от името на народа, но не и ние. ГЕРБ обаче не го и прави", подчерта Борисов.

Очаквайте подробности!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
422
0
 
3
 
! Отговори
И кариран костюм преди 4 месеца
Няма да ти трябва че,народен съд те чака директно при Мохамед.
421
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Борисов каза, че няма да е премиер,все едно прави лична жертва. А може и да е така. Има да търка банката на първия ред в парламента.... за имунитета.
420
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 месеца
обаче тоя мушморок или не вдява,или не му пука че се излага безкрайно много с тоя "дамски" екип,който ПРОБУТВА навсякъде,където може да се наложи да се задават въпроси и отговори ?!..Под полата на *** си ли е израсъл тоя фалшив бабаитин ?
419
0
 
6
 
! Отговори
Шафиора на жипката преди 4 месеца
Премиер? КО ТУЙ НЙЕЩО БААААА.
418
0
 
8
 
! Отговори
Кандидат каторжник преди 4 месеца
Премиер сънува-АХАХАХАХАХА.
417
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Батальонът се строява за последен път, Бацо ще се пенсионира, гербери реват! Уволнение, Уволнение.....
416
0
 
11
 
! Отговори
До ябадабаду преди 4 месеца
Ще стане,само че обратното.Шиши ще погълне Баце.
415
1
 
8
 
! Отговори
ПРЕМИЕР, ВЪНШНО, преди 4 месеца
ОТБРАНА НА ГЕРБ > А НАЙ-ВАЖНОТО СОЦИАЛНОТО М-ВО НА ДПС
414
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повелителя на златните кюлчетата, баш крадеца сред крадците така е затапил с туловището си цялата политическа система от страх да не влезе в затвора, че е готов да изгори цялата страна с неговите мутри и олигарси и крадените милиарди и да ни докара до национална катастрофа.. тоя социопат и убиец е проклятие за България
413
1
 
8
 
! Отговори
агент 08 БУШ-МЛАДШИ преди 4 месеца
2008 година Джордж Буш-младши преди да посети България постави ултиматума:"АКО МУАМАР КАДАФИ ме застреля във България виновник ще е БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА"........... ЧЕТИРИТЕ БЪЛГАРСКИ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ се опитват да УБИЯТ КРИСТИЯНА ВЪЛЧЕВА ЧРЕЗ ЗВЕРСКО ЛИНЧУВАНЕ и едвам я спасяват либийските мъчители на нашите..........Главният секретар на МВР Бойко Борисов убиец на деца 21.12.2001 край Индиго с цел и мисия ЛИБИЯ
412
4
 
7
 
! Отговори
тулуп преди 4 месеца
ЧРД Баце ! Внимавай коя ще е тази вечер !
411
3
 
20
 
! Отговори
ябадабаду преди 4 месеца
Koйто се коалира с герб отива в трета глуха, ред е на дпс,дано да стане!
410
7
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 4 месеца
Прасето Цацаров е виновен за тази свинщина
409
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шиши и Славчо не са като Кирчо, Кокорчо и Мравояда. Ще вадят зъбките на Борисов без упойка. Ще изнудват както се искат. Много ще го боли старата мутра и той предусеща това. Но ще си плати за тези ненужни избори. Чака го много болка и много кеш!
408
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бас ловя, че и Славуца няма да пристане на тези селски пехливани. Единствения вариант на Тиквата е с другото прасе, затова гледа като наакан. Ако бяха сменили химика с Габриелката поне щеше да изкара още няколко месеца и да ръси простотиите си пред стадото.
407
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Доста огромен трябва да е този смокинов лист за да покрие едновременно срамотиите на Буци и Гуци. Кауза пердута!
406
2
 
8
 
! Отговори
Shark преди 4 месеца
До 405 ! А с неграмотността на своите фенове дали ще се справи?
405
3
 
23
 
! Отговори
Боко с дупето широко преди 4 месеца
Боко ще се кандидатира за булка в софийския централен затвор. Там го чакат с отворени ципове.
404
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали трябваше Мария Габриел да стане премиер.Никой нямаше против.Нещата бяха потръгнали с известно разбирателство.Но при вожда има акъл море,но глава-шамандура.Сам си го причини
403
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия не ми приличат на победители. По ми приличат на хора отишли на панахида.